Ρομπέρτο Κάρλος στο Gazzetta: «Ο Μαρσέλο θα τρελάνει την Ελλάδα!»

Θάνος Σαρρής
Ρομπέρτο Κάρλος στο Gazzetta: «Ο Μαρσέλο θα τρελάνει την Ελλάδα!»

bet365

Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Ρομπέρτο Κάρλος, μίλησε στο Gazzetta για τον Μαρσέλο και τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως έρχεται στην Ελλάδα για να κάνει μεγάλα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός πυροδότησε το βράδυ της Παρασκευής τη «βόμβα» Μαρσέλο, μια μεταγραφή που κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει τεράστια αίσθηση. Ακόμα και στους «θρύλους» της Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμα και στον ίδιο τον Ρομπέρτο Κάρλος. Ο Μαρσέλο αποτέλεσε κατά μία έννοια τον διάδοχό του στη «Βασίλισσα» και στην Εθνική Βραζιλίας, αλλά χάραξε τη δική του, ξεχωριστή πορεία. Σήκωσε πέντε Champions League και έξι Πρωταθλήματα, εξέλιξε το στιλ του, έγινε κάτι παραπάνω από ένας top level αριστερός μπακ, βάζοντας στη θέση νέα στοιχεία. Κι αυτό είναι κάτι που παραδέχεται και ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Το Gazzetta μίλησε μαζί του το πρωί του Σαββάτου και παρότι η ώρα δεν ήταν απολύτως κατάλληλη, εκείνος με χαρά δέχθηκε να καταθέσει τη δική του άποψη για τον Μαρσέλο και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, για την οποία φυσικά ήταν απόλυτα ενημερωμένος και χαρούμενος για το επόμενο βήμα του συμπατριώτη του. «Είναι μια τεράστια μεταγραφή, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Ο Μαρσέλο δεν είναι απλά ένα πολύ μεγάλο όνομα που έρχεται στον Ολυμπιακό. Είναι πράγματι στα 34, αλλά μπορώ να σου πω ότι βρίσκεται στα καλύτερά του (σ.σ στην καλύτερη στιγμή του επί λέξη), έχει ενθουσιασμό και πολλή όρεξη να κάνει σπουδαία πράγματα σε μια ακόμα χώρα, θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και στον Ολυμπιακό πιστεύω θα βρει το χώρο για να εντυπωσιάσει τους πάντες», μας είπε αρχικά ο 49χρονος.

Μαρσέλο - Ολυμπιακός: Ηγεσία, ιστορία, θέαμα

Ο Ρομπέρτο Κάρλος βίωσε το περιβάλλον της Ρεάλ Μαδρίτης για 9 χρόνια. Σε μια άλλη εποχή, αλλά με τους Μερένγκες πάντα να έχουν στόχο την κορυφή ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Σήκωσε κι o ίδιος τρεις φορές το Champions League, πήρε πρωταθλήματα, κατέκτησε το Μουντιάλ του 2002. Ξέρει καλά πως για να κερδίσει κάποιος το απαιτητικό κοινό του Μπερναμπέου, πρέπει να είναι πραγματικά κορυφαίος. «Ο Μαρσέλο θεωρείται ένας από τους κορυφαίους που φόρεσαν τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι μόνο στη θέση που έπαιξα κι εγώ, γενικά. Καταλαβαίνεις πόσο σπουδαίο είναι αυτό και τι χρειάζεται για να τα καταφέρει. Λατρεύτηκε στη Μαδρίτη και πιστεύω θα συμβεί το ίδιο και στον Ολυμπιακό, γιατί πέρα από το ποδόσφαιρο, είναι πολύ μεγάλος άνθρωπος».

Τι θα φέρει ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό; «Ηγεσία, ιστορία, θέαμα. Πολύ θέαμα. Ο Μαρσέλο μπορεί να τρελάνει ολόκληρη την Ελλάδα με τον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο και φέρνει την μεγάλη του ιστορία στον Ολυμπιακό, αυτό βοηθάει την ομάδα με πολλούς τρόπους. Πάντα καταφέρνει και κάνει τον κόσμο να τον αγαπάει».

Όσον αφορά τη δική του διαδοχή στη θέση του κορυφαίου αριστερού μπακ, ο Κάρλος στο παρελθόν είχε τονίσει πως η νέα μεταγραφή των «ερυθρόλευκων» έχει κάνει καλύτερη καριέρα από εκείνον. Αυτή τη φορά δεν προχώρησε σε τέτοια σύγκριση, αλλά μας είπε: «Καταλαβαίνω γιατί θεωρήθηκε διάδοχός μου και είναι αλήθεια, αν και το στιλ του είναι διαφορετικό, όπως και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Όμως τα όσα έχει καταφέρει είναι πραγματικά μεγάλα. Είναι ο κορυφαίος στη θέση του τα τελευταία χρόνια και ένας από τους κορυφαίους του κόσμου γενικά. Και έρχεται στην Ελλάδα σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως σας είπα, είναι μια πραγματικά πολύ μεγάλη μεταγραφή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα