Super League: Ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και ΚΕΔ, προς επίλυση το θέμα του στοιχήματος

Super League: Ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και ΚΕΔ, προς επίλυση το θέμα του στοιχήματος

bet365

Ξένοι διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι της νέας σεζόν αποφασίστηκε στη συζήτηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τους εκπροσώπους των ομάδων. Τι άλλες αποφάσεις πήραν οι 14 ΠΑΕ.

Μετά το τέλος της κλήρωσης ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε κουβέντα με εκπροσώπους των ομάδων της πρώτης κατηγορίας. Συζητήθηκαν αρκετά θέματα, ωστόσο αναδείχθηκαν τρία ζητήματα.

Στο τραπέζι εκτός από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού ήταν ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, ο ιδιοκτήτης του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος, ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας, ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, Μιχάλης Μπούσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, ο ισχυρός άνδρας του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο Νίκος Βαβανέλος αντιπρόεδρος του Βόλου, ο ιδιοκτήτης της Λαμίας Πανουργιάς Παπαιωάννου και ο Γενικός Διευθυντής του Ιωνικού Βαγγέλης Σουφλέρης.

Πρώτον συμφωνήθηκε οι ΠΑΕ να δίνουν πλέον 1% ποσοστό προς την ΕΠΟ αντί για 5% που ίσχυε μέχρι πρότινος (κάτι που δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού πως θα περάσει με τροπολογία). Με αυτόν τον τρόπο θα δείξουν οι ΠΑΕ και την αντίδρασή τους προς την ελληνική Ομοσπονδία, από την οποία έχουν αρκετά παράπονα.

Δεύτερον υπήρξε ενημέρωση πως το θέμα της απόδοσης του ποσοστού του στοιχήματος οδεύει προς επίλυση. Τρίτον συμφωνήθηκε να υπάρχουν ξένοι ρέφερι στα ντέρμπι και η ΚΕΔ να στελεχώνεται αποκλειστικά από ξένους.

Γενικότερα σχετικά με το σκέλος της ΚΕΔ / ΕΠΟ να σημειωθεί βέβαια πως κανονιστικά ο πρώτος λόγος ανήκει στην ελληνική Ομοσπονδία. Ωστόσο αυτές οι κουβέντες εντός των... τειχών της Λίγκας δείχνουν μία περαιτέρω διάθεση που φτάνει ώς και την επαγγελματική διαιτησία και ένα άλλο πλαίσιο της.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα