Ολυμπιακός: Γιατί η Μόντσα διάλεξε τον Μοντέστο

Ολυμπιακός: Γιατί η Μόντσα διάλεξε τον Μοντέστο

Ολυμπιακός: Γιατί η Μόντσα διάλεξε τον Μοντέστο

bet365

Ο Κορσικανός έφτιαξε ένα βιογραφικό μέσω του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια που τον... έστειλε στη Serie A και τη Μόντσα των Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι.

Προφανώς και ένα στέλεχος όπως ο Φρανσουά Μοντέστο (με τα συν και τα πλην του) όταν εργάζεται τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό αλλά και τη Φόρεστ δεν γινόταν να μην προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού. Ο Κορσικανός, που έχει θητεία σε Ιταλία και Γαλλία αλλά και δίκτυο επαφών και στις δύο αυτές χώρες, από το 2016 και μετά βρίσκεται στον Ολυμπιακό σε διάφορες θέσεις ενώ επιτελικό ρόλο έφτασε να έχει και στην ομάδα της Νότιγχαμ Φόρεστ, που πέτυχε την άνοδό της στην Premier League.

Ο Μοντέστο έχει ένα πολύ καλό όνομα και σε Ιταλία αλλά και σε Γαλλία. Η επιλογή του από τη Μόντσα του Μπερλουσκόνι μόνο τυχαία δεν ήταν.

Οι πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν πως ο Μοντέστο αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Αντριάνο Γκαλιάνι. Του CEO της Μόντσα, στενού συνεργάτη του Μπερλουσκόνι που είναι και παππούς του Αντριάν Γκαλιάνι, που θήτευσε και έπαιξε στον Ολυμπιακό για ένα διάστημα, έχοντας περάσει πριν από τη Φόρεστ.

Ο Γκαλιάνι θέλησε να επενδύσει σε νέα και ελπιδοφόρα στελέχη με διεθνές δίκτυο επαφών και γνωριμιών και δυνατότητα να βρίσκουν ταλεντάκια ή λαβράκια τύπου Αγκιμπού Καμαρά. Είδε στο πρόσωπο του Φρανσουά Μοντέστο ένα στέλεχος που μπορεί να δουλέψει σωστά και να του φτιάξει το κατάλληλο πλάνο.

Προφανώς και ο Μοντέστο δεν έχει πετύχει σε όλες τις επιλογές του (βλέπε Λαλά), ωστόσο το βιογραφικό που έφτιαξε και μέσω του Ολυμπιακού έγινε πολύ δυνατό. Μάλιστα το πλάνο της Μόντσα είναι με τεχνικό διευθυντή τον Μοντέστο και αθλητικό διευθυντή τον Αντονέλι (που παραμένει) να φτιάξει ένα δίδυμο σαν αυτό των Μαλντίνι και Μασάρα στη Μίλαν. Οι Ιταλοί από την πρώτη στιγμή πάντως μιλούν με πολύ καλά λόγια για τον Μοντέστο, άλλοτε αρχηγό του Ολυμπιακού, κάνοντας λόγο για deals όπως με τον Μάτι Κας, τον Ποντένσε και άλλα. Όσο για τον Μοντέστο; Είναι σαφές πως ήταν κατάλληλο το timing για να κάνει την αλλαγή του και να γυρίσει στην Ιταλία, όπου είχε θητεία ως παίκτης αλλά όχι ως στέλεχος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα