Μπαλτάκος: «Εάν επιμένει η Λίγκα ενάντια στο καταστατικό θα το αφαιρέσουμε το Πρωτάθλημα από εκεί και θα το κάνουμε εμείς» (audio)

Newsroom
Μπαλτάκος: «Εάν επιμένει η Λίγκα ενάντια στο καταστατικό θα το αφαιρέσουμε το Πρωτάθλημα από εκεί και θα το κάνουμε εμείς» (audio)

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σηκώνει για τα καλά τους... τόνους τονίζοντας πως η ελληνική Ομοσπονδία μπορεί να πάρει το Πρωτάθλημα από τη Super League 1!

Μία τοποθέτηση που θα συζητηθεί πολύ έκανε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ο Μπαλτάκος. Τι είπε; Ότι η ΕΠΟ μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάρει το Πρωτάθλημα από τη Super League εάν πηγαίνει ενάντια στο Καταστατικό της Ομοσπονδίας! «Η επαγγελματική διαιτησία κατά παγκόσμια πρωτοτυπία πέρασε με Νόμο. Εγώ αυτό που είπα δεν είναι τόσο το GREXIT. Δεν είναι δικό μας θέμα. Εμείς είπαμε ποιος διαιτητής θα πάει εκεί; Εάν κάποιος διαιτητής πάει κόντρα στο καταστατικό θα είμαστε υποχρεωμένοι να τον διαγράψουμε.

Η Λίγκα θέλει το 5% να πάει στο 1%. Με τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχει γίνει. Έχει περάσει με Νόμο. Εμείς απαντήσαμε με ψήφισμα το 4% να πάει κατευθείαν στις Ενώσεις αφού δεν υπάρχει επαγγελματική διαιτησία. Η ΕΠΟ ουδέποτε θα κάνει κόντρα με τη Λίγκα. Δεν θα κάνει κόντρα με μία Ένωση. Εφόσον η Λίγκα προχωράει σε τέτοιες αποφάσεις εμείς θα αφαιρέσουμε το Πρωτάθλημα από την Λίγκα και θα το κάνουμε εμείς του χρόνου. Θα γίνει με απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ. Ναι μπορούμε να πάρουμε τέτοια απόφαση. Εάν επιμένει η Λίγκα ενάντια στο καταστατικό θα το αφαιρέσουμε το Πρωτάθλημα από εκεί και θα το κάνουμε εμείς. Η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να αφαιρέσει το πρωτάθλημα από τη Σούπερ Λίγκα εφόσον αυτή συνεχίσει να παραβαίνει το καταστατικό», τόνισε μιλώντας στον Libero 107,4.

Σχετικά με την... κόντρα του με τον Μαρινάκη είπε: «Εγώ δεν κάνω κόντρα στον Μαρινάκη. Εκείνος κοντράρει. Εγώ δεν είμαι εκεί, έχω φύγει και όταν το κάνει, εγώ είμαι αλλού. Τον αέρα χτυπάει. Ενοχλείται, αναμενόμενα ίσως, επειδή η συγκεκριμένη ομάδα με την οποία έχω ταυτιστεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Παναθηναϊκός».

Για τη Γ.Σ. της ΕΠΟ σχολίασε: «Το βασικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν το Μητρώο. Για να παίξει μια ομάδα ερασιτεχνική θα πρέπει να ενταχθεί στο κρατικό μητρώο. Εάν το υπουργείο θεωρήσει ότι κάποιο έγγραφο δεν είναι σωστό δεν το επιτρέπει να παίξει. Αυτό για εμάς είναι απαράδεκτο γιατί αρμόδια για το ποδόσφαιρο είναι η Ομοσπονδία και δεν έχει κανέναν λόγο να υπάρχει. Για ποιο λόγο να υπάρχει η ΕΠΟ εάν η αδειοδότηση των σωματείων δε γίνεται απ αυτή και γίνεται απ το Κράτος; Τι δουλειά έχει το Κράτος, το λέει και το Σύνταγμα στο άρθρο 12».

Για τις αναρτήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη υπογράμμισε: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι η ψηφοφορία είναι 57-4; Αυτά που λέει ο κ. Αυγενάκης αφορούν άλλες Ομοσπονδίες που ζουν απ’ το κράτος, που επιδοτούνται. Η ΕΠΟ δεν επιδοτείται απ' το κράτος και τα 6300 σωματεία που λέει, τα περισσότερα αν όχι όλα, δεν ανήκουν στην ΕΠΟ. Το επιχείρημα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και της άδειας των Περιφερειών καταρρίπτει το ίδιο το επιχείρημα του Μητρώου, γιατί αν ισχύουν αυτά, τι χρειάζεται το Μητρώο;».


@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα