Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης θα χρειαστεί τη διαχείρισή του αλλά θέλει να πετύχει στη δεύτερη ευκαιρία του (vids)

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης θα χρειαστεί τη διαχείρισή του αλλά θέλει να πετύχει στη δεύτερη ευκαιρία του (vids)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης θα χρειαστεί τη διαχείρισή του αλλά θέλει να πετύχει στη δεύτερη ευκαιρία του (vids)

bet365

Μετά από μία κατάσταση αβεβαιότητας και με πιθανότητα ακόμα και αποχώρησης ο Φορτούνης επανέρχεται στον Ολυμπιακό και αυτή την ευκαιρία δεν θέλει να τη χάσει. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ιούνιος του 2022 με Αύγουστο του 2022. Ένα τρίμηνο με πολλά σκαμπανεβάσματα, αβεβαιότητα και βέβαια και σοβαρή πιθανότητα αποχώρησης του Φορτούνη από τον Ολυμπιακό. Πιθανώς και να έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να φύγει από τον Ολυμπιακό, την ομάδα στην οποία βρίσκεται τόσα χρόνια και έχει υπάρξει αρχηγός της, φορώντας το Νο7. Και αυτό διότι από τον Ιούνιο και μετά είχε τεθεί τελείως εκτός των πλάνων του συλλόγου και γινόταν συζητήσεις για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Φυσικά αναφερόμαστε στο story για τον Κώστα Φορτούνη. Από πλευράς δοκιμασίας σε επίπεδο τραυματισμών οι δύο χιαστοί τα τελευταία χρόνια και σε δύο διαφορετικά πόδια είναι ό,τι χειρότερο για έναν παίκτη. Πόσο μάλλον έναν παίκτη που έχει τη δυνατότητα και τη δεξιότητα να παίξει με ποιότητα όπως ο Φορτούνης.

Ο Κώστας Φορτούνης πρωτοπήγε στον Ολυμπιακό ως ένα... αμούστακο παιδί για να παίξει στις Ακαδημίες του το 2008. Γύρισε πίσω το 2014 προερχόμενος από τη Γερμανία σε εποχές Μίτσελ.

Μετά από παρουσία σειράς ετών στην ομάδα έχει 266 αγώνες με 79 γκολ και 77 ασίστ. Έχει βγει τοπ σκόρερ σε επίπεδο Super League, έχει αναδειχθεί παίκτης της σεζόν και έχει πάρει έξι Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα με τον Ολυμπιακό. Πεπραγμένα που δεν μπορούν να περάσουν έτσι.

ΦΟΡΤΟΥ1

Το θέμα της διαχείρισης και η δεύτερη ευκαιρία που καλείται να αξιοποιήσει

Ο «Φόρτου» σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ δέχθηκε για το νέο του συμβόλαιο έως το 2024 μία μείωση της τάξεως του 50%. Με τους χειρισμούς και τις εκατέρωθεν κινήσεις βρέθηκε η χρυσή τομή και η κατάλληλη φόρμουλα της επιστροφής του. Εννοείται πως ο Φορτούνης έκανε υποχωρήσεις στο σκέλος του συμβολαίου του προκειμένου να επανέλθει πλήρως στην ομάδα.

Για τον λόγο αυτό έχει αξία αυτή η δεύτερη ευκαιρία. Αυτή η δεύτερη ευκαιρία για τον ίδιο τον Φορτούνη υπό την έννοια πως θα μπορέσει να έχει ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί και να προσφέρει (και ενώ το συμβόλαιό του έχει και μπόνους που μπορούν να ανεβάσουν το ποσό που θα πάρει). Είναι μία ευκαιρία που σίγουρα θέλει ο ίδιος να την αξιοποιήσει στο έπακρο.

Φυσικά και από τη στιγμή που δεν είναι σαφές το ποιο είναι το επίπεδο της ετοιμότητας του 29χρονου Φορτούνη θα χρειαστεί και η ανάλογη διαχείριση. Και γενικά θα χρειαστεί η σωστή διαχείριση έτσι ώστε και να πάρει το καλύτερο δυνατό ο Ολυμπιακός από εκείνον αλλά και για να είναι στο 100% όταν θα αγωνίζεται. Από τη στιγμή που βρέθηκε λοιπόν η λύση στο θέμα αυτό η... μπάλα τώρα πηγαίνει στα πόδια του Φορτούνη. Στο να μπορέσει να δείξει ξανά ότι είναι σε θέση να βοηθήσει για τα καλά τον Ολυμπιακό στη συνέχεια των υποχρέωσεών του.

Είναι δεδομένο πως στον Ολυμπιακό αυτό ελπίζουν. Να καταφέρει να συμβάλλει με την ποιότητά του και να δώσει δημιουργικές και επιθετικές λύσεις. Και επειδή ο Φορτούνης έχει βάλει αρκετά γκολ στην καριέρα του αξίζει να θυμηθούμε σε βίντεο δύο τέρματά του πιο κάτω. Το ένα είναι η φαουλάρα του με τον Αστέρα Τρίπολης και άλλο το show του με την Ελλάδα στο ματς με την Αρμενία.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.