ΑΕΚ: Στις 17 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της OPAP Arena

ΑΕΚ: Στις 17 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της OPAP Arena

Newsroom
ΑΕΚ: Στις 17 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της OPAP Arena

bet365

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δικέφαλος», τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα γίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου (ημέρα που γιορτάζει η Αγία Σοφία) έπειτα από αίτημα που κατέθεσε η Ένωση στη Λίγκα ενόψει της κλήρωσης του πρωταθλήματος.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δικέφαλος» αναφέρει:

Τα εγκαίνια της OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου του 2022. Αυτό προκύπτει από το επίσημο αίτημα της ΑΕΚ το οποίο κατατέθηκε την Τετάρτη (13/7) στη Super League, ενόψει της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος που θα γίνει στις 25 του μήνα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ζητήσει να δώσουν εκτός έδρας το πρώτο τους παιχνίδι για τη νέα χρονιά. Η σέντρα ως γνωστό είναι προγραμματισμένη να γίνει το διήμερο 20 και 21 Αυγούστου. Και αυτό προκειμένου να υπάρχει επιπλέον χρόνος για να ετοιμαστεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το δεύτερο ματς της νέας σεζόν θα είναι στις 27 ή στις 28/8 και αναμένεται να είναι εντός έδρας (εκτός και αν η ΑΕΚ ζητήσει κλειδάριθμο). Η λογική λέει ότι το ματς αυτό θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, με το οποίο υπογράφτηκε επέκταση της σύμβασης, αν και θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να προλάβει ο Δικέφαλος να δώσει στην OPAP Arena αυτό το παιχνίδι. Την τρίτη αγωνιστική στις 3 ή 4 Σεπτέμβρη η ΑΕΚ λογικά θα παίξει εκτός έδρας και στις 10 ή στις 11/9 για την τέταρτη εντός. Εδώ υπάρχει και πάλι... ερωτηματικό ΟΑΚΑ ή OPAP Arena;

OPAP Arena

Κάπως έτσι θα φτάσουμε στην πέμπτη αγωνιστική, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη. Στο επίσημο αίτημα λοιπόν που κατέθεσε η ΑΕΚ στην πρόσφατη συνεδρίαση της Super League, ζήτησε να μην παίξει με κάποια από τις ομάδες που θα έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη). Δεν την ενδιέφερε αν θα είναι εντός ή εκτός έδρας το ματς της. Διότι ακόμα και εκτός έδρας να παίζει, όπου και αν είναι αυτό, θα έχει «ελεύθερο» το Σάββατο, που είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της OPAP Arena!

Γιατί προχώρησε σε αυτό το αίτημα η ΑΕΚ; Διότι πολύ απλά αν παίξει με μία ομάδα που δε θα έχει ευρωπαϊκές «υποχρεώσεις», θα έχει τη δυνατότητα -και... προκαταβολικά τη σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου της- το ματς να γίνει την Παρασκευή, ώστε όλη η ομάδα να δώσει το «παρών» το Σάββατο, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Σοφίας στη μεγάλη γιορτή που θα γίνει για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 και πλέον χρόνια.

Σε αντίθετη περίπτωση (αν αγωνιζόταν δηλαδή με μία από τις ομάδες που παίζουν Ευρώπη) αυτό δε θα ήταν εφικτό, διότι το τριήμερο 13, 14 και 15/9, είναι προγραμματισμένη η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των Champions League, Europa League, Conference League και δε θα υπήρχε το απαραίτητο χρονικό «περιθώριο» για να ξεκουραστούν.

OPAP Arena

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα