Η διακοπή συνιστά ευκαιρία για την Α.Ε.Κ. του Αλμέιδα!

Η διακοπή συνιστά ευκαιρία για την Α.Ε.Κ. του Αλμέιδα!

Γιώργος Τσακίρης
Η διακοπή συνιστά ευκαιρία για την Α.Ε.Κ. του Αλμέιδα!

bet365

Ο χρόνος εννοείται ότι είναι ο μεγάλος σύμμαχος για την Ένωση για τα πρόσωπα που θα μπουν στην... εξίσωση του αγωνιστικού σχεδίου του Ματίας Αλμέιδα...

Ήταν ένα θέμα πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να φτάσει η ώρα της πρώτης διακοπής και να μπορέσει να πάει σε αυτή η ομάδα και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα με ηρεμία και δίχως επιπλέον πίεση. Διότι τέτοια (πίεση κοινώς) υπάρχει πάντα στην Ένωση και δη όταν έχει προηγηθεί άσχημο αποτέλεσμα σε ντέρμπι. Πόσο μάλλον όταν είναι η δεύτερη στραβή (αυτή με τον Παναθηναϊκό) αφού είχε προηγηθεί και η αγωνιστική σφαλιάρα από τον Βόλο στην Ριζούπολη. Για αυτούς τους λόγους καταγράφαμε το ποσό απαιτητικό ήταν να περάσει νικηφόρα η ΑΕΚ από το Αγρίνιο.

Κάτι που κατάφερε με σχετική ευκολία και το πιο σημαντικό με πειστική εικόνα. Με απόδοση που για τουλάχιστον 75 με 80 λεπτά ήταν επιβεβαίωση κυριαρχικού ποδοσφαίρου. Οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν διπλό με τον φορμαρισμένο Παναιτωλικό σε μια δύσκολη και γεμάτη έδρα φωνάζοντας πως ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Έστειλαν παράλληλα το μήνυμα ότι τα καλύτερα είναι μπροστά και όχι πίσω. Απόλυτα δικαιολογημένα μηνύματα θετικά από την ΑΕΚ του Αλμέιδα και την εικόνα της στο Αγρίνιο. Φυσικά και δεν πρέπει να επαναπαυθεί κανείς και αυτό ισχύει σε απόλυτο βαθμό.

Όμως επίσης δεδομένο είναι ότι ο χρόνος λειτουργεί για χάρη της δημιουργίας της ομάδας που έχει στο μυαλό του ο Ματίας Αλμέιδα. Είναι αποδεδειγμένο και αναγνωρίζεται (και από αντιπάλους) ότι η Ένωση φέτος ενισχύθηκε ουσιαστικά και σημαντικά. Έβαλε σημαντικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα της και με τις προσθήκες που πέτυχε κατάφερε να δημιουργήσει πολύ σημαντικό βάθος στο ρόστερ της που βοηθήσει στην ιδανική διαχείριση του εκάστοτε αγώνα. Τουλάχιστον στα... χαρτιά, αποδεικνύεται μεν και στην πράξη, αλλά αυτό θα γίνει πολύ πιο ουσιαστικά μετά τη διακοπή και ακόμη πιο to the point έπειτα από το Μουντιάλ του Κατάρ!

Αν κρίνουμε από τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στα Σπάτα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στο δυναμικό της ΑΕΚ θα διαπιστώσουμε ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε άμεσα μια ενδεκάδα εντελώς άλλη σε σχέση με πέρυσι. Αν εξαιρέσουμε τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τη θέση του αριστερού μπακ, αποτελεί δεδομένο ότι μπορεί άμεσα οι υπόλοιποι επτά, ή οκτώ της ενδεκάδας να είναι όσοι ήρθαν φέτος. Στην άμυνα οι Βίντα, Μουκουντί και Σιντιμπέ, στα χαφ οι Πινέδα, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς, ενω μπροστά ο Ελίασον και ίσως κάποια ματς ο Φαν Βέερτ! Όλες τους απόλυτα ποιοτικές και ουσιαστικής ενίσχυσης προσθήκες...

