Ολυμπιακός: Ένας Κούντε που αξίζει για βασικός και η αστείρευτη ποιότητα του Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Ένας Κούντε που αξίζει για βασικός και η αστείρευτη ποιότητα του Ελ Αραμπί

bet365

Ο Καμερουνέζος μέσος παρουσίασε ξανά ένα αγωνιστικό πρόσωπο παίκτη που αξίζει για βασικός και ο Ελ Αραμπί θύμισε ξανά την τρομερή ποιότητά του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ήταν για τον Ολυμπιακό μάλλον ένα ματς δοκιμών σε επίπεδο νέων προσώπων ή παικτών που δεν έχουν παίξει τόσο παρότι ο αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ. Επίσης ένα ντέρμπι χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Η ΑΕΚ έπαιζε με καθεστώς πίεσης για το πρεστίζ της καθώς είχε μείνει εκτός Ευρώπης ενώ ο Ολυμπιακός έχει ήδη πάρει - ως γνωστόν - το πρωτάθλημα. Υπό αυτήν την έννοια για τον Ολυμπιακό έχει σημασία / αξία το εάν είχε κέρδη στο αγωνιστικό σκέλος.

Πάνω απ' όλα μετρούσε για εκείνον το τι πρόσημο μπορεί να είχαν παίκτες του υπό αξιολόγηση κυρίως. Υπήρχαν παίκτες με ζητήματα και αστάθεια, όπως ο γκολκίπερ Κρίστινσον, υπήρχαν όμως και ποδοσφαιριστές που ανέδειξαν εκ νέου την αξία και τα χαρακτηριστικά τους. Όπως ο Κούντε.

Κ

Με συμμετοχή σε δύο από τα τρία γκολ ο Κούντε έστειλε μήνυμα πως κάνει για βασικός

Ο Πιέρ Κούντε για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν άκρως πειστικός. Ξεκινώντας ως βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν είχε μόνο συμμετοχή στις φάσεις των 2 εκ των 3 γκολ του Ελ Αραμπί (με τον συμπαίκτη του να κάνει χατ τρικ). Είχε γενικά μία καλή εικόνα δημιουργικά, τακτικά αλλά και από πλευράς του πείσματος, της επιμονής και της αμυντικής προσήλωσης που έδειξε. Ναι σαφώς και έκανε και λάθη σε μεταβιβάσεις, όμως γενικότερα το αγωνιστικό πρόσωπό του είναι πρόσωπο παίκτη για να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό.

Ο Ελ Αραμπί είναι μία κατηγορία μόνος του, ο Φορτούνης έβγαλε διάθεση

Για τον Ελ Αραμπί πραγματικά ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Η ποιότητά του και η εκτελεστική δεινότητά του είναι αξιοσημείωτες. Είναι ένας παίκτης ικανός να... σμπαραλιάσει οποιαδήποτε άμυνα και το έκανε απέναντι στην ΑΕΚ, που την έχει... ταλαιπωρήσει και άλλες φορές με τα τέρματά του. Τι και εάν είναι 35 ετών; Δείχνει και τώρα πως είναι ένας εκ των κορυφαίων φορ στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

Όπως ήταν πρωταγωνιστής και στο 2-3 της κανονικής διάρκειας έτσι βρέθηκε σε πρώτο πλάνο και στο 2-3 των play offs. Για μένα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ένας παίκτης που εφόσον μείνει στο Λιμάνι έχει να δώσει και άλλα πράγματα. Το αξίζει αυτό το νέο συμβόλαιο και από τη στιγμή που θα επέλθει το deal να πλαισιωθεί με έναν νεότερο σε ηλικία φορ (ασχέτως το τι θα γίνει με τον Τικίνιο).

Από εκεί και πέρα ο Φορτούνης έβγαλε διάθεση και είχε ορισμένες καλές στιγμές. Έγινε αλλαγή στο α' μέρος και εάν δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού προφανώς αυτό είχε να κάνει με θέμα διαχείρισης διότι είχε ενοχλήσεις το προηγούμενο διάστημα. Όσο για άλλα πρόσωπα που δεν τα βλέπουμε συχνά στον Ολυμπιακό; Ο Ανδρούτσος είχε ξανά ένα θετικό πρόσημο, ο Κρίστινσον ήταν ασταθής (γενικά δεν ενέπνεε σιγουριά) και ο Κίτσος προσπάθησε αρκετά.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.