Ο Χοσέ Χολέμπας στο Gazzetta για τον Μίτσελ: «Μόνο αν βοηθήσουν και οι παίκτες θα ανεβάσει τον Ολυμπιακό» (vids)

Ο Χοσέ Χολέμπας στο Gazzetta για τον Μίτσελ: «Μόνο αν βοηθήσουν και οι παίκτες θα ανεβάσει τον Ολυμπιακό» (vids)

Νότης Χάλαρης
Ο Χοσέ Χολέμπας στο Gazzetta για τον Μίτσελ: «Μόνο αν βοηθήσουν και οι παίκτες θα ανεβάσει τον Ολυμπιακό» (vids)

bet365

Υπό τις οδηγίες του έκανε μία από τις καλύτερες πορείες της καριέρας του. Ο Χοσέ Χολέμπας μίλησε στο Gazzetta για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ και έδωσε στο... πιάτο την κοινή τους πορεία στον Πειραιά.

Έχει γράψει τη δική του, ξεχωριστή ιστορία στον Ολυμπιακό σε δύο διαφορετικές θητείες. Ο Χοσέ Χολέμπας αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς των Πειραιωτών και όχι άδικα βάση της προσφοράς αλλά και των αριθμών του.

Ο παλαίμαχος αριστεροπόδαρος αμυντικός ήταν από τους ανθρώπους που είδε για πρώτη φορά τον Μίτσελ να περνάει την πόρτα του προπονητικού κέντρου στο Ρέντη τον Φλεβάρη του 2013 και τον «έζησε» μέχρι και το καλοκαίρι του 2014 που πήγε στη Ρόμα.

οσφπ

Ο άλλοτε ακραίος μπακ των «ερυθρολεύκων» μέτρησε συνολικά 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ισπανό κόουτς στην άκρη του πάγκου, πετυχαίνοντας δύο γκολ και μοιράζοντας εννιά ασίστ. Βασικό μέλος στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές με Άντερλεχτ, Μπενφίκα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και δύο πρωταθλήματα με ένα κύπελλο δίπλα στον διάσημο Μίτσελ.

Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε στην επιστροφή του έμπειρου τεχνικού στον Πειραιά μετά από 7,5 χρόνια ενώ θυμάται και ιστορίες που είχαν ζήσει στην κοινή τους θητεία.

οσφπ

Πώς σου φαίνεται που ο Μίτσελ επέστρεψε στον Ολυμπιακό;

«Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να πω κάτι για τον Μίτσελ. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έχει την αυτογνωσία για το τι μπορεί να κάνει»

Τι θυμάσαι από την κοινή σας θητεία;

«Θυμάμαι έντονα πως είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις μαζί στην αρχή γιατί εγώ ήθελα να φύγω από τον σύλλογο. Η ομάδα δεν με άφησε να φύγω αλλά είχε φέρει έναν νέο παίκτη για τη θέση μου (σ.σ Γκαϊτάν Μπονγκ). Μόλις τον έφεραν, τότε μου ζήτησαν να αποχωρήσω, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι, στις προπονήσεις έδωσα τα πάντα για να κάνω τον Μίτσελ να με βάλει να παίξω. Αυτό μας έφερε και πιο κοντά».

Πώς μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή;

«Δεν ξέρω αν μπορεί αν βοηθήσει. Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό αλλά πολλές φορές εξαρτάται από τους ίδιους τους παίκτες αν θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες λάθος κινήσεις στη τωρινή μεταγραφική περίοδο. Αυτό έχω δει και μπορώ να πω»

Τι άλλαξε όταν ήρθε στον Ολυμπιακό την πρώτη φορά και ποια η διαφορά με τώρα;

«Την πρώτη φορά είχε παραλάβει μία καλή ομάδα με παίκτες που καταλάβαιναν τι ήθελε να κάνει. Αν δεν έχει τους παίκτες που μπορούν να καταλάβουν τι θέλει να κάνει τότε είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η πορεία της ομάδας».

Ποια είναι η φιλοσοφία του;

«Του αρέσει να παίζει με την μπάλα κάτω. Ποτέ δεν ήθελε απλά να τρέχουμε πίσω από την μπάλα, πάντα ζητούσε να έχουμε κυριαρχικό ρόλο. Του αρέσει να υπάρχει κατοχή και να βγαίνει στο χορτάρι ωραίο ποδόσφαιρο».

Στα αποδυτήρια πώς ήταν;

«Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό».

Ποιο ήταν το πιο δυνατό σημείο του ως προπονητής;

«Ήταν ένας πολύ ευθύς και σοβαρός προπονητής. Είχε μία βαρύτητα ο λόγος του. Επίσης ήξερε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αστειευτεί και να φέρει τη διασκέδαση στην ομάδα»

οσφπ

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα