Ολυμπιακός: Τι είδαμε στο ντεμπούτο των Ζίνκερναγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά

Ολυμπιακός: Τι είδαμε στο ντεμπούτο των Ζίνκερναγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά

bet365

Τα δύο νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού ήταν εκείνα που είχαν και το πιο έντονο και μεγάλο ενδιαφέρον στο φιλικό με τη Σλάβια. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ζίνκερναγκελ ή «Ζινκ» (κατά άλλους «Ζίνκε») για πιο μεγάλη ευκολία και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ή ΑΚ47, όπως αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του. Από τη στιγμή που μπήκαν και οι δύο παίκτες στο 60' σε αυτό το 1-1 με τη Σλάβια εκεί έχει σημασία να εστιάσουμε.

Ο Ζίνκερναγκελ λοιπόν, που ήταν αναμενόμενο πως θα έπαιζε (σε αντίθεση με τον Καμαρά). Ο Δανός μεσοεπιθετικός σε ένα σχήμα που έμοιαζε περισσότερο με 4-4-2 χρησιμοποιήθηκε έξω αριστερά και μπροστά από τον Κούτρη. Ζήτησε μπάλες, πήρε πρωτοβουλίες, χτύπησε στατικές φάσεις, όπως κόρνερ και φάουλ και είχε και μία καλή στιγμή με το φάουλ που έβγαλε με γροθιές ο γκολκίπερ της Σλάβια. Συνέκλινε και προς τα μέσα, παίζοντας και πίσω από τους επιθετικούς. Θα μπορούσε να ήταν πιο συνετός επιθετικά σε μία φάση όπου πάτησε περιοχή, έκανε αρκετά καλή προσπάθεια με ντρίμπλα αλλά κόπηκε ενώ θα μπορούσε να είχε πασάρει. Έφτιαξε και μία φάση για τον Τικίνιο.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά επεδίωξε και αυτός να είναι δραστήριος. Πίεσε ψηλά, προσπάθησε να μπει σε δύο με τρεις φάσεις για να βγάλει τελική ή να απειλήσει αλλά πήρε λιγότερο μπάλα από τον Δανό. Άλλος βέβαια ο ρόλος του και ίσως και... άχαρος τις στιγμές που δεν έχει τη μπάλα στα πόδια του ο Ολυμπιακός. Τον έβλεπες όμως να γυρίζει στο κέντρο και ακόμα και σε ρόλο δεξιού μπακ για να ντουμπλάρει αμυντικά τον Ανδρούτσο. Είχε και μεγάλη διάθεση και φαίνεται πως όταν πάρει τα... πάνω του θα βοηθήσει σημαντικά.

ΚΟΥΝΤΕ1

Η αξία του να αντέχεις στην πίεση και το παράδειγμα του Κούντε

Για τον Ολυμπιακό σε αυτό το χρονικό σημείο μετράει πολύ το να φτιάξει όσο πιο σωστά γίνεται την αμυντική του προσέγγιση και τακτική. Είναι κάτι στο οποίο παρουσιάζει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται και μία πιο ορθολογική ανάπτυξη με κάτω τη μπάλα. Είναι το οποίο στον άξονα προσπαθεί πχ να το κάνει ο Κούντε με τα όποια λάθη του. Δηλαδή να βλέπει γήπεδο, να παίζει κάθετα και να φτιάχνει γρήγορα φάσεις από τη μέση και μπροστά.

Μην ξεχνάμε πως στο φιλικό με τη Σλάβια από το δικό του πολύ καλό σουτ στο δοκάρι βγήκε μετά το τέρμα του Ρέαμπτσιουκ. Ο Ολυμπιακός σε αυτήν τη χρονική περίοδο δείχνει την τάση να πιέζει και να μένει ψηλά. Έως ένα σημείο το κάνει καλά αλλά δεν του βγαίνει σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα.

Προσωπικά θεωρώ πως ήταν ένα τεστ που - εφόσον δει τα συν και τα πλην σωστά ο Ολυμπιακός από αυτό - θα βοηθήσει αισθητά το σύνολο του Μαρτίνς. Ένας Ολυμπιακός που πάντως γενικά βγάζει βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Τώρα ακολουθούν τα φιλικά με Αρμίνια την Παρασκευή, με Σάλτσμπουργκ το Σάββατο και με Άλκμααρ στο Φάληρο στις 9 Ιουλίου.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.