Κοβάσεβιτς για Μίτσελ στο Gazzetta: «Γι' αυτό τον είχα φέρει στον Ολυμπιακό»

Κοβάσεβιτς για Μίτσελ στο Gazzetta: «Γι' αυτό τον είχα φέρει στον Ολυμπιακό»

Κοβάσεβιτς για Μίτσελ στο Gazzetta: «Γι' αυτό τον είχα φέρει στον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο άνθρωπος που είχε φέρει στον Ολυμπιακό τον Μίτσελ το 2013, μίλησε στο Gazzetta για την επιλογή που έκανε τότε, εκθειάζει την προσωπικότητα του Ισπανού και πιστεύει ότι η σημερινή ομάδα έχει δυνατότητες να γίνει ακόμα καλύτερη σε σχέση με εκείνη που είχε την πρώτη φορά στα χέρια του.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2013 ο Μίτσελ Γκονζάλεθ έρχεται στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά. Και τότε η πρόκληση ήταν μεγάλη, διαδεχόμενος τον Ζαρντίμ.

Ο Ισπανός, στην πρώτη του αποστολή στο Λιμάνι, τα κατάφερε περίφημα έχοντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και αρκετές σπουδαίες νίκες στο Champions League.

Ποιος θα ξεχάσει τη νίκη με την Γιουβέντους, την Ατλέτικο Μαδρίτης, το διπλό στην Άντερλεχτ; Ποιος μπορεί να βγάλει από το μυαλό του το μαγικό βράδυ στο Καραϊσκάκης, όπου Κάμπελ και Τσόρι έβαλαν τη σφραγίδα τους στο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος εκτελούσε χρέη τεχνικού συμβούλου της διοίκησης σε θέματα μεταγραφών, ήτα αυτός που τον έφερε στους πρωταθλητές πριν από μερικά χρόνια και τον σύστησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα, σχεδόν 8 χρόνια μετά, ο Σέρβος μίλησε στο Gazzetta, γι' αυτήν την επιλογή του τότε και πιστεύει ότι ο σημερινός Ολυμπιακός έχει δυνατότητες να γίνει ακόμα καλύτερη ομάδα σε σχέση με την ομάδα που είχε τότε στα χέρια του ο Μίτσελ.

Είναι αλήθεια ότι εσείς είστε ο άνθρωπος που είχατε φέρει τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό πριν από 8 χρόνια;

«Ναι, ισχύει. Είναι αλήθεια».

Γιατί τότε επιλέξατε τον Μίτσελ; Ποια στοιχεία ξεχωρίσατε σε εκείνον;

«Λοιπόν, είχε εμπειρία ως προπονητής σε ομάδες της La Liga. Είναι ένας θρύλος στη Ρεάλ Μαδρίτης ως παίκτης, ένα όνομα όπως αυτό συν τις γνώσεις του για το ποδόσφαιρο μόνο επιτυχίες θα μπορούσε να φέρει. Κι αυτό έγινε».

α

Ποια είναι η ταυτότητα του προπονητή αλλά και του ανθρώπου Μίτσελ;

«Οι ομάδες του υιοθετούν ισπανικό στυλ ποδοσφαίρου. Του αρέσει να ελέγχει το παιχνίδι και να παίζει επιθετικά. Είναι χαρισματικός και η προσωπικότητά του τον κάνουν να ελέγχει πολύ καλά τα αποδυτήρια. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, άρα ξέρει πώς να συμπεριφέρεται στους παίκτες και αυτοί από την πλευρά τους τον σέβονται. Αυτό είναι και το πιο δυνατό του σημείο».

Παρατηρείτε ομοιότητες του Ολυμπιακού τότε με τον Ολυμπιακό σήμερα;

«Το σύνολο που θα προπονεί ο Μίτσελ σήμερα έχει πλέον περισσότερες δυνατότητες ώστε να γίνει καλύτερη ομάδα. Ο πρόεδρος έφερε καταπληκτικούς παίκτες».

Μπορείτε να θυμηθείτε κάτι ξεχωριστό με τον Μίτσελ;

«Tα πάντα είναι ξεχωριστά με τον Μίτσελ. Όπως είπα και πριν, είναι ένας άνθρωπος με χαρισματικό χαρακτήρα, τίποτα μαζί του δεν μπορεί να είναι αρνητικό».

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;

«Ναι, θα ήθελα να προσθέσω ότι του εύχομαι να επιτύχει και αυτήν τη φορά. Εύχομαι τα καλύτερα και στον Μίτσελ και στην ομάδα. Πάντα θα υποστηρίζω τον Ολυμπιακό».

Photo Credits: Χρήστος Ζωίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα