Ολυμπιακός: Τα πέντε χατ τρικ του Ελ Αραμπί και τα «ερυθρόλευκα» ρεκόρ

Ολυμπιακός: Τα πέντε χατ τρικ του Ελ Αραμπί και τα «ερυθρόλευκα» ρεκόρ

Ολυμπιακός: Τα πέντε χατ τρικ του Ελ Αραμπί και τα «ερυθρόλευκα» ρεκόρ

bet365

Την ώρα που το μέλλον του Αραμπί στον Ολυμπιακό παραμένει αβέβαιο, ο Μαροκινός έφτασε τα πέντε χατ τρικ στην Ελλάδα και πέτυχε μια σειρά από νέα ρεκόρ.

Αν τελικά το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ το βράδυ της Τρίτης (17/5) ήταν το τελευταίο του Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τον Ολυμπιακό, καλύτερος τρόπος για να πει «αντίο» δεν υπάρχει. Τρία γκολ εναντίον της Ένωσης, νίκη 3-2 των «ερυθρόλευκων» και πέμπτο χατ τρικ του Μαροκινού στην τριετή του παρουσία στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή όμως είναι όλα ανοιχτά αναφορικά με τον μέλλον του 35χρονου. Δεν υπάρχει εξέλιξη αυτή τη στιγμή, οπότε ας περιμένουμε να δούμε πού θα καθίσει τελικά η μπίλια. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα χρήματα που έλαβε τα άξιζε και με το παραπάνω, κι ας μην ήταν λίγα. Το γκολ, άλλωστε (ακριβο)πληρώνεται.

Τη σεζόν 2019-2020 σημείωσε 27 γκολ, την επόμενη 28 κι εφέτος το κοντέρ σταμάτησε στα 23. Σε 151 συμμετοχές πέτυχε 78 γκολ, ενώ μοίρασε 19 ασίστ. Ο Αραμπί έφτασε μια... ανάσα από την ανάδειξή του για τρίτη διαδοχική σεζόν σε πρώτο σκόρερ της Super League Interwetten, αλλά έμεινε στο -1 από τον Ολλανδό Τομ φαν Βέερτ του Βόλου. Το όνομά του έγινε συνώνυμο με τα γκολ. Στην καριέρα του, άλλωστε, σε 466 παιχνίδια έχει βάλει 256 γκολ. Με το χατ τρικ απέναντι στην ΑΕΚ έφτασε τα πέντε στην Ελλάδα με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Το πρώτο έγινε στις 12 Ιανουαρίου 2020, στο εκτός έδρας 0-4 επί της Λαμίας.

Το δεύτερο καταγράφηκε στις 17 Οκτωβρίου 2020, στο εντός έδρας 4-0 εναντίον του Ατρόμητου. Το τρίτο στις 5 Δεκεμβρίου 2020, στο εντός έδρας 4-1 σε βάρος του Βόλου και το τέταρτο πάλι απέναντι στον Ατρόμητο, στις 15 Δεκεμβρίου 2021, στο εκτός έδρας 0-3. Το τελευταίο του στο Ολυμπιακό Στάδιο εναντίον της ΑΕΚ, απέναντι στην οποία έφτασε τα εννέα σε επίπεδο πρωταθλήματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι περισσότερα είναι τα τέρματα του Μαροκινού με αντίπαλο την Ένωση από τα δικά της με αντιμέτωπο τον Ολυμπιακό (οκτώ).

Αυτά που πέτυχε στο γήπεδο ο Ελ Αραμπί ήταν ιστορικά. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Λίγκας, έγινε ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που σημείωσε πέντε χατ τρικ με τους «ερυθρόλευκους». Τέσσερα μετρά ο Ζιοβάνι και τρία οι Ίλια Ίβιτς - Λάγιος Ντέταρι. τα 14 του Γιώργου Σιδέρη είναι ασφαλώς άφταστα.

Από εκεί και πέρα, τα 58 γκολ σε τρεις σερί σεζόν, σε επίπεδο πρωταθλήματος, συνιστούν ρεκόρ για ξένο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Με την επίδοσή του στο σκοράρισμα ανέβηκε στην 16η θέση των σκόρερ της ομάδας στην Α' Εθνική / Super League, έχοντας ξεπεράσει τον Κώστα Μήτρογλου.

Έχει μπροστά του με 59 τον Ιβ Τριαντάφυλλο και με 61 τους Ζιοβάνι και Βασίλη Καραπιάλη. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην παραμονή, ή μη, του Αραμπί στον Ολυμπιακό. Και οι δύο πλευρές φιλοδοξούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί ξεκάθαρα από το οικονομικό.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα