Ασκόφσκι στο Gazzetta: «Νίκη και με Πορτογαλία, να μας δει όλος ο κόσμος στο Κατάρ»! (vid)

Ασκόφσκι στο Gazzetta: «Νίκη και με Πορτογαλία, να μας δει όλος ο κόσμος στο Κατάρ»! (vid)

bet365

Η Βόρεια Μακεδονία έγραψε ιστορία απέναντι στους Ιταλούς και ο Στέφαν Ασκόφσκι ανέβασε κι άλλο τον πήχη μιλώντας στο Gazzetta. «Να δείξουμε στον κόσμο πως είμαστε ικανοί για το Μουντιάλ».

Η κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η ομάδα που άξιζε πέρα ως πέρα τον θρίαμβο το περασμένο καλοκαίρι και κατάφερε ν' αναρριχηθεί στην κορυφή της Γηραιάς ηπείρου, έμεινε να κοιτάζει τους διεθνείς της Βόρειας Μακεδονίας να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά.

Η εθνική ομάδα της Ιταλίας ηττήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά εντός έδρας σε αγώνα προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μόλις λίγους μήνες μετά τον θρίαμβο, βρίσκεται ξανά στα... τάρταρα, αφού θ' απουσιάσει από δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ.

Η Βόρεια Μακεδονία έκανε το... θαύμα της 24ης του Μάρτη του 2022, με το γκολ του Τραϊκόφσκι με το μακρινό δεξί σουτ στο 90' + 2' και το βράδυ ήταν μεθυστικό για τον κόουτς Μιλέφσκι και τους ποδοσφαιριστές του.

Ένας εξ αυτών, ο Στέφαν Ασκόφσκι που αγωνίζεται στην ρουμάνικη Σέπσι και πέρασε στο ματς της Πέμπτης στο τελευταίο ημίωρο αντί του Αντέμι, σχολίασε αποκλειστικά στο Gazzetta ό,τι... τρελό συνέβη στην αναμέτρηση με την «σκουάντρα ατζούρα» και φυσικά ο στόχος πλέον έχει αλλάξει για τα καλά!

«Ναι, αναμφίβολα είναι η κορυφαία στιγμή της εθνικής μας ομάδας σήμερα, όμως ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια. Δεν θα είναι η τελευταία μεγάλη στιγμή. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος ειδικά τώρα που φτάσαμε εδώ.

Τα καταφέραμε με την Ιταλία και θέλουμε να παίξουμε με τους Πορτογάλους και να τους νικήσουμε κι αυτούς! Θέλουμε να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο πως είμαστε ικανοί να βρεθούμε στο Κατάρ και να είμαστε παρόντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο 30χρονος επιθετικός ανέφερε πως όσο τεράστιο κι αν ήταν το εμπόδιο των Ιταλών, όσο κι αν κάποιος δεν έδινε την παραμικρή πιθανότητα στη Βόρεια Μακεδονία να προκαλέσει ένα μεγάλο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όταν υπάρχει πίστη όλα μπορούν ν' αλλάξουν...

«Πάντα πιστεύουμε σε κάτι καλό όταν μπαίνουμε στο γήπεδο και αυτό δεν άλλαξε επειδή απέναντί μας ήταν η Ιταλία. Το πιστεύαμε στο ματς και όπως λέει και το ρητό, όταν πιστεύεις σε κάτι μέχρι το τέλος, τότε μπορείς να καταφέρεις. Ο κόουτς μάς είπε να χαρούμε το παιχνίδι αφού ήταν πολύ μεγάλη η περίσταση και ιστορική και αυτό που μέτρησε για να φτάσουμε στην επιτυχία είναι πως όντως οι παρέες γράφουν ιστορία. Και εμείς δεν είμαστε απλά παρέα, αλλά μια μεγάλη οικογένεια» ήταν τα λόγια του Ασκόφσκι στο Gazzetta.

photocredits: Instagram/stefanaskovski

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα