Γεμάτος από 8άρια και 9άρια ο Ολυμπιακός. Τι γίνεται ενδιάμεσα…

Γεμάτος από 8άρια και 9άρια ο Ολυμπιακός. Τι γίνεται ενδιάμεσα…

Γεμάτος από 8άρια και 9άρια ο Ολυμπιακός. Τι γίνεται ενδιάμεσα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τις ισορροπίες που υπάρχουν (και που δεν υπάρχουν…) μέχρι στιγμής στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Είναι αλήθεια ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε πολλά και διάφορα στα έξι φιλικά του Ολυμπιακού στην Αυστρία.

Από την άλλη, μου έκαναν εντύπωση κάποια πράγματα που δεν δοκίμασε! Για παράδειγμα, το δίδυμο Μανωλά-Παπασταθόπουλου στην άμυνα έπαιξε μαζί μόλις 27 λεπτά…Ο Ελ Αραμπί δεν έπαιξε ποτέ μαζί με τον Αμπού Καμαρά η, τον Ζίνκερναγκελ…Ο Εμβιλά δεν είχε ποτέ παρτενέρ στη μεσαία γραμμή τον Μπουχαλάκη…Όπως μου έκανε εντύπωση και το ότι κάτω από τα δοκάρια έπαιξε περισσότερο απ΄ όλους ο Κρίστινσον (δύο 90λεπτα και ένα ημίχρονο) και λιγότερο ο Τζολάκης (ένα 90λεπτο κι ένα ημίχρονο), με τον Βατσλίκ να έχει ένα 90λεπτο και δύο ημίχρονα…

Νομίζω ότι λογικά απορώ, αλλά επειδή υπάρχουν κι οι συγκυρίες (π.χ. νομίζω ότι ήταν να παίξουν μαζί Μανωλάς-Σωκράτης με την Σλάβια, αλλά τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε ο Σωκράτης) και η καθυστερημένη έναντι των άλλων παρουσία στην προετοιμασία των Ζινκ και Αμπού, ίσως να έχουμε μία εξήγηση.

Τέλος πάντων, αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει γεμίσει από 8άρια! Είχε ήδη τους Μαντί, Μπουχαλάκη, βλέπουμε τώρα τη διάθεση του Μαρτίνς αφενός μεν να αξιοποιήσει τον Κουντέ πιο πολύ, αφετέρου δε να καθιερώσει σε αυτή τη θέση τον Αγκιμπού! Μιλάμε για τέσσερις παίκτες για μία θέση! Αν υπολογίσουμε ότι 6άρι θα είναι ο Εμβιλά, με εναλλακτική τον Κανέ-αν και στο πιο σπουδαίο φιλικό, με τη Ζάλτσμπουργκ, έπαιξαν στην αρχική 11άδα μαζί και ο Κανέ και ο Εμβιλά, με την ομάδα να έχει δύο 6άρια και ουσιαστικά κανένα 8άρι.

Από 8άρια λοιπόν ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος. Πιο μπροστά τι γίνεται, είναι το ερώτημα. Εκεί που είναι επίσης γεμάτος από σέντερ φορ (Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Αμπού, Χασάν), αλλά δεν υπάρχουν πολλές λύσεις, ειδικά σε επίπεδο βασικών παικτών, για τις θέσεις πίσω από τον φορ: 10άρι κλασικό είναι μόνο ο Καρβάλιο, εξτρέμ οι Μασούρας, Ροντρίγκες, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Φαντιγκά και ο Ζινκ, που παίζει με την ίδια ευχέρεια 10άρι κι εξτρέμ. Με την υποσημείωση ότι από αυτούς τους εφτά, τρεις-τέσσερις μπορεί να μην είναι καν στο τελικό ρόστερ της ομάδας για τη νέα σεζόν…

Ολυμπιακός

Κάπως έτσι, βλέπουμε στα φιλικά να παίζουν σε θέση Νο 10 άλλοτε ο Μαντί, άλλοτε ο Αγκιμπού, άλλοτε ο Κουντέ, ακόμη κι ο Φαντιγκά! Και, αντιθέτως, να μην έχει παίξει ποτέ ως Νο 10 ο Ζινκ, τον οποίο ο προπονητής κατ΄ αρχάς για Νο 10 τον υπολογίζει-όμως, με την έλλειψη του τραυματία Ροντρίγκες, έχει κενό στα άκρα και προσπαθεί εν πρώτοις να τον αξιοποιήσει εκεί.

Και, βεβαίως, όλα αυτά έχουν να κάνουν με την δηλωθείσα εκ μέρους και του ίδιου του Μαρτίνς ανάγκη απόκτησης ενός εξτρέμ (βλέπε περιπτώσεις Μπουκού, Σόλομον, Μπενσαρκί) και ενός 10αριού (Σκάρπα)

Όπως κι αν έχει, πρέπει πλέον να μοντάρει μία 11άδα ο Μαρτίνς. Δεν ξέρω αν θα δοκιμάσει το σχήμα που σκέφτεται να παίξει εναντίον της Μακάμπι στο φιλικό στο Καραϊσκάκη με την ΑΖ Άλκμααρ το Σάββατο η, σε εκείνο στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη τη Δευτέρα (κατ΄ αρχάς δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται δύο φιλικά σε τρεις ημέρες…), όμως στα έξι μέχρι τώρα φιλικά δεν έχει «δέσει» ένα σχήμα. Ξεχωρίζει μόνο η διάθεση του να πάει με βασικούς τους Ελ Αραμπί, Μασούρα, Αγκιμπού, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ και Άβιλα.

Ολυμπιακός

Παρεμπιπτόντως, εάν δεν ανεβάσει στροφές ο Άβιλα, ο Μαρτίνς θα κληθεί να βρει λύση, καθώς ο Βρσάλικο θεωρητικά δεν μπορεί να είναι στο 100% για να παίξει σε 15 ημέρες από σήμερα. Άραγε, θα εμπιστευθεί πάλι τον Ανδρούτσο; Πάντως, εγώ πρόσεξα ότι σε ένα διάστημα φιλικού είχε βάλει δεξί μπακ τον Κανέ και ήταν μια χαρά! Με τον παίκτη να έχει παίξει πολλές φορές σε αυτή τη θέση με την Εθνική ομάδα της Γουϊνέας.

Το επισημαίνω αυτό, γιατί μπορεί να το βρούμε μπροστά μας.

Άσχετο: Στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού, για όποιον δεν θυμάται τι λέγαμε στο ρεπορτάζ, το δίλημμα ήταν «Αμπουμπακάρ Καμαρά η, Λάριν». Με τον Μαρτίνς να παίρνει την απόφαση και να προτιμάει τον Αμπού κι όχι τον Λάριν. Τα χρήματα ήταν τα ίδια, περίπου 6 εκ. Ευρώ για τρία χρόνια (για τον Λάριν 2 εκ. Ευρώ ετησίως και για τον Αμπού 1,2 εκ. Ευρώ ετησίως ο ίδιος, συν τα λεφτά του Άρη). Ο Μαρτίνς έκρινε πιο χρήσιμη την επιλογή του κυνηγού του Άρη, ίσως για λόγους πιο εύκολης προσαρμογής, ίσως γιατί είναι παίκτης που έχει παίξει σε σημαντικά πρωταθλήματα, όπως Αγγλία και Γαλλία, ενώ ο Λάριν σε Τουρκία και Βέλγιο. Μακάρι να του βγει του Πέδρο η επιλογή.

Και κάτι άλλο:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.