ΠΑΣ Γιάννινα: Εντελώς άλλη άμυνα με εξαίρεση τον Εραμούσπε

ΠΑΣ Γιάννινα: Εντελώς άλλη άμυνα με εξαίρεση τον Εραμούσπε

bet365

Διαφορετική κατά 4/5 της θα είναι η φετινή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μόνο ο Εραμούσπε παρέμεινε στους Ηπειρώτες σε σχέση με πέρσι. Μόνο ο Εραμούσπε έχει παραμείνει.

Με πολλές αλλαγές θα είναι φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα στο νέο πρωτάθλημα. Αλλαγές που για τους Ηπειρώτες αρχίζουν από τη θέση του προπονητή, καθώς αντί του Ηρακλή Μεταξά, αναλαμβάνει ο Θανάσης Στάικος και φυσικά συνεχίζουν και στο ρόστερ. Η γραμμή με τις περισσότερες αλλαγές είναι χωρίς αμφιβολία η αμυντική, καθώς από τους 5 ποδοσφαιριστές που την απαρτίζουν έχουν φύγει οι 5, με τον Εραμούσπε να είναι ο μόνος που έχει παραμείνει.

Μια αμυντική γραμμή που πέρσι συνέβαλε τα μέγιστα στο να βρεθούν οι «κυανόλευκοι» στα playoffs, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πορεία. Για την ακρίβεια οι πέντε παίκτες που βρισκόντουσαν στα μετόπισθεν ήταν κομβικότατοι, καθώς όχι μόνο κρατούσαν πίσω, αλλά ειδικά τα πλάγια μπακ (Πίρσμαν και Σάλιακας) βοηθούσαν σε μεγάλο βαθμό και στην ανάπτυξη, ενώ οι στόπερ (Κάργας, Εραμούσπε).

ενδεκάδα

Η περσινή άμυνα του ΠΑΣ

Πάμε να δούμε ποια ήταν η περσινή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Μια άμυνα που ξαναλέμε πως πολλές ομάδες δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να διασπάσουν και να σκοράρουν. Κάτω από τα δοκάρια δέσποζε η παρουσία του Γιούρι Λοντίγκι, αριστερό μπακ ήταν ο Μάρβιν Πίρσμαν, δεξί μπακ ο Μανώλης Σάλιακας και στόπερ οι Γιάννης Κάργας και Ροντρίγκο Εραμούσπε. Στη νέα χρονιά όπως έχουμε αναφέρει σχεδόν τα πάντα στην συγκεκριμένη γραμμή θα είναι διαφορετικά. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο 26χρονος Γάλλος, Ζερόμ Πριόρ, αριστερό μπακ ο Γιάννης Κιάκος και στα στόπερ ο Ροντρίγκο Εραμούσπε που μένει και ο Δημήτρης Σταυρόπουλος που θα αποκτηθεί όπως όλα δείχνουν τις επόμενες μέρες, ενώ μεταγραφή θα είναι και ο δεξιός οπισθοφύλακας.

Λοντίγκιν

Ο σταθερός Λοντίγκιν και ο Πριόρ που παίζει με τη μπάλα στα πόδια

Πάμε να δούμε την περσινή άμυνα, ξεκινώντας φυσικά από τον τερματοφύλακα. Πέρσι στη θέση αυτή δέσποζε η παρουσία του Γιούρι Λοντίγκιν. Ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν βασικός και αναντικατάστατος στους Ηπειρώτες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Εμφανίσεις που έκαναν πολλές ομάδες να ενδιαφερθούν για την απόκτησή του, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που κατάφερε να τον κάνει δικό του. Ο Λοντίγκιν έπαιξε σε 32 παιχνίδια την χρονιά που μας πέρασε και ήταν ο ηγέτης της άμυνας του ΠΑΣ, καθώς εκτός από τις αποκρούσεις του, ήταν αυτός που καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του, ενώ σημαντικό το ότι έπαιζε με τη μπάλα στα πόδια.

Ο αντικαταστάτης του είναι ο Ζερόμ Πριόρ, με τον Γάλλο να είναι καλός και κάτω από τα δοκάρια, αλλά και καλός με την μπάλα στα πόδια. Το δεύτερο στοιχείο του μάλιστα ήταν και εκείνο που έκανε τον Θανάση Στάικο να πει το ναι στην απόκτησή του. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει και στον ρόλο του ηγέτη που είχε ο προκάτοχός του.

Κιάκος

Ο εξαιρετικός Πίρσμαν και ο Κιάκος που σκοράρει

Συνεχίζουμε με τη θέση του αριστερού μπακ. Εκεί ο ΠΑΣ είχε έναν από τους καλύτερους παίκτες στην συγκεκριμένη θέση. Ο λόγος φυσικά για τον Μάρβιν Πίρσμαν. Ο Βέλγος που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη, ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος. Ένας σύγχρονος μπακ που αμυντικά δύσκολα τον περνούσες, ενώ και επιθετικά ανέβαινε ψηλά δημιουργώντας για την ομάδα του. Πέρσι έπαιξε σε 26 παιχνίδια πετυχαίνοντας 2 γκολ και μοιράζοντας και 3 ασίστ και εκτός από την αγωνιστική του αξία, όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια και για τον χαρακτήρα του.