Η διακοπή συνιστά ευκαιρία για την ΑΕΚ του Αλμέιδα

a

Το πιο σημαντικό από τα παραπάνω είναι ότι δεδομένα έπειτα από τη διακοπή προφανώς και περιμένουμε μια διαφορετική ΑΕΚ σε επίπεδο δυνατότητας χρησιμοποίησης και νέων προσώπων. Ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του έχουν την... πολυτέλεια να δουλέψουν με παίκτες πολύ σημαντικούς που δύναται να μπουν ουσιαστικά στην αγωνιστική εξίσωση για τους "κιτρινόμαυρους". Γεγονός απόλυτα σημαντικό όπως αποδείχτηκε από την αναμέτρηση στο Αγρίνιο αφού το βάθος στο ρόστερ επέτρεψε στην ΑΕΚ να μην υπάρχει πρόβλημα από τις απουσίες βασικών επιλογών: όπως ο Τσούμπερ και ο Γιόνσον.

Η διακοπή συνιστά ευκαιρία για πρόσωπα όπως ο Σιντιμπέ πρώτος και καλύτερος ο οποίος είναι ήδη σε πολύ καλό δρόμο και το διάστημα των 15 αυτών ημερών θα τον εντάξει ακόμη περισσότερο στο γκρουπ. Ο διεθνής Γάλλος μπακ και παγκόσμιος πρωταθλητής θα απογειώσει τη δεξιά πλευρά της Ένωσης και θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιείται το πλάτος που δίνει στο γήπεδο ο τρόπος που σε συγκεκριμένα ματς παίζει η ΑΕΚ του Αλμέιδα. Όπως στο Αγρίνιο για παράδειγμα, ή ακόμη και με Βόλο και ΠΑΣ όπου η ομάδα έβγαινε με επιπλέον επιλογή και δίχως πίεση στο δεξί άκρο αλλά ο Ρότα δεν μπορούσε να αξιοποιήσει δημιουργικά τα σωστά ανεβάσματα του.

Αυτό το χρονικό διάστημα, της διακοπής, θα λειτουργήσει ευεργετικά και για τον Μουκουντί για να είναι ακόμη πιο έτοιμος για το επόμενο διάστημα που θα συνυπάρξει με τον ήδη σπουδαίο Βίντα στο κέντρο της άμυνας. Θα πάρει επιπλέον χρόνο να μάθει τους γύρω του και τους μπροστά του για να είναι ακόμη καλύτερος, ειδικά σε επίπεδο ρυθμού. Όπως το ίδιο ισχύει για τον Ελίασον ο οποίος στο Αγρίνιο έκανε την πρώτη του συμμετοχή ως βασική επιλογή. Τώρα θα έχει το χρόνο που απαιτείται για να είναι απόλυτα έτοιμος και να γνωρίζει πως θα αξιοποιήσει τα επιθετικά όπλα της ομάδας (Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία).

Εξαιρετικά σημαντικό διάστημα και για τον Φαν Βέερτ ο οποίος συνιστά και τη τελευταία προσθήκη χρονικά και είναι λογικό όσο περνάει ο καιρός και δουλεύει με τους νέους συμπαίκτες του να φτάνει σε καλύτερο σημείο συνεργασίας και επικοινωνίας στο χορτάρι. Ακόμη πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι αυτό το διάστημα θα έχουν επιπλέον χρόνο όλοι στα Σπάτα να εμπεδώσουν όσα δουλεύουν με τον Αργεντινό τεχνικό και το team του. Κάτι απαραίτητο όπως προκύπτει από ματς σε ματς να συμβαίνει και δίνει στην ΑΕΚ καλό αποτέλεσμα δουλειάς.

Είναι δεδομένο πως για τη νέα ΑΕΚ, ελέω πολλών νέων προσώπων, ο χρόνος και η δουλειά χωρίς την πίεση των αποτελεσμάτων, είναι ο απόλυτος σύμμαχος. Ήδη προκύπτει ότι η Ένωση αποτελεί την πλέον καλογυμνασμένη ομάδα και εκείνη που βγάζει φουλ ένταση (μαζί με Παναθηναϊκό και Άρη). Άρα όταν πετύχει και τη χημεία, θα είναι άλλο το όλο... έργο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα