Ο Πίτου Γκαρσία στο Gazzetta για τον Χουάνγκ Ουί-Τζο: «Από τότε που ήμουν στη Ν. Κορέα έλεγα ότι μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό» (vids)

Ο Πίτου Γκαρσία στο Gazzetta για τον Χουάνγκ Ουί-Τζο: «Από τότε που ήμουν στη Ν. Κορέα έλεγα ότι μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό» (vids)

Νότης Χάλαρης
Ο Πίτου Γκαρσία στο Gazzetta για τον Χουάνγκ Ουί-Τζο: «Από τότε που ήμουν στη Ν. Κορέα έλεγα ότι μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό» (vids)

bet365

Με τον Χουάνγκ Ουί-Τζο να πιάνει... λιμάνι για χάρη του Ολυμπιακού, ο Πίτου Γκαρσία σας δίνει στο... πιάτο μέσω του Gazzetta, τον Κορεάτη φορ, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στη Ν. Κορέα.

Και δεύτερο... Χουάνγκ έφερε ο Ολυμπιακός στο ρόστερ, μετά την απόκτηση του Ιν-Μπέομ, έπιασε... λιμάνι και ο Ουί-Τζο, ο οποίος πείστηκε να αφήσει την Μπορντό, να υπογράψει στη Νότιγχαμ Φόρεστ και από εκεί να δοθεί δανεικός στους «ερυθρολεύκους» για έναν χρόνο.

Ο 29χρονος επιθετικός ήταν μέχρι και το 2019 στη Ν. Κορέα, φορώντας τα χρώματα των Σέονγκναμ και Γκάμπα Οσάκα, όπου συνάντησε τον Πίτου Γκαρσία, το 2016. Ο Αργεντινός παλαίμαχος χαφ έχει γράψει τη δική του ωραία ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παίζοντας με τη φανέλα των Ηρακλή, Άρη, Ατρόμητο, Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Συνολικά σημείωσε 228 συμμετοχές στη Superleague με απολογισμό πέντε γκολ και 27 ασίστ. Με τον Χουάνγκ Ουί-Τζο ήταν συμπαίκτης σε 35 ματς στη Σέονγκναμ και μεταφέρει μέσω του Gazzetta, ό,τι είδε από τον διεθνή επιθετικό. Η ζωή στη Νότια Κορέα, οι κινήσεις του στον αγωνιστικό και ο τρόπος που θεωρεί πως θα κουμπώσει στον Ολυμπιακό.

Αρχικά, πες μας για το στυλ παιχνιδιού του. Τι θυμάσαι από εκείνον στον αγωνιστικό χώρο;

«Είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης, δυνατός και ποιοτικός. Από την ώρα που τον είχα γνωρίσει, θεωρούσα πως είναι ένας παίκτης για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχε αυτά τα στοιχεία που ταίριαζαν στην Ελλάδα. Το πίστευα ότι σύντομα θα είχε την ευκαιρία να φύγει από τη Ν. Κορέα και να παίξει στην Ευρώπη, σε υψηλότερο επίπεδο. Φαινόταν από το στυλ του και το πώς έβλεπε το παιχνίδι. Θα κάνει τη διαφορά»

Τι τύπος ήταν στα αποδυτήρια;

«Απλός άνθρωπος, τρομερό παιδί και πολύ επαγγελματίας. Γι' αυτό μέσα σε λίγα χρόνια πέτυχε τόσες επιτυχίες με την εθνική ομάδα, πήγε στην Γαλλία, έκανε ωραία πράγματα και είμαι σίγουρος πως στον Ολυμπιακό θα δώσει μεγάλες χαρές στους οπαδούς του»

Το δυνατό του και αδύναμο στοιχείο;

«Δεν θέλω να πω ψέματα αλλά η δική μου άποψη είναι ότι όλα τα στοιχεία που έχει, είναι θετικά. Όπως είπα, είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, αρκετά δυνατός παίκτης, ποιοτικός, καλός άνθρωπος και επαγγελματίας. Είναι ένα παιδί που μεγάλωσε σε μία χώρα στην οποία τους έμαθαν ότι μέσα από την σκληρή δουλειά θα πετύχουν. Σκεφτόταν το μέλλον του, σε συζητήσεις μου έλεγε πάντα πως θέλει να έρθει στην Ευρώπη. Τα είχε όλα μέσα στην ομάδα τότε, όμως αυτό δεν τον... χόρταινε. Ήθελε να φύγει και να πετύχει μεγάλα πράγματα και έδειξε πως το άξιζε τότε. Ότι μπορεί να τα καταφέρει. Μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα»

Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και πώς;

«Εννοείται πως θα βοηθήσει και η διοίκηση έκανε πολύ καλά που αποφάσισε να τον πάρει. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Είναι σκληρό και πρέπει να υπάρχει υπομονή και να καταλάβουν όλοι ότι θα χρειαστεί χρόνο για να βρει ρυθμό στην ομάδα και το στυλ της χώρας. Όμως τα έχει όλα για να βοηθήσει και όπως σας είπα, είμαι σίγουρος πως θα φέρει πολλές χαρές στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αν τον στηρίξουν, θα τα κάνει όλα πιο εύκολα και θα βρει γρήγορα τον ρυθμό»

Έξω από το γήπεδο, πώς ήταν σαν άνθρωπος; Τι ζωή είχε;

«Έξω από το γήπεδο γινόταν κάτι... τρελό που λίγοι το πιστεύουν. Όταν έπαιξα εγώ εκεί, έζησα μία εμπειρία που δεν την είχα πουθενά αλλού. Οι Κορεάτες που δεν ήταν παντρεμένοι στην ομάδα, έμεναν μέσα στο προπονητικό κέντρο, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ηλικία ή η καριέρα. Εμείς οι ξένοι και οι Κορεάτες που ήταν παντρεμένοι, μπορούσαν να πάνε στο σπίτι τους. Αυτός τότε ήταν ελεύθερος, συνεπώς έμενε μέσα στην ομάδα. Τους υποχρέωναν να κάνουν τρεις φορές προπόνηση τη μέρα και όλα γίνοταν εκεί... Φαγητό, ύπνος. Σαν να ήταν στρατός! Οπότε δεν τον είχα ζήσει έξω από την ομάδα καθόλου. Ωστόσο, μέσα στον σύλλογο, είδα το πόσο επαγγελματίας είναι. Γενικά, οι Κορεάτες μεγαλώνουν έτσι και είμαι σίγουρος ότι θα δεν θα έχει πρόβλημα στην Ελλάδα. Ακόμα πιο πολύ ξέρω ότι δεν θα σταματήσει να ονειρεύεται και να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του»

Θα καταφέρει να προσαρμοστεί στην Ελλάδα;

«Γίνεται να υπάρχει κάτι που δεν θα του αρέσει στην Ελλάδα; (γέλια). Όλα θα του αρέσουν και θα προσαρμοστεί γρήγορα θεωρώ. Όπως κάθε ποδοσφαιριστής που ήρθε στη χώρα. Η ζωή, ο κόσμος, η φιλοξενία και το πώς μας αγκαλιάζετε εμάς τους ξένους από την πρώτη μέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην του αρέσει η Ελλάδα και ειδικά η Αθήνα. Εγώ το υπογράφω αυτό. Από τότε που ήμουν στη Ν. Κορέα έλεγα ότι μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό»

Θεωρείς ότι θα κουμπώσει με τον Ελ Αραμπί στην επίθεση του Ολυμπιακού;

«Μαζί του και με κάθε συμπαίκτη του θα κουμπώσει. Όταν είσαι καλός παίκτης, και έχεις μέσα στην ομάδα ποιότητα, όλα είναι πιο εύκολα αλλά είναι θέμα υπομονής και χρόνου».

Γενικά, θεωρείς ότι οι Ασιάτες είναι ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ταιριάζουν στον Ολυμπιακό μόνο. Όχι σε άλλες ελληνικές ομάδες. Μόνο στον Ολυμπιακό επειδή έχει άλλο στυλ παιχνιδιού από τα υπόλοιπα κλαμπ. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα που παίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Που ξέρει πώς να διαβάζει τα παιχνίδια, που έχει την κατοχή αλλά και την ταχύτητα. Τα έχει όλα αυτά που ταιριάζουν στους Ασιάτες ποδοσφαιριστές».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα