Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Βρσάλικο, Γιόνσον, Τσερίν και Ριτσάρλισον

Newsroom
Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Βρσάλικο, Γιόνσον, Τσερίν και Ριτσάρλισον

bet365

Ο Κροάτης μπακ ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ «έκλεισε» τον Δανό χαφ και ο Σλοβένος μέσος προβάρει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το Gazzetta σας παρουσιάζει όλες τις κινήσεις της ημέρας, εντός κι εκτός συνόρων!

Σε ρυθμούς «πάρε-δώσε» και επίσημα μπήκε από σήμερα (1/7) το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού άνοιξε official η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Βέβαια κακά τα ψέμματα ουδείς περίμενε να... ξημερώσει για να αρχίσει τις επαφές του, όμως πλέον εισήλθαμε και τυπικά σε σχετικό...mood. Ετσι σε καθημερινή βάση θα κάνουμε το «ταμείο» του 24ωρου που μας πέρασε και μάλιστα, κατά σύμπτωση ή μη το μέλλον θα δείξει, το τελευταίο ήταν πολύ «πλούσιο». Πάντα βέβαια σε ότι αφορά τις «τελειωμένες» υποθέσεις έστω και σε ουσιαστικό βαθμό αν όχι τυπικό επίπεδο ή τουλάχιστον όσες δείχνουν (αρκετά) προχωρημένες. Ας τις δούμε λοιπόν.

Ο Ολυμπιακός έφερε στη χώρα μας τον Σίμε Βρσάλικο και ο διεθνής Κροάτης δεξιός μπακ θα γίνει άμεσα παίκτης των «ερυθρόλευκων», μετά από μία μεγάλη καριέρα στην Ισπανία και την Ατλέτικο Μαδρίτης (την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Πινακάς δείχνει να οδεύει προς Κύπρο, ενώ ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς θα συνεχίσει στην Παρτιζάν).

Αντίπαλός του 30χρονου ακραίου οπισθοφύλακα στα γήπεδα της Super League με τη φανέλα της ΑΕΚ θα είναι ο Γενς Γιόνσον, αφού η Ενωση ολοκλήρωσε την απόκτηση του 29χρονου διεθνή Δανού κεντρικού χαφ που ήταν στην Κάντιθ (παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» αποδέσμευσαν τους νεαρούς Μπάμπη, Μπούση, Γιαννούτσο).

Προσθήκη (ουσιαστικά) έκανε και ο Παναθηναϊκός καθώς το «τριφύλλι» αναμένεται να αποκτήσει τον Ανταμ Tσέριν από την Νυρεμβέργη και αυτόματα ο διεθνής Σλοβένος 22χρονος χαφ προβάρει τα «πράσινα» του «τριφυλλιού» και έτσι «μετράμε» τρία new entry πρόσωπα στα εγχώρια ποδοσφαιρικά μας δρώμενα. Και συνεχίζουμε...

Στην Τρίπολη ο Αστέρας έκανε επίσημες τις προσθήκες των Φακούντο Μπερτόγλιο, Χουλιάν Μπαρτόλο, Μίκαελ Γκαρντάβσκι, Κάλεμ Στάνκο από Αρη, Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα οι δύο τελευταίοι αντίστοιχα, καθώς στην Αρκαδία τους ανακοίνωσαν... μαζεμένους. Βέβαια σε ένα καλοκαίρι σημασία δεν έχουν μόνο όσοι έρχονται αλλά και εκείνοι που ανανεώνουν ή φεύγουν. Ετσι μόνο στο... ντούκου δεν περνά η παραμονή του Nίκου Καρέλη στον Παναιτωλικό αλλά και εκείνη του Ντορίν Ροτάριου στον Ατρόμητο, έστω και αν η τελευταία να έχει ακόμη ανακοινωθεί. Η Λαμία από την πλευρά της «αποχαιρέτησε» οκτώ παίκτες που δεν θα συνεχίσουν στο club και μεταφερόμαστε τώρα στα εκτός των συνόρων δρώμενα.


Στην Premier League η Τότεναμ έκανε με κάθε επισημότητα γνωστή την αγορά του Ριτσάρλισον από την Εβερτον, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε οριστικά τον Τάιλερ Μαλάσια που είναι η πρώτη προσθήκη των «κόκκινων διαβόλων» στην Ερικ Τεν Χαγκ εποχή.

Στη Serie A η πρωταθλήτρια Μίλαν προχώρησε στην πρώτη της μεταγραφή καθώς αγόρασε τα δικαιώματα του Αλεσάντρο Φλορέντσι από τη Ρόμα, ενώ η Κυπελλούχος Ιντερ απέκτησε τον Αντρέ Ονάνα, επί σειρά ετών κίπερ του Αγιαξ. Η Νάπολι από την πλευρά της επισημοποίησε την προσθήκη του 21χρονου Γεωργιανού εξτρέμ Κβίτσα Κβαρατσχέλια από την Ντιναμό Μπατούμι που είναι «πολύ γνωστός» μας από τα εξαιρετικά παιχνίδια που έκανε με την Εθνική Γεωργίας κόντρα στην Ελλάδα. Από τότε ξεχώριζε και εύλογα πήρε «προαγωγή».

Συνεχίζουμε με τη Ligue 1 όπου η Λυών ανακοίνωσε την επιστροφή του Κορεντίν Τολισό, ενώ η Μαρσέιγ αγόρασε τον Ματέο Γκεντουζί από την Αρσεναλ (πέρσι ήταν δανεικός στο Βελοντρόμ και έπαιξε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ).

Στο «κομμάτι» Ελλήνων του εξωτερικού τώρα, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης έγινε και επίσημα παίκτης της Μπολόνια, ενώ ο Tάσος Αυλωνίτης αναμένεται να αποχωρήσει από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Οσο για την παροικία μας στην Τουρκία μεγάλωσε κατά ένα άτομο, αφού ο γκολκίπερ Ιωάννης Γκέλιος που έπαιζε στην Χολστάιν έγινε συμπαίκτης των Μάνου, Κουτρουμπή στην Μπαντίρμασπορ της δεύτερης κατηγορίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα