Ο Χουλιάν Κουέστα πάντα ήταν ο… Νο1 του Άρη

Ο Χουλιάν Κουέστα πάντα ήταν ο… Νο1 του Άρη

Ο Χουλιάν Κουέστα πάντα ήταν ο… Νο1 του Άρη

bet365

Αυτή η σχέση σφυρηλατήθηκε στα δύσκολα, ανεξαρτήτως όμως τον αριθμό των… επίδοξων αντικαταστατών του, ο Χουλιάν Κουέστα ουδέποτε έχασε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα του Άρη.

Ο συγκεκριμένος φάκελος ανοίγει και πάλι με αφορμή την πρόθεση του Άρη – τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή – να μην προχωρήσει στην ενίσχυσή του κάτω από τα δοκάρια. Φέτος εξάλλου, δεν έχει κάποια εμφάνιση του Χουλιάν Κουέστα που να καλλιεργεί προβληματισμό υπό την έννοια ότι η περίοδος που συνήθως αμφισβητούταν ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν αυτή του καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα μετά τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Φέτος, όχι μόνο δεν άκουσε φωνές αμφισβήτησης των ικανοτήτων του αλλά βγήκε ενισχυμένος από τη διαδικασία της προκριματικής φάσης του Conference League αλλά δεν μετουσιώθηκε η δική του εξαιρετική παρουσία καθώς ο Άρης προκρίθηκε στα Playoffs της διοργάνωσης. Ο Ισπανός έκανε όμως το καθήκον του γιατί, αν οι «κίτρινοι» οφείλουν σε κάποιον το γεγονός ότι έμειναν ζωντανοί στον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, αυτός είναι ο Κουέστα.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η σχέση πέρασε από πολλά κύματα, δεν ήταν λίγες οι φορές που έμοιαζε θαλασσοδαρμένη, αλλά δεν πνίγηκε ποτέ. Για παράδειγμα, δεν βυθίστηκε τον περασμένο Ιούνιο όταν ο Ισπανός είχε πάρει ανά χείρας το μολύβι για να υπογράψει το συμβόλαιό του στην Κύπρο, έχοντας συμβιβαστεί με την ολοκλήρωση της καριέρας του στην Κύπρο. Η προφορική συμφωνία του με το ΑΠΟΕΛ δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, τα πάντα άλλαξαν ωστόσο μετά από εκείνο το τηλεφώνημα του Χερμάν Μπούργος τη στιγμή που ο έμπειρος τερματοφύλακας «επιθεωρούσε» τις αθλητικές εγκαταστάσεις της κυπριακής ομάδας. Ακολούθησε το τηλεφώνημα του Θόδωρου Καρυπίδη και η κατάθεση προσφοράς η οποία αν μη τι άλλο αναγνώριζε την προσφορά του Ισπανού. Κι έτσι αποδείχθηκε ότι ο Κουέστα δεν ήθελε να αποχωριστεί το «Κλ. Βικελίδης», εισπράττοντας όμως περισσότερα χρήματα σε σχέση με το συμβόλαιο που είχε.

Η αμφισβήτηση και η ανταμοιβή

Διανύοντας τον πέντε χρόνο του στον Άρη, ο Ισπανός έχει νιώσει τα πάντα. Γιατί συνοδοιπόρος της αμφισβήτησης είναι και η ανταμοιβή καθώς το τωρινό συμβόλαιό του είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό που ήρθε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2018. Τότε έψαχνε μονοπάτι απόδρασης από τη χώρα του και βασικό ρόλο σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Άρης του την έδωσε απλόχερα και η πρώτη χρονιά του ήταν αρκετά καλή. Η πρώτη βαθιά κρίση για τον 30χρονο ήρθε στους αγώνες με τη Μόλντε το καλοκαίρι του 2019. Νωρίτερα οι «κίτρινοι» είχαν προχωρήσει στην απόκτηση του Φαμπιάν Έμαν και η αλήθεια είναι ότι ο Αυστριακός γκολκίπερ διαφημίστηκε υπέρ του δέοντος, σε σημείο χαρακτηρισμού (του) ως ο επόμενος τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Ο Κουέστα

Μόνο που… το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ομοίως και η υπερβολή. Η χρησιμοποίηση του στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος (2019-20) με τον ΟΦΗ έμοιαζε περισσότερο με τιμωρία του Κουέστα παρά εμπιστοσύνη στον Έμαν. Η αστάθεια του τελευταίου έβαλε τέλος στις σκέψεις αλλαγής ρόλου του Ισπανού ο οποίος επανήλθε στη θέση του. Ο Έμαν αγωνίστηκε συνολικά σε 12 παιχνίδια λόγω του τραυματισμού του Κουέστα και της απουσίας του για διάστημα (περίπου) δύο μηνών.

Τα χαμένα στοιχήματα των Ντένις, Μπουσέ

Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν ένιωσε έντονο ανταγωνισμό όταν συνυπήρξε με τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο, τον Γιώργο Καντιμοίρη ή τον Απόστολο Τσιλιγγίρη. Το στοίχημα με τον Φαμπιάν Έμαν αποδείχθηκε χαμένο και την ίδια τύχη είχαν τα άλλα δύο στα οποία προχώρησαν οι «κίτρινοι» με σκοπό τη δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού. Ο Ζάκαρι Μπουσέ προστέθηκε στο ρόστερ του Άρη στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2020. Μια εβδομάδα μετά ήρθε ο αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα κι εκεί άνοιξε ένας κύκλος αμφισβήτησης του Κουέστα. Κι αυτός έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες καθώς ο Μπουσέ αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών, δεν μέτρησε περισσότερα από εννιά παιχνίδια για να ακολουθήσει και η πρόωρη λύση του συμβολαίου του.

Ο Κουέστα

Σε αντίθεση με ό,τι είχε προηγηθεί, ο Βραζιλιάνος Ντένις αποκτήθηκε με σκοπό να πάρει τη φανέλα με το Νο1. Πριν καλά-καλά προβάρει τη φανέλα ήρθε η προβληματική εμφάνισή του στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με την Αστάνα στο Καζακστάν. Προϊόντος του χρόνου οι «κίτρινοι» μετάνιωσαν για την επιλογή τους και καθόλου τυχαία, ο πολύπειρος Βραζιλιάνος δεν έγραψε περισσότερες από οκτώ συμμετοχές για να ακολουθήσει και το πρώτο τέλος συνεργασίας μαζί του.

Κι έτσι στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό ο Χουλιάν Κουέστα θα γράψει την υπ’ αριθμόν 120η συμμετοχή του με τη φανέλα της ομάδας, στην έναρξη μιας χρονιάς όπου ξεκάθαρα είναι το Νο1 του Άρη με αναπληρωματικό τον Μάριο Σιαμπάνη ο οποίος μέτρησε 16 συμμετοχές. Οι μισές εξ’ αυτών ήταν τη σεζόν 2020-21 σε μια ακόμη περίοδο ψύχρανσης των σχέσεων του Κουέστα με την ομάδα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα