Στέφαν Ασκόφσκι: Το «θαύμα» κόντρα στην Ιταλία και η αναζήτηση της καθιέρωσης μέσω της Λαμίας (vid)

Νότης Χάλαρης
Στέφαν Ασκόφσκι: Το «θαύμα» κόντρα στην Ιταλία και η αναζήτηση της καθιέρωσης μέσω της Λαμίας (vid)

bet365

Μέλος της ομάδας που άφησε εκτός Μουντιάλ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία και η επιλογή της Λαμίας για την ενίσχυση των εξτρέμ. Ο Στέφαν Ασκόφσκι ήρθε στην Ελλάδα και το Gazzetta σας ξεδιπλώνει το κουβάρι της ιστορίας ενός... «μαχητή» που ψάχνει την καθιέρωση.

«Αναμφίβολα είναι η κορυφαία στιγμή της εθνικής μας ομάδας σήμερα, όμως ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια. Δεν θα είναι η τελευταία μεγάλη στιγμή. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος ειδικά τώρα που φτάσαμε εδώ.

Τα καταφέραμε με την Ιταλία και θέλουμε να παίξουμε με τους Πορτογάλους και να τους νικήσουμε κι αυτούς! Θέλουμε να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο πως είμαστε ικανοί να βρεθούμε στο Κατάρ και να είμαστε παρόντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Μπορεί η Β. Μακεδονία να μην τα κατάφερε εν τέλει να βρεθεί στο Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ, όμως το γεγονός, πως έβγαλε εκτός την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, κάνει τη συγκεκριμένη ομάδα, μέρος της ιστορίας. Ανάμεσα στα μέλη που έπαιξαν σε εκείνον τον θρίαμβο, ήταν και ο κύριος που είπε τα παραπάνω λόγια στο Gazzetta.

Ο Στέφαν Ασκόφσκι φέρνει στη Λαμία, μία από τις εντυπωσιακές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ένας ποδοσφαιριστής με την εθνική του ομάδα και το Gazzetta σας παρουσιάζει τον εκλεκτό του ελληνικού συλλόγου για τη θέση των εξτρέμ.

Η επένδυση της Παρτιζάν που εξελίχθηκε σε ένα σερί... δανεισμών!

Ήταν καλοκαίρι του 2012, όταν η Βαρντάρ δέχεται μία «κρούση» από την Παρτιζάν. Ο σερβικός σύλλογος εκμεταλλεύεται το γεγονός πως ένα από τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του. Αυτός ήταν ο Στέφαν Ασκόφσκι.

Σε ηλικία 20 ετών ο διεθνής με την Κ21 της Β. Μακεδονίας, λέει το ναι για το επόμενο βήμα στη Σερβία, έχοντας ως μοναδικό στόχο την άνοδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είδωλο, δεν ήταν άλλος από τον μεγάλο Γκόραν Πάντεφ, ο οποίος το ίδιο καλοκαίρι, άφηνε την Ίντερ για τη Νάπολι έναντι 7,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το όνειρο της Παρτιζάν δεν εξελίχθηκε ποτέ σε αυτό που θα περίμενε ο ίδιος και όσοι τον πίστεψαν. Μέσα σε 2,5 χρόνια, ο νεαρός εξτρέμ άλλαξε συνολικά πέντε ομάδες (!), δίχως να στεριώσει πουθενά. Η κατάληξη, ήταν τον Γενάρη του 2016, η Ερσιγιεσπόρ της Τουρκίας τον κάνει δικό της με ελεύθερη μεταγραφή.

Η περιπλάνηση μέχρι την «Ιθάκη» της Ρουμανίας!

Παρότι είχε καλές παρουσίες, ο Ασκόφσκι δεν έβρισκε πουθενά την καθιέρωση που έψαχνε. Τόσο στην Τουρκία, όσο και στη Φορτούνα Σιτάρντ, είχε γεμάτες σεζόν, ωστόσο, βρέθηκε τόσο σε Πολωνία, όσο και στη Βουλγαρία. Τελικά, το καλοκαίρι του 2019, έπειτα από 11 ομάδες συνολικά, η Μποτοσάνι του δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσει τη τύχη του και στη Ρουμανία.

Μετά από μία συνεχή περιπλάνηση στη μισή... Ευρώπη, ο διεθνής εξτρέμ μένει στον ρουμανικό σύλλογο για δύο χρόνια, όπου καταγράφει εννιά γκολ και τέσσερις ασίστ σε συνολικά 61 εμφανίσεις. Έτσι, κάνει το... κλικ στη Σέπσι, η οποία αποτέλεσε και το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Αξιοσημείωτο δε, είναι πως με τις δύο ρουμανικές ομάδες, έπαιξε τόσο σε προκριματικά Europa League, όσο και σε προκριματικά του Europa Conference League. Με τη Σέπσι, την περσινή σεζόν, ο 30χρονος ποδοσφαιριστής κατάφερε να στεφθεί και κυπελλούχος Ρουμανίας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του στη Ρουμανία.

Το «θαύμα» με την Ιταλία και οι λόγοι στην επιλογή της Λαμίας...

Η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, καταφέρνοντας να μπει στα τελικά του EURO του 2020 και να φτάσει μία ανάσα από τα τελικά του Μουντιάλ του 2022. Στο δεύτερο, ωστόσο, πραγματοποίησε μία από τις πιο ιστορικές της στιγμές.

Συγκεκριμένα, στις 24 του περασμένου Μαρτίου, η Βόρεια Μακεδονία κοντράρεται με την πρωταθλήτρια του EURO 2020, Ιταλία για τα ημιτελικά των play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο νικητής θα έβρισκε την Πορτογαλία στον τελικό, όπου θα διεκδικούσαν ένα εισιτήρια για τα γήπεδα του Κατάρ.

Η ομάδα του Μιλέφσκι δεν κόντραρε απλώς τους Ιταλούς αλλά με γκολ του Τραϊκόφσκι στο 90', χάρισε μία από τις ιστορικές στιγμές της χώρας, αφήνοντας εκτός τους «ατζούρι». Ο Ασκόφσκι μπήκε ως αλλαγή στο 59' και έζησε στον πιο έντονο βαθμό, τον συγκεκριμένο θρίαμβο, προσφέροντας και μία από τις πιο «ποδοσφαιρικές» εικόνες της δεκαετίας.

Λίγους μήνες μετά, και παρά τα μηνύματα... παραμονής στη Σέπσι, ο διεθνής ποδοσφαιριστής επιλέγει να αφήσει τη Ρουμανία και να έρθει στην Ελλάδα για χάρη της Λαμίας. Το μεγάλο «γιατί;», ακούει στο θέμα της θέσης του, καθώς από εξτρέμ, που ήταν ο πραγματικός του ρόλος, είχε μετατραπεί σε δεξί μπακ, κάτι που δεν τον άφηνε να αποδώσει όσο έπρεπε.

Στη Λαμία, ο Ασκόφσκι, ψάχνει να βρει την καθιέρωσή του, στη θέση που του αρέσει και να βρεθεί ξανά στα βασικά πλάνα της εθνικής ομάδας. Η μεταγραφή του, ανεβάζει σε επίπεδο τόσο το κλαμπ της Φθιώτιδας, όσο και τη δική του αυτοπεποίθηση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα