Άρης: Το κεφάλαιο «ανανεώσεις» παραμένει ανοιχτό

Άρης: Το κεφάλαιο «ανανεώσεις» παραμένει ανοιχτό

Άρης: Το κεφάλαιο «ανανεώσεις» παραμένει ανοιχτό

bet365

Στις επόμενες ημέρες θα αναδειχθούν οι τελικές προθέσεις του Άρη επί του ζητήματος των ανανεώσεων των συμβολαίων και δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή δεδομένων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών.

Η αλήθεια είναι ότι στον Άρη θα ήθελαν να ανοίξουν αυτό το κεφάλαιο έχοντας στα χέρια τους την απόφαση του CAS μέσα από την οποία θα κριθεί αν θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών το προσεχές καλοκαίρι. Οι διαδοχικές αναβολές στην έκδοση απόφασης από το Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έχουν πάψει να λειτουργούν υπέρ των «κίτρινων» καθώς τους διατηρούν σε καθεστώς άγνοιας και ομηρίας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η απόφαση θα κοινοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, άρα στις 25 ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τότε, είναι κυριολεκτικά αδύνατο να καταστρώσουν το αγωνιστικό σχέδιο της επόμενης χρονιάς.

Και την ίδια ώρα, 14 συμβόλαια πλησιάζουν προς το τέλος τους. Με κάποιους ποδοσφαιριστές υπήρξαν συζητήσεις στους προηγούμενους μήνες αλλά η μεγάλη οικονομική διαφορά ουσιαστικά αφαίρεσε κάθε πιθανότητα παραμονής τους στην ομάδα. Για παράδειγμα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μια νέα συζήτηση με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν ο οποίος λογικά θα ψάξει αλλού τη συνέχεια της καριέρας του. Όπως μεγάλη απόσταση διαπιστώθηκε στις επαφές και με τον Φακούντο Μπερτόγλιο (σ. σ. οι επαφές του με τον Αστέρα Τρίπολης προχώρησαν αρκετά αλλά οι δύο πλευρές δεν επικύρωσαν κάποια συμφωνία), αν και στις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια νέα προσέγγιση δίχως όμως να σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν συνθήκες παραμονής του.

Ο Κουέστα

Ουσιαστική συζήτηση δεν έγινε με τον Χουλιάν Κουέστα ο οποίος φέρεται να έχει στα χέρια του ενδιαφέρον από το ΑΠΟΕΛ. Αντιθέτως, παραμένει ανοιχτό το θέμα παραμονής του Κριστιάν Γκάνεα όπου ο Άρης έχει προτείνει νέο διετές συμβόλαιο.

Τα δεδομένα ίσως ανατραπούν

Αν υπολογιστεί ότι στις αρχές του χρόνου – είτε λόγω οικονομικής απόστασης είτε αγωνιστικών επιδόσεων – ο Άρης προσανατολιζόταν στην απόφαση μη ανανέωσης συμβολαίων, προφανώς θα υπάρξει ανατροπή αν μπει σε διαδικασία συζητήσεων για να κρατήσει 2-3 παίκτες. Για παράδειγμα, μέχρι πρότινος ο Εμάνουελ Σάκιτς δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα ανανέωσης του συμβολαίου του. Η φετινή χρονιά δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για τον Αυστριακό, ουσιαστικά έχασε τον ρόλο του και κατ’ επέκταση τον χρόνο συμμετοχής που είχε στην παρθενική σεζόν του στην ομάδα. Ωστόσο, η ανταπόκρισή του όταν χρειάστηκε σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του, είναι στοιχεία τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε μια κουβέντα προθέσεων.

Ο Ματίγια

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Χαβιέρ Ματίγια με τον οποίον επίσης δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση στο πρόσφατο παρελθόν. Για κάμποσους μήνες ο Ισπανός μέσος ζούσε στη… σκιά των Λούκας Σάσα, Μπαντού Ντιαγέ και Τζέιμς Τζέγκο. Οι τραυματισμοί των δύο πρώτων σε συνδυασμό με την αποχώρηση του δεύτερου, άλλαξαν άρδην τον ρόλο του στην ομάδα καθώς από τα τέλη του Γενάρη είναι στην αρχική ενδεκάδα μετρώντας διαδοχικά 90λεπτα. Με τον 33χρονο προβλέπεται να γίνει μια συζήτηση και όλα θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Υπάρχει και η κατηγορία αυτών των οποίων το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο όπως ισχύει για παράδειγμα για τους Ντουάρτε, Λόπεθ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν αλλά και των Ντένις, Λούμορ, Χαΐροβιτς οι οποίοι έχουν συμβόλαια αλλά υπάρχει η πρόθεση αποδέσμευσή τους.

Εν