Την θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΣ θα πάρει ένας γνώστης της Super League Interwetten, καθώς είναι η τρίτη του συνεχόμενη χρονιά που αγωνίζεται στην μεγάλην κατηγορία. Ο λόγος για τον Γιάννη Κιάκο που μετά τον Πανιώνιο, τον Βόλο και τον Ιωνικό θα συνεχίσει στα Γιάννενα. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής παίζει και ως μπακ, αλλά και πιο ψηλά και πέρσι αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια έχοντας 4 γκολ και 1 ασίστ. Είναι ένας παίκτης που θα πατήσει περιοχή να σκοράρει, απλά θα περιμένουμε να δούμε και αμυντικά πόσο καλός είναι σε σχέση πάντα με τον Πίρσμαν.

Κάργας

Ο Κάργας που άνοιξε τα φτερά του και ο Σταυρόπουλος που επαναπατρίζεται

Πάμε στα στόπερ όπου αλλαγή θα έχουμε σε έναν από τους δύο. Φυσικά μιλάμε για τον Γιάννη Κάργα, με τον περσινό αρχηγό του ΠΑΣ να συνεχίζει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε μια απίστευτη χρονιά και γι' αυτό άλλωστε πήρε μεταγραφή σε ομάδα που θα παλέψει για τίτλους στην χώρα μας, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, έπαιξε ακόμα και όταν είχε χτυπήσει το κεφάλι του και συνολικά σε 35 παιχνίδια σκόραρε και 2 φορές. Από τον Κάργα εκτός από τις αμυντικές του ικανότητες, αλλά και την δύναμή του στο ψηλό παιχνίδι, το σημαντικό ήταν το πάθος που αγωνιζόταν. Και αυτός θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ανάμεσα στους καλύτερους στόπερ του πρωταθλήματος.

Ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Κάργα στον ΠΑΣ όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον 28χρονο στον Πανιώνιο. Ο 25χρονος Σταυρόπουλος αγωνιζόταν στην Serie B με την Ρετζίνα με την οποία πέρσι αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια. Πρόκειται για έναν παίκτη που αν και νεαρός έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία και όλοι στον ΠΑΣ περιμένουν πως θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο την αποχώρηση του Κάργα.

Εραμούσπε

Εραμούσπε, η μοναδική σταθερά σε σχέση με πέρσι

Και πάμε στον παίκτη που από τους 5 στην περσινή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο μοναδικός που παραμένει. Ο λόγος για τον Ροντρίγκο Εραμούσπε, τον 32χρονο Αργεντινό που και την χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν εξαιρετικός. Ο Εραμούσπε εκτός των αμυντικών του καθηκόντων ήταν και σπεσιαλίστας στα πέναλτι, πετυχαίνοντας στο πρωτάθλημα 6 γκολ, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός για κεντρικό αμυντικό. Συνολικά έπαιξε σε 33 παιχνίδια, δείγμα και του είναι από αυτό που λέμε «καθαρός αμυντικός», δηλαδή δεν παίρνει εύκολα κάρτες, κάτι σημαντικό για την συγκεκριμένη θέση. Ο Εραμούσπε θα είναι ο ηγέτης της νέας άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο παλιός που θα καθοδηγήσει τους νέους με στόχο βέβαια η γραμμή αυτή να κάνει και πάλι την διαφορά για τους Ηπειρώτες.

Σάλιακας

Ο φοβερός και τρομερός Σάλιακας και ο νέος που θα αποκτηθεί

Κλείνουμε τις θέσεις της άμυνας με αυτή του δεξιού μπακ. Και στην συγκεκριμένη ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε πέρσι έναν από τους καλύτερους του πρωταθλήματος, τον Μανώλη Σάλιακα. Ο 26χρονος ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος και οι εμφανίσεις αυτές του άνοιξαν τον δρόμο για το εξωτερικό και την Bundesliga 2, καθώς τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Ζανκτ Πάουλι, Ο Σάλιακας σε 35 εμφανίσεις στην Super League Interwetten είχε 1 γκολ και 4 ασίστ και από τα πόδια του περνούσε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού των «κυανόλευκων». Αντικαταστάτης ακόμα δεν υπάρχει, αλλά σίγουρα στον ΠΑΣ θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να πάρουν έναν παίκτη που να μπορέσει να καλύψει το μεγάλο είναι η αλήθεια, κενό που αφήνει ο 26χρονος δεξιός μπακ.

Εντελώς αλλαγμένη αλλά με τους ίδιους στόχους

Όπως γίνεται αντιληπτό τη νέα χρονιά θα δούμε μια εντελώς διαφορετική άμυνα του ΠΑΣ. Διαφορετική όσον αφορά τα πρόσωπα, καθώς σε λογική παιχνιδιού ο στόχος είναι να είναι ίδια. Δηλαδή να υπάρχει πίεση και δύναμη στα στόπερ, τα μπακ να ανεβαίνουν ψηλά, να φτιάχνουν παιχνίδι και να απειλούν. Μια άμυνα που χωρίς την παραμικρή υπερβολή θα βγάζει την σιγουριά που έβγαζε η περσινή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα