Οταν ο Γιοχού «ανάγκασε» την Παρί FC να παραδεχθεί το λάθος της (vid)

Οταν ο Γιοχού «ανάγκασε» την Παρί FC να παραδεχθεί το λάθος της (vid)

Οταν ο Γιοχού «ανάγκασε» την Παρί FC να παραδεχθεί το λάθος της (vid)

bet365

Ο Γιοχού που θα συνεχίσει στον ΟΦΗ έφυγε χωρίς να πάρει ευκαιρία από την Παρί FC αλλά χάρη στη σκληρή του δουλειά την... ανάγκασε να τον πάρει πίσω λίγους μήνες μετά. Η «έκρηξή» του ενάντια στους «ανεγκέφαλους» ρατσιστές.

Στα ποδοσφαιρικά μας «δρώμενα» μπήκε πλέον ο Σαμουέλ Γιοχού, καθώς ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός θα συνεχίσει στον ΟΦΗ και αναμένεται άμεσα να υπογράψει στους Κρητικούς. Πώς όμως φτάσαμε ως εδώ; Προφανώς μέσω της υπόσχεσης που έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του όταν τον Ιούνιο του 2016 θεωρήθηκε πως δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και όλοι τον είχαν ξεγραμμένο.

Με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού όπου μάλιστα έχει παίξει και στην U21 της, γεννήθηκε στο προάστιο Βιλεπίντ των Παρισίων και από μικρός βρέθηκε στην Παρί FC. Εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά αλλά και σας άνθρωπος, ενώ για να βγάλει τα προς το ζην εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο τηλεφωνικό κέντρο του club και την μπουτίκ του. «Μόνιμος» στη δεύτερη ομάδα, ποτέ όμως δεν του δίνονταν η ευκαιρία που αναζητούσε. Εκείνος δούλευε σκληρά αλλά μέχρι τον Γενάρη του 2016 μετρούσε με τους «μεγάλος» μόνο μία εμφάνιση και αυτή ως αλλαγή, σε ένα ματς Κυπέλλου με τη Μετζ. Για αυτό και πέρασε στα... ψιλά όταν του μετέφεραν πως θα πάει δανεικός στην Επινάλ των μικρών κατηγοριών και στα 25 του χρόνια το όνειρο της καριέρας έδειχνε να ξεφτίζει.

Ομως ο Γιοχού δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αποδέχθηκε στωικά την παραπάνω απόφαση του συλλόγου, ενώ δεν μπορούσε να αντιδράσει σε εκείνη που πάρθηκε μερικούς μήνες όταν και δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο.

Ετσι έγινε free agent και συνέχισε ως ελεύθερος ξανά στη National, αυτή τη φορά στη Μπεζιέ. Ωστόσο ο επιμένων νικά και σε μικρό χρονικό διάστημα μετατράπηκε σε έναν εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών της 3ης κατηγορίας, κάτι που έφερε αυτόματα τη «μισή» Ligue 2 στα πόδια του. Με τις εμφανίσεις του απέδειξε πως το μόνο που ήθελε ήταν χρόνο και να του δείξουν εμπιστοσύνη, ενώ εκ των ενδιαφερόμενων ήταν και η Παρί FC που παραδέχθηκε το λάθος της και ήθελε να επιστρέψει, όπως και τελικά συνέβη και το καλοκαίρι του 2017 όταν υπέγραψε νέο συμβόλαιο μαζί της, αλλά αυτή τη φορά με την «ιδιότητα» του βασικού.


Στις 28 Ιουλίου του ίδιου έτους, στην πρεμιέρα του τότε πρωταθλήματος, ντεμπουτάρισε στην ενδεκάδα της στο 0-0 με την Κλερμόντ και όλοι πλέον μιλούσαν για εκείνον. «Το 2016 (σ.σ. όταν έμεινε ελεύθερος) είχα πει στον εαυτό μου πως τώρα φεύγω από την πίσω πόρτα, όμως μία μέρα θα επιστρέψω από την μπροστινή και με άλλες... βαλίτσες στο χέρι», είπε μετά το ματς.

Εκτοτε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα όπου και αν βρέθηκε. Μέχρι το 2020 ήταν στη γαλλική πρωτεύουσα, ακολούθησε η Τούζλασπορ της Τουρκίας τη σεζόν 2020/21 και πέρσι η Δουνκέρνη, εκ νέου της Ligue 2, ενώ πλέον θα γίνει κάτοικος Ηρακλείου. Αυτόματα η ιστορία του είναι ακόμη ένα παράδειγμα πως στην μπάλα ποτέ δεν πρέπει να παρατάς τα όνειρά σου.

Στο μόνο που δείχνει κάθετος, και καλά κάνει, είναι το ζήτημα του ρατσισμού όπου πριν από μερικούς μήνες βγήκε δημόσια και «κατακεραύνωσε» τους «ανεγκέφαλους» της εξέδρας μετά από ένα ματς της Δουνκέρνη με τη Νιμ.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης αναμέτρησης βρέθηκε στο «στόχαστρό» τους και μετά τη λήξη της δεν... μάσησε τα λόγια του. «Ολα ξεκίνησαν με έναν αναπτήρα που πέταξαν. Πριν από το τέλος του αγώνα, άκουσα να μου φωνάζουν ''βρώμικε μαύρε, σήκω πάνω ρε #@#@''. Είμαι 30 ετών και έχω μάθει να μην δίνω σημασία σε ανοησίες. Μετά το παιχνίδι τους απάντησα με οργή. Ο βοηθός διαιτητή νόμιζε ότι πανηγύριζα τη νίκη μας λίγο πιο έντονα. Του εξήγησα ότι με είχαν προσβάλλει με ρατσιστικά σχόλια. Για 90 λεπτά μπόρεσα να είμαι συγκεντρωμένος, αλλά στο τέλος, αν μπορώ να τους απαντήσω, δεν θα σταματήσω τον εαυτό μου», τόνισε με έμφαση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα