Ολυμπιακός: Τον «πλήγωσαν» οι απουσίες στα χαφ, δεν τον βοήθησαν ο σχηματισμός και η διαχείριση του ματς

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τον «πλήγωσαν» οι απουσίες στα χαφ, δεν τον βοήθησαν ο σχηματισμός και η διαχείριση του ματς

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ούτε ιδιαίτερα καλός ούτε πειστικός στη Γαλλία, όπου όμως είχε ελλείψεις στο κέντρο και δεν βγήκε το αρχικό σχέδιο του προπονητή του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Πάντα μία ευρωπαϊκή βραδιά την κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και κοιτώντας το αποτέλεσμα στη Γαλλία ο Ολυμπιακός έχασε με σκορ 2-1 από μία ομάδα, τη Ναντ, που ήταν καλύτερή του δημιουργικά και επιθετικά στο πιο μεγάλο μέρος του αγώνα. Επίσης έχασε δεχόμενος για ακόμα ένα παιχνίδι φέτος γκολ στο τέλος και συγκεκριμένα στο 93' ενώ στο 94' το ματς ολοκληρώθηκε. Ένα ματς που ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε κοντά στο να πάρει την ισοπαλία δεν ήταν τόσο πειστικός.

Ανεξάρτητα από τα σοβαρά παράπονα των παικτών του Ολυμπιακού για τη φάση στον Αμπουμπακάρ Καμαρά και ότι έγινε φάουλ στον Μαυριτανό (το ριπλέι δείχνει πως έχει δεχθεί πάντως χτύπημα στο πρόσωπό του) και έπρεπε να δοθεί κάρτα πριν το 2-1 της Ναντ είναι μία ακόμα περίπτωση που ο Ολυμπιακός είδε την εστία του να παραβιάζεται στα τελευταία λεπτά. Για να τα θυμηθούμε.

Ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί γκολ προς το τέλος του ματς: στο 1-1 με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο εκτός έδρας παιχνίδι του που πήρε την πρόκριση στα πέναλτι (και μάλιστα 2 φορές) αλλά και με τον Απόλλωνα Λεμεσού που χρειάστηκε πάλι τα πέναλτι. Συνέβη και τώρα αυτό με τη Ναντ και είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να διορθώσει.

Και έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Και φυσικά ένα από αυτά έχει να κάνει με τη συγκέντρωση. Βέβαια στη συγκεκριμένη φάση είχε μείνει κάτω ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και ήταν με έναν παίκτη μείον (στη φάση του 2-1 όπου και πάλι όμως ο σκόρερ των Γάλλων ήταν σχεδόν μόνος του). Και φυσικά τέτοιες φάσεις και τέτοια γκολ δεν βοηθούν και τη ψυχολογία μιας ομάδας.

ΚΟΡΜΠΕΡΑΝ

Οι απουσίες που του στοίχισαν και ο αρχικός σχηματισμός του Κορμπεράν που δεν του βγήκε

Σίγουρα δύο απουσίες όπως των χαφ Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ επηρέασαν τον Ολυμπιακό. Αναμφίβολα του έλλειψαν σε σχέση με το κέντρο. Ειδικά ο Γάλλος που παραμένει παίκτης - κλειδί. Με βασικό τον Κορεάτη χαφ ο Ολυμπιακός θα έπαιζε το 4-3-3 που και καλύτερα το ξέρει και που θα μπορούσε να αποδώσει και πιο καλά. Ας σκεφτούμε πως με αυτό το 3-4-3 ήταν σαν να... χάθηκε κάπως ο Μπιέλ που βέβαια και πάλι με την εκτέλεση του κόρνερ του έδωσε το 1-1 ενώ ήταν και μέσα στις λίγες έστω φάσεις που δημιούργησε ο Ολυμπιακός όπως με Μασούρα και Άβιλα.

Όμως τον Ολυμπιακό δεν τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό αυτή η διάταξη του Κάρλος Κορμπεράν με τρεις πίσω. Ένα σχήμα που διατήρησε για σημαντικό διάστημα στο ματς (το άλλαξε με την είσοδο του Αραμπί σε 4-4-2). Όπως δεν τον βοήθησε και η εν γένει διαχείριση του αγώνα από τον κόουτς του. Ο Κορμπεράν προφανώς είναι σε ένα διάστημα που και αυτός θέλει να δει το τι του βγαίνει καλύτερα σχετικά με την ομάδα και ενώ έχει υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και βέβαια για την εικόνα της ομάδας υπάρχει και η ευθύνη των παικτών.

Ήταν όμως μία διάταξη που χρησιμοποίησε πρώτη φορά από τότε που πήγε στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά δεν... τράβηξε και δεν του βγήκε. Γενικότερα η διαχείριση από μεριάς του Ολυμπιακού δεν ήταν η ανάλογη για τέτοιο ματς. Όπως ήταν και μία βραδιά όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε διακριθέντες. Ο Ρέαμπτσιουκ στα αριστερά είχε μεγάλα θέματα με τον κορυφαίο των Γάλλων αλλά και του ματς, Μπλας (ο Μολδαβός ήταν σε κάκιστη βραδιά γενικά), το κέντρο δεν πήγε ιδιαίτερα καλά και κάπως ξεχώρισε ο Άβιλα ενώ ο Βατσλίκ είχε ορισμένες κομβικές επεμβάσεις στο α' και το β' μέρος. Δηλαδή μέχρι εκεί. Μετά από όλα αυτά όμως είναι ένα ματς που δείχνει στον Ολυμπιακό το τι πρέπει να αλλάξει για τη συνέχεια.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.