Ιωνικός: Ο ορισμός της έννοιας «ομάδα - οικογένεια»

Ιωνικός: Ο ορισμός της έννοιας «ομάδα - οικογένεια»

Ιωνικός: Ο ορισμός της έννοιας «ομάδα - οικογένεια»

bet365

Ο Ιωνικός τελείωσε τα play out αήττητος. Αυτή η ομάδα εντυπωσίασε και διέψευσε τους πάντες έχοντας ως καύσιμο στο ρεζερβουάρ της ένα καύσιμο που λέγεται: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Βράδυ Κυριακής της 15ης Μαΐου. Τα φώτα στο γήπεδο της Νεάπολης σβήνουν. Πίσω απ' αυτά, τα αδέρφια Τσιριγώτη χαμογελούν δικαιωμένα. Ανακουφισμένοι πια για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, σχεδιάζουν το «αύριο».

«Δεν πετάμε στα σύννεφα, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά», λένε χαρακτηριστικά στον Ιωνικό. Αυτή η ομάδα που για πολλούς ήταν η πρώτη που θα πέσει, «έβγαλε μάτια», έκλεισε στόματα και κέρδισε το σεβασμό και τον θαυμασμό όλων.

Αήττητος στα play out

Κι αν στην κανονική σεζόν, αυτή η ομάδα τα πήγε περίφημα με 6 νίκες, 8 ισοπαλίες και 12 ήττες στα play out πραγματικά έκανε... θαύματα!

Επτά ματς, 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Απολογισμός; 45 βαθμοί και 7η θέση.

Ο Ιωνικός δεν ήρθε για να αποτελέσει πυροτέχνημα. Κι ο Δημήτρης Σπανός, μέσω του Gazzetta πρόσφατα, δεν δίστασε να μιλήσει για Ευρώπη. Ο ίδιος μπορεί να ντρεπόταν να το ξεστομίσει, όπως μας είπε, αλλά γιατί να μην το ονειρεύεται ο άνθρωπος;

Σε μια χρονιά όπου «έχτισε» μια ομάδα από την αρχή, όπου η προετοιμασία στο Βώλακα... χάλασε λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού, αυτή η ομάδα ήρθε και... τάραξε τα νερά στη Super League Interwetten.

Οι «χρυσές» επιλογές

Ο Άοσμαν ήταν... λίρα εκατό κι ο ηγέτης αυτής της προσπάθειας στο παραγωγικό κομμάτι έχοντας σε 34 ματς, 8 γκολ και 11 ασίστ.

Κομβική στον άξονα η παρουσία του Ντάλσιο με 5 γκολ και 1 ασίστ, ενώ ο Τουράμ σε 24 αγώνες μέτρησε 5 γκολ και 5 ασίστ.

Στα... φτερά ξεχώρισε ο Λένις, ο οποίος έδωσε στην ομάδα 4 τέρματα και 6 ασίστ. Η εμπειρία των Ρομαό, Κάνιας, Τσιγκίνσκι έκανε τη διαφορά εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Χουτεσιώτης στο τέρμα ήταν η ασφάλεια της άμυνας, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά των Βαλεριάνου - Μύγα στα άκρα της άμυνας.

Τρομερή κίνηση αποδείχτηκε ο Βασίλης Μάντζης. Ο 30χρονος ήρθε το χειμώνα και τα... έσπασε κυριλεκτικά. Σε 18 εμφανίσεις σημείωσε 9 γκολ, εκ των οποίων τα 6 ήταν στα play out ενώ είχε και 2 ασίστ. Χωρίς καμία αμφιβολία η μεταγραφή του χειμώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με τη σφραγίδα «Τσιριγώτη»

Αυτό όσον αφορά στα πρόσωπα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Από εκεί και πέρα, στον Ιωνικό ξέρεις πολύ καλά πως όλα αρχίζουν και τελειώνουν από το επίθετο "Τσιριγώτης". Τα αδέρφια Γιάννης και Τάκης αλλά κι ο γιος του Γιάννης, Θοδωρής, έχουν δώσει στην ομάδα το δικό τους DNA. Μια ομάδα που η διοίκησή της αποτελείται από μέλη της οικογένειας, δεν γίνεται να μην αποτελεί η έννοια αυτή την ταυτότητα της ομάδας.

Ο Δημήτρης Σπανός, στη συνέντευξή του στο Gazzetta τα είπε όλα.

«Στη συγκεκριμένη ομάδα υπάρχει ένα πέπλο πέπλο μυστηρίου που τη σκεπάζει. Η διοίκηση που ασκείται εδώ δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Ο πρόεδρος είναι κάθε μέρα μαζί μας, μας παρέχει τα πάντα. Δεν είναι απρόσωπη η διοίκηση. Σας είπα και πιο πριν ότι ο ίδιος ο άνθρωπος λέει 'είμαι οπαδός'. Αγαπάει και ζει γι' αυτήν την ομάδα. Είναι ο άνθρωπος που θα μας δώσει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Θα μας λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Από οικογενειακό μέχρι οικονομικό. Δεν υπάρχει όλο αυτό! Εχουμε ανθρώπους που θα μπουν στα αποδυτήρια θα κλάψουν, θα φωνάξουν και θα αγκαλιάσουν τα παιδιά. Στις συνεχόμενες ήττες δεν υπάρχει μεταφορά ευθυνών σε παίκτες ή προπονητές. Γίνονται πράγματα που δεν τα βρίσκεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λένε, για παράδειγμα, κάποιοι ότι τον πρόεδρο της Λίβερπουλ δεν τον βλέπει κανένας, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς τον δικό μας τον βλέπουμε κάθε μέρα και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Και έτσι είναι. Σ' αυτήν την ομάδα ξέρεις πως όταν ανοίξει η πόρτα του σπιτιού της και μπεις μέσα σ' αυτήν θα νιώσεις ότι πλέον είσαι μέλος αυτής της οικογένειας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα