Ολυμπιακός: Τι έχουν κάνει σε 8 παιχνίδια μαζί στη Νότιγχαμ ο Ζινκ κι ο Καρβάλιο!

Ολυμπιακός: Τι έχουν κάνει σε 8 παιχνίδια μαζί στη Νότιγχαμ ο Ζινκ κι ο Καρβάλιο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta την κοινή παρουσία δύο άσων του Ολυμπιακού στη Νότιγχαμ, κάνοντας και συγκρίσεις.

Δύο πρώην παίκτες της Νότιγχαμ φαίνεται ότι θα έχει το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, τουλάχιστον στην αρχική εκδοχή του-το Γενάρη ήρθε απευθείας από τη Φόρεστ ο Καρβάλιο και τώρα έρχεται μέσω Φόρεστ, από τη Γουότφορντ, στην οποία ανήκει ο Ζίνκερναγκελ.

Νομίζω λοιπόν ότι έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τη συνύπαρξη του Πορτογάλου και του Δανού σε αυτούς τους έξι μήνες που ήταν μαζί στη Νότιγχαμ, στο πρώτο εξάμηνο της απερχόμενης σεζόν. Έπαιξαν μαζί, σε ποιες θέσεις, αλλά και πόσο έπαιξαν, συνεργάστηκαν; Να θυμίσω ότι ο Καρβάλιο είναι κλασικό 10άρι κι ο Ζινκ, όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει την ευχέρεια να παίξει με την ίδια αποτελεσματικότητα τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως 10άρι.

Το πιο μεγάλο γούστο έχει ότι στο πρώτο πρώτο παιχνίδι στο οποίο έπαιξαν μαζί, στις 11 του περασμένου Αυγούστου, στο Νότιγχαμ-Μπράντφορντ 2-1 για το Λιγκ καπ, ο Καρβάλιο ως 10άρι είχε βάλει και τα δύο γκολ, από ισάριθμες ασίστ του (εξτρέμ) Ζίνκερναγκελ! Παρότι μάλιστα ο Δανός βγήκε αλλαγή στο 50ο λεπτό, λόγω ενός μικροτραυματισμού.

Ποια ήταν όμως η συνέχεια της κοινής τους παρουσίας στη Φόρεστ; Σε άλλα εφτά παιχνίδια έπαιξαν μαζί, όλα για την Τσάμπιονσιπ.

14 Αυγούστου Νότιγχαμ-Μπούρνεμουθ 1-2 με τον Ζινκ βασικό (ως εξτρέμ) και στα 90 λεπτά και τον Καρβάλιο να μπαίνει αλλαγή μόλις στο 83’.

18 Αυγούστου Νότιγχαμ-Μπλάκμπερν 1-2 με τον Ζινκ βασικό (ως εξτρέμ) και στα 90 λεπτά και τον Καρβάλιο να μπαίνει αλλαγή στο 64’.

21 Αυγούστου Στόουκ-Νότιγχαμ 1-0 με τον Ζινκ βασικό (ως εξτρέμ) και στα 90 λεπτά και τον Καρβάλιο βασικό (ως 10άρι) να βγαίνει στο 71’.

28 Αυγούστου Ντέρμπι-Νότιγχαμ 1-1 με τον Ζινκ βασικό (ως εξτρέμ) και στα 90 λεπτά και τον Καρβάλιο βασικό (ως 10άρι) να βγαίνει στο 46’.

18 Δεκεμβρίου Νότιγχαμ-Χαλ 2-1 με τον Ζινκ βασικό (ως 10άρι) έως το 71’ και τον Καρβάλιο να μπαίνει αλλαγή στο 56’΄.

26 Δεκεμβρίου Μίντλεσμπρο-Νότιγχαμ 2-0 με τον Ζινκ βασικό (ως εξτρέμ) έως το 62’ και τον Καρβάλιο να μπαίνει αλλαγή στο 46’.

30 Δεκεμβρίου Νότιγχαμ-Χάντερσφιλντ 0-1 με τον Ζινκ βασικό (ως 10άρι) έως το 80’ και τον Καρβάλιο να μπαίνει αλλαγή στη θέση του.

Karvalhio

Επί της ουσίας, ο Ζινκ κι ο Καρβάλιο έπαιξαν σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας σε τρία παιχνίδια, ενώ στα υπόλοιπα πέντε, στα οποία συνυπήρξαν στην ενδεκάδα, ήταν σε μάλλον μικρά διαστήματα. Ο Πορτογάλος ήταν μόνιμα 10άρι, ενώ ο Ζινκ ήταν κυρίως εξτρέμ, αλλά και 10άρι.

Να διευκρινίσουμε ότι στα πέντε πρώτα παιχνίδια στα οποία έπαιξαν μαζί, τον Αύγουστο, προπονητής της Φόρεστ ήταν ο Κρις Χιούτον, ενώ στα άλλα τρία που έπαιξαν μαζί το Δεκέμβριο ήταν ο Στιβ Κούπερ, ο οποίος ήταν σαφές ότι δεν τον είχε τον Καρβάλιο στα αρχικά πλάνα του, παίζοντας σχεδόν πάντα 3-5-2, με ένα παίκτη πίσω από τους δύο κυνηγούς, σχεδόν πάντα τον Ζινκ. Μπορούμε δε να προσέξουμε και ότι τα αποτελέσματα της Φόρεστ συνήθως δεν ήταν καλά στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια στα οποία έπαιξαν μαζί, αλλά αυτό μπορεί να ήταν και συγκυριακό.

Σαν μία γενική εικόνα, μάλλον πρέπει να έχουμε ότι στην σκληρή Τσάμπιονσιπ δεν χωρούσαν εύκολα δύο καθαρά δημιουργικοί παίκτες, όπως ο Δανός κι ο Πορτογάλος. Βεβαίως, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κάτι το διαφορετικό κι εδώ μπορεί να χωράνε, και δη με ευκολία. Με το ερωτηματικό, βέβαια, της παρουσίας του Καρβάλιο, υπό την έννοια ότι είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει για 10άρι, αν κρίνουμε από τις κινήσεις που έχει κάνει π.χ. για τον πλέι μέικερ της Παλμέιρας, τον Γκουστάβο Σκάρπα.

Αν μπορούμε τώρα να συγκρίνουμε λίγο τους δύο παίκτες, σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ο μεν Καρβάλιο έχει καλύτερες επαφές με την μπάλα, καλύτερη τεχνική κατάρτιση, ο δε Ζινκ έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε γκολ κι ασίστ, είναι πιο ουσιαστικός δηλαδή, βοηθάει περισσότερο στα μαρκαρίσματα και «πατάει» πιο καλά κι όχι με τις μύτες, σαν τη γάτα, όπως είναι το στιλ του Πορτογάλου-όμορφο από τη μία, καθόλου aggressive από την άλλη.

Διαφορετικοί παίκτες που μπορούν να δώσουν καλά πράγματα, περισσότερο όμως σε μία ομάδα που ρολάρει, παρά να την πάρουν πάνω της όταν δεν είναι στα καλά της.

Άσχετο: Τουλάχιστον μέχρι και αύριο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Ολυμπιακό. οπότε, από Δευτέρα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.