Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (3-4 στα πέναλτι): Δέχθηκε ισοφάριση στο 87' πήρε την 3η θέση στα πέναλτι (vids)

Newsroom
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (3-4 στα πέναλτι): Δέχθηκε ισοφάριση στο 87' πήρε την 3η θέση στα πέναλτι (vids)

bet365

Την 3η θέση στο τουρνουά «Φλόγα» που διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό κατέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους Ηπειρώτες να επικρατούν με 4-3 στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια του αγώνα) του Αστέρα Τρίπολης.

Σε ένα παιχνίδι που δεν θύμιζε σε τίποτα φιλικό τουρνουά, καθώς είχε γκολ, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και ωραίες φάσεις, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση του τουρνουά «Φλόγα» που διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό. Ένα τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς διεξάγεται με σκοπό την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου και του ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ, μιας και όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε αυτά τα δύο ιδρύματα.

Οι Ηπειρώτες επικράτησαν με 4-3 στα πέναλτι του Αστέρα Τρίπολης με το σκορ στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης να είναι στο 2-2.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Στον μικρό τελικό του τουρνουά «Φλόγα», ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με 4-4-2. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιφτσής, δεξί μπακ ο Γκαρσία, αριστερό ο Τασουλής και στο κέντρο της άμυνας οι Αντζουλάς και Χριστόπουλος. Στην μεσαία γραμμή τα εσωτερικά χαφ ήταν οι Μουνάφο και Βαλιέντε, δεξί εξτρέμ ο Λεό Τιλίκα, αριστερό ο Μπερτόγλιο και επιθετικό δίδυμο οι Σονί και Μπαράλες.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Στάικος στον ΠΑΣ κατέβασε τους Ηπειρώτες με 4-3-3 και τον Πριόρ στο τέρμα, τον Σόρια δεξί μπακ, τον Κιάκο αριστερό και τους Εραμούσπε, Παντελάκη στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Μπιλμπάο, Καραχάλιος και Ριένστρα και στην επιθετική τριάδα τον σέντρε φορ Παμλίδη πλαισίωσαν από δεξιά ο Ροσέρο και από αριστερά ο Μορέιρα.

Μεγάλες φάσεις και από ένα γκολ στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο είδαμε ωραίο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Αρχικά οι τυπικά γηπεδούχοι του Αστέρα έχασαν στο 3' δύο μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά με τον Μπαράλες να κάνε την κεφαλιά και τον Πριόρ να διώχνει σε κόρνερ και εν συνεχεία τον Αντζουλά μετά το κόρνερ να κάνει την προβολή και τον Σόρια να κόβει πάνω στην γραμμή.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μορέιρα εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ βρίσκοντας τον Εραμούσπε που με κεφαλιά έκανε το 0-1. Οι Αρκάδες βρέθηκαν και πάλι μια ανάσα από το γκολ, αλλά στο 21' η κεφαλιά του Μπερτόγλιο σταμάτησε στο δοκάρι.

Ένα γκολ όμως που έβαλαν στο 39', όταν στο 38' ο Κιάκος βρήκε την μπάλα με το χέρι σε γύρισμα του Γκαρσία και ο Μπαράλες ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 1-1.

Και πάλι από ένα γκολ και μετά πέναλτι

Και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε σχεδόν την ίδια εικόνα, δηλαδή μια εικόνα με καλό σχετικά ρυθμό και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν και πάλι όταν στο 50' ο Ροσέρο ήταν εκείνος που πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του κόρνερ και ο Μπαγκαλιάνης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα δίνοντας ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως θα τελείωνε το ματς ήρθε ο Ρεγκίς στο 87' να κάνει το 2-2. Ο παίκτης του Αστέρα μπήκε στην περιοχή, ξέφυγε από τον Εραμούσπε και νίκησε τον Αθανασίου στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί ποιοι εύστοχοι ήταν οι Γιαννιώτες που νίκησαν με 4-3 και πήραν την 3η θέση του τουρνουά.

Η διαδικασία των πέναλτι

1ο Ρεγκίς δοκάρι – Εραμούσπε απέκρουσε ο Τσιφτσής

2ο Μπενίτο γκολ – Ροσέρο γκολ (1-1)

3ο Ιγκλέσιας απέκρουσε ο Αθανασίου – Πήλιος γκολ (1-2)

4ο Αντζουλάς γκολ – Μπιλμπάο γκολ (2-3)

5ο Γκαρσία γκολ – Μπαγκαλιάνης γκολ (3-4)

Αστέρας Τρίπολης (Μεταξάς): Τσιφτσής, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Τασουλής, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τιλίκα, Μπερτόγλιο, Σονί, Μπαράλες.

Στον πάγκο οι Σγουρής, Αλάγκμπε, Παπαδόπουλος, Κανελλόπουλος, Ιγκλέσιας, Αλί Μπαμπά, Κρέσπι, Μπενίτο.

ΠΑΣ Γιαννινα (Στάικος): Πρίορ, Μπιλμπάο, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Μορέιρα, Ριένστρα, Σόρια, Ροσέρο, Παμλίδης.

Στον πάγκο οι Σούλης, Αθανασίου, Τσίρης, Κύρκος, Λώλης Αλ., Ποζνάνσκι, Τσαβός, Πήλιος, Τζίμας, Μπαγκαλιάνης, Λώλης Ν., Ρίζος, Λιάσος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα