Λαμία: Να μην... λαχταρήσει όπως πέρυσι

Newsroom
Λαμία: Να μην... λαχταρήσει όπως πέρυσι

bet365

Η Λαμία σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει να βιώσει την περσινή ψυχοφθόρα και δύσκολη διαδικασία που την κράτησε στο... τσακ στη μεγάλη κατηγορία.

Μπαράζ φέτος δεν υπάρχουν ωστόσο η ομάδα της Λαμίας τη σεζόν που μας πέρασε υποχρεώθηκε να διεκδικήσει την παραμονή της μέσω των μπαράζ με τη Βέροια. Κατάφερε να μείνει στη μεγάλη κατηγορία από τους δύο αυτούς αγώνες, ωστόσο ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και... οριακό, το οποίο σίγουρα δεν θέλει να ξαναζήσει ως εμπειρία την προσεχή σεζόν, όπου βέβαια δεν θα υπάρχουν μπαράζ αλλά θα πέφτουν δύο απευθείας και θα ανεβαίνουν δύο.

Δεν θα έχει δηλαδή ξανά τέτοιο ενδεχόμενο, όμως και πάλι δεν θα πρέπει να φτάσει έως εκεί. Στο διάστημα της προετοιμασίας της η Λαμία έδωσε φιλικά με ομάδες της Super League (ενώ αντιμετώπισε και τον Λεβαδειακό που ανέβηκε και τον νίκησε με 2-0 και ενώ νίκησε και τον Ιωνικό σε φιλικό) και από μεταγραφικής πλευράς προχώρησε σε αρκετές προσθήκες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κράτησε τον ίδιο προπονητή με τον οποίο έκλεισε την περασμένη σεζόν, τον Φέστα. Το ζητούμενο για τη Λαμία, όπως τονίζουν και οι άνθρωποί της είναι να σωθεί εύκολα και από εκεί και πέρα να πλασαριστεί όσο ψηλότερα γίνεται στην κατηγορία. Από πλευράς μεταγραφών πήγε σε έμπειρους παίκτες όπως τους Γιακουμάκη, Βασιλακάκη, Ντε Βινσέντι και όχι μόνο. Έκανε επίσης σημαντική προσθήκη με τον διεθνή φορ Μποάκιε. Ένα σημείο αναφοράς ήταν η αποχώρηση του Βύντρα από την ομάδα στα 41 του χρόνια και αφότου έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε στα μεγάλα σαλόνια.

ΗΡΘΑΝ: Μαρμερίντι (μεσοεπιθετικός), Βασιλακάκης (μέσος), Γκοράνοφ (αριστερός μπακ), Σλίβκα (μέσος), Μπάμπης (μέσος), Τσιλούλης (μέσος / εξτρέμ), Γιακουμάκης (επιθετικός), Ντε Βινσέντι (μεσοπιθετικός), Μπενίτες (αμυντικός), Κορνέζος (αμυντικός) και Μποάκιε (επιθετικός)

ΕΦΥΓΑΝ: Μανουσάκης (επιθετικός), Μαζουλουξής (αμυντικός), Ελευθεριάδης (μεσοεπιθετικός), Νινούα (μέσος), Μπανγκουρά (μεσοεπιθετικός), Βύντρα (αμυντικός), Αραμπούλι (επιθετικός), Τιρόνε (μεσοεπιθετικός), Άνχελ Μαρτίνεθ (αμυντικός), Βέλλιος (επιθετικός), Λούκας (αμυντικός) και Σκόνδρας (αμυντικός).

ΦΕΣΤΑ1

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Τζιανλούκα Φέστα είναι ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων από μεριάς κοουτσαρίσματος. Πιστώνεται στη Λαμία πως μπόρεσε να την κρατήσει κατηγορία έστω και στο τέλος με τα μπαράζ και έτσι συνεχίζει και φέτος. Ο 53χρονος Ιταλός έχει θητεία εκτός από τη χώρα του σε ΑΕΛ, Απόλλωνα Σμύρνης (2 φορές είχε πέρασμα από τον Απόλλωνα) και τώρα στη Λαμία. Επίσης ο Φέστα εάν εξαιρέσει κανείς την ΑΕΛ πλήρη σεζόν σε μία ελληνική ομάδα στον πάγκο της δεν έχει κάνει. Προφανώς και ευελπιστεί φέτος με τη Λαμία να βγει καλά η χρονιά και να μείνει έως και το τέλος της.

ΝΤΑΝΙ ΜΠΕΧΑΡΑΝΟ


ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος παίκτης του ρόστερ της Λαμίας είναι ο Ντάνι Μπεχαράνο. Ο διεθνής 28χρονος Βολιβιανός έχει... ριζώσει στην πόλη της Φθιώτιδας τα τελευταία χρόνια, συνεχίζοντας για τέταρτη σερί σεζόν στην ομάδα. Ο Μπεχαράνο προσφέρει σημαντικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής με την εμπειρία του και αποτελεί «πυλώνα» του συνόλου του Τζανλούκα Φέστα. Δεν βρίσκει δίχτυα συχνά, ωστόσο πέρυσι αποδείχθηκε καθοριστικός στο φινάλε σκοράροντας δύο φορές στα μπαράζ με τη Βέροια, που σφράγισαν την παραμονή της Λαμίας. Ο Φέστα θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό και φέτος στον Μπεχαράνο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Βολιβιανός χαφ στην τριετή παρουσία του στη Λαμία μετράει συνολικά 105 συμμετοχές, με επτά γκολ και τρεις ασίστ.

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝ... : Ο στόχος της Λαμίας δεν είναι άλλος από την παραμονή για ακόμα μια σεζόν στην πρώτη κατηγορία. Ο σύλλογος της Φθιώτιδας έχει καθιερωθεί στη Super League και παρά το γεγονός ότι πέρυσι «καρδιοχτύπησε», κατάφερε στο τέλος να σώσει την παρτίδα. Φυσικά σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα ήθελε να βιώσει το περσινό φινάλε όταν η ομάδα έμπλεξε σε περιπέτειες φτάνοντας στα μπαράζ. Δεδομένα μια γρήγορη παραμονή θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο σε συνδυασμό με μια βελτιωμένη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝ...: Θα είναι απογοητευτικό για τη Λαμία εφόσον επαναλάβει μια κακή χρονιά όπως εξελίχθηκε η περσινή. Συνεπώς κάτι αντίστοιχο θα προκαλέσει άγχος, ενώ αν προκύψει υποβιβασμός θα είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Γι' αυτό η ομάδα της Φθιώτιδας θα χρειαστεί να έχει σταθερότητα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και να αποφύγει έναν αγωνιστικό κατήφορο όπως τον περσινό του διμήνου Φεβρουάριος – Μάρτιος, όταν οι συνεχόμενες ήττες έριξαν τη Λαμία στα σχοινιά για να φτάσει να παίξει την παραμονή της στο τέλος στα μπαράζ με τη Βέροια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA: Η λογική λέει πως η Λαμία θα είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το ζητούμενο για να τον αποφύγει θα είναι να έχει σταθερότητα τόσο ενός των γραμμών του γηπέδου όσο και στον πάγκο. Η εμπειρία ορισμένων παικτών του ρόστερ θα είναι σημαντική για να πετύχει τον στόχο της. Άλλωστε πέρυσι στα κρίσιμα ματς των μπαράζ αυτή η εμπειρία ήταν «κλειδί» για να τα καταφέρει. Δύσκολο πάντως να πει κανείς με σιγουριά ποια θα είναι η κατάληξη, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι τη φετινή σεζόν θα υποβιβάζονται δύο ομάδες απευθείας.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα