Ολυμπιακός: Τα buzzer beater που τον έχουν… πληγώσει στην Ευρώπη (vids)

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός: Τα buzzer beater που τον έχουν… πληγώσει στην Ευρώπη (vids)

bet365

Με το αριστερό ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, μετά την ήττα από τη Ναντ με 2-1 στη Γαλλία.

Οι Πειραιώτες φάνηκε πως ήταν έτοιμοι να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Stade de la Beaujoire» αλλά ο Γκεσάντ με κεφαλιά στο 90+3', σόκαρε τον ελληνικό σύλλογο και τον άφησε με μηδέν βαθμούς στην πρεμιέρα του θεσμού.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ στο 90+ στη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, είναι η τέταρτη φορά σε επτά ματς που βλέπει τον αντίπαλο να κάνει buzzer beater.

Μάλιστα, αν κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν, θα δούμε πως ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί αρκετές φορές γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Πιο σύντομο παράδειγμα είναι το περσινό ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στους ομίλους του Europa League, όταν ο Χάουγκε είχε κάνει το 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Η σεζόν που θυμίζει μέχρι στιγμής, αρκετά τη φετινή, είναι το 2005/06, όταν κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν και Ρόζενμποργκ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε ή αναδείχθηκε ισόπαλος με γκολ προς το τέλος του αγώνα. Τέλος, στη μνήμη όλων έχει μείνει το τέρμα του Στίβεν Τζέραρντ στο Άνφιλντ, με το οποίο η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-1 και προσπέρασε τον ελληνικό σύλλογο στην ισοβαθμία στον όμιλο του Champions League.

Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 1-1

Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 1-1

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 1-1 (2-2 τελ., 3-4 πεν.)

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 1-1 (2-2 τελ., 3-4 πεν.)

Ολυμπιακός-Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1 πεν.)

Ολυμπιακός-Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1 πεν.)

Ναντ-Ολυμπιακός 2-1

Ναντ-Ολυμπιακός 2-1

Από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, ο Ολυμπιακός έδειξε την συγκεκριμένη αδυναμία μέσα στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με 1-0 χάρη στο παρθενικό γκολ του Ζινκερνάγκελ στο 7' και διατηρούσαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Με τους πρωταθλητές Ισραήλ να πιέζουν για την ισοφάριση, στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα... πάγωσαν τον Ολυμπιακό με έναν απίστευτο τρόπο. Συγκεκριμένα, με τη Μακάμπι στην περιοχή του ελληνικού συλλόγου, ο Αζίζα πήγε να κάνει μία σέντρα με πλάτη στην εστία αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του Βατσλίκ στο 94'.

Ακόμα ένα τρελό ματς για τον Ολυμπιακό, μόνο που αυτή τη φορά, παιζόταν και η πρόκριση. Συγκεκριμένα, κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, οι Πειραιώτες ήθελαν μόνο τη νίκη λόγω του 1-1 στο πρώτο ματς στο Φάληρο.

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, μετά τη Χάιφα, χτύπησε και στην Μπρατισλάβας, κάνοντας το 1-0 στο 54' και δίνοντας αέρα πρόκρισης στον Ολυμπιακό. Για ακόμη μία φορά η Σλόβαν πίεσε στο τέλος και παρά το δοκάρι του Μασούρα στο 93', ο Αγκμπό έκανε τη σέντρα και ο Σαπόνιτς από κοντά ισοφάρισε 1-1. Το ματς πήγε στην παράταση, το τελικό 2-2 έστειλε τις ομάδες στα πέναλτι και ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με 4-3 στην επόμενη φάση.

Αν και φαινόταν πως το... σύνδρομο του buzzer beater συμβαίνει μόνο εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός το έπαθε και εντός. Αυτή τη φορά κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού για τα play off του Europa League. Οι ρόλοι αντίθετοι σε σχέση με την Σλόβαν αφού τώρα ο Ολυμπιακός είχε έρθει στο γήπεδό του με το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Μόλις στο 2', ο Μασούρας κατάφερε να βρει δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες, δείχνοντας πως ίσως έρθει ένα εύκολο βράδυ για την πρόκριση στους ομίλους. Όσο η ώρα περνούσε, το «εύθραυστο» 1-1 παρέμενε και ο ελληνικός σύλλογος το πλήρωσε ξανά. Ο Κούντε χάνει τον Κυριακού, ο Μπα τον Πίττα και ο τελευταίος με προβολή από κοντά κάνει το 1-1 στο 90'. Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα και στα πέναλτι, το ρεσιτάλ του Βατσλίκ έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους.

Και φτάνουμε στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην έδρα της Ναντ και την βλέπει να προηγείται στο ημίχρονο με 1-0 χάρη στο γκολ του Μοσταφά. Ο Μουτουσάμι βάζει ξανά στο ματς τον Ολυμπιακό στο 50' με αυτογκόλ και το 1-1 μένει μέχρι το 90'.

Ο γαλλικός σύλλογος πίεζε αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν το σκορ στην ισοπαλία και να φύγουν με βαθμό από το «Stade de la Beaujoire». Τελικά, μία επέλαση του Μπλας από τα δεξία ήταν αρκετή για να κάνει τη σέντρα ο Γάλλος και ο Γκεσάντ με καρφωτή κεφαλιά, να νικήσει τον Βατσλίκ για το 2-1 στο 93'. Έτσι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi