ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 2-1: Πρώτη νίκη με λυτρωτή τον Εραμούσπε

Φώτης Καρακούσης

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σαφώς ανώτερος του Λεβαδειακού, έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά κατάφερε να πάρει το πρώτο τρίποντο της σεζόν με αντίπαλο τον Λεβαδειακό χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο Εραμούσπε στο 73'.

Έχοντας και οι δύο από μια ισοπαλία και δύο ήττες, οι ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός, έψαχναν στους «Ζωσιμάδες» την πρώτη τους νίκη. Μια νίκη που πήραν οι Ηπειρώτες επικρατώντας με 2-1 και φτάνοντας έτσι τους 4 βαθμούς. Μια νίκη που ήρθε με γκολ των Ροσέρο και Εραμούσπε, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Μουτίνιο στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Θανάσης Στάικος ξεκίνησε τον ΠΑΣ με 4-3-3 και συγκεκριμένα τον Σούλη στο τέρμα, δεξιά τον Σόρια, αριστερά τον Κιάκο και στόπερ τους Μπαγκαλιάνη και Εραμούσπε. Ο Καραχάλιος ήταν ο κόφτης δίπλα του τους Λιάσο δεξιά και Μπιλμπάο αριστερά και στην επίθεση ξεκίνησαν ο Παμλίδης στην κορυφή με Ροσέρο δεξιά και Μορέιρα αριστερά.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης από την πλευρά του προτίμησε το 4-3-3 με τον Μάρκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Κωνσταντινίδη δεξί μπακ, τον Βήχο αριστερό και τους Μπάχανακ, Τζημόπουλο στα στόπερ. Οι Σβάρκα, Μπελμόντ και Μεχία ήταν στο κέντρο και δίπλα στον Δούμτσιο στην επίθεση ήταν αριστερά ο Μουτίνιο και δεξιά ο Βράκας.

Όπως ξεκίνησε, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που τελείωσε όπως ξεκίνησε, δηλαδή με γκολ. Οι γηπεδούχοι που είχαν και τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2' όταν ο Μπιλμπάο από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Ροσέρο με προβολή νίκησε τον Μάρκοβιτς κάνοντας το 1-0. Ο σκόρερ του ΠΑΣ δεν ξέχασε τον άτυχο Πέδρο Κόντε, πανηγυρίζοντας με την φανέλα του Ισπανού επιθετικού που πριν λίγες ημέρες έκανε επέμβαση στον χιαστό.

Ροσέρο

Μετά το γρήγορο γκολ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν και άλλες ευκαιρίες, με τους Βοιωτούς να απειλούν στο 17' όταν ο Βρακάς βρέθηκε απέναντι από τον Σούλη και ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπιλμπάο απείλησε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, με τον Μάρκοβιτς να διώχνει πολύ ωραία σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι στο 24' πανηγύρισαν γκολ του Μπαγκαλιάνη που ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις. Εκεί αρχικά οι γηπεδούχοι με τον Ροσέρο έχασαν την ευκαιρία και στην κόντρα ο Μουτίνιο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Σούλη κάνοντας έτσι το 1-1.

Πάνω-κάτω η μπάλα στο 2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος με τις δύο ομάδες να μας προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα. Οι γηπεδούχοι όπως και στο πρώτο, μπήκαν πιο δυνατά και στο 50' και 54' βρέθηκαν μια ανάσα από το 2-1, με τον Μάρκοβιτς αρχικά να νικάει τον Ροσέρο και τον Μπιλμπάο εν συνεχεία να αστοχεί από καλή θέση. Από εκείνο το σημείο έπεσε για λίγο ο ρυθμός πριν και πάλι οι ομάδες ανεβάσουν ρυθμούς.

Λυτρωτής ο Εραμούσπε

Μετά το 60' όπως αναφέραμε ο ρυθμός ανέβηκε και πάλι με τον Λεβαδειακό να φτάνει κοντά στο γκολ με τον Λούα Λούα και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 69' να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 με τον Σταματελόπουλο που ανενόχλητος από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν με τον Εραμούσπε. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός μετά την σέντρα του Ροσέρο έκανε με κοντινό πλασέ το 2-1 για τους Ηπειρώτες. Το πολύτιμό 2-1 οι «κυανόλευκοι» το κράτησαν ως το τέλος, πανηγυρίζοντας μια σημαντική νίκη.

MVP: Μπορεί ο Εραμούσπε να πέτυχε το νικητήριο γκολ, αλλά στη θέση του MVP θα βάλουμε τον Ροσέρο ο οποίος και γκολ πέτυχε και την ασίστ στον Αργεντινό έδωσε και την άμυνα του Λεβαδειακού αναστάτωσε.

Στο ύψος του: Στο ύψος του φυσικά θα μπει ο Ροντρίγκο Εραμούσπε που με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αδύναμος κρίκος: Αν θα βάζαμε κάποιον, αυτός θα ήταν για την ακρίβεια αυτοί θα ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί του Λεβαδειακού που άφησαν τον Εραμούσπε αμαρκάριστο να σκοράρει.

Η «γκάφα»: Αυτή θα λέγαμε πως ήταν και η γκάφα του ματς, καθώς μια στιγμή ολιγωρίας των φιλοξενούμενων έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

Το «στραγάλι»: Κανένα πρόβλημα για τον Γκάμαρη, καθώς δεν υπήρξε φάση στην οποία να είχαμε διαμαρτυρίες από κάποια ομάδα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη, σε ένα ματς που είχε ωραίο ρυθμό. Σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα έκαναν οι παίκτες του ΠΑΣ που παρά τα πολλά και σημαντικλά προβλήματα ήταν καλύτεροι παίρνοντας δίκαια το πρώτο τους τρίποντο.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (67' Σταματελόπουλος), Μορέιρα (90'+2 Παντελάκης), Παμλίδης (60' Τζίμας), Ροσέρο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης (68' Ντεντάκης), Βήχος, Τζημόπουλος, Μπαχανάκ, Μεχία (46' Χάμοντ), Μπελμόντ, Σκβάρκα (46' Λούα Λούα), Βρακάς (78' Τορό), Μουτίνιο, Δούμτσιος (78' Τσιριγώτης).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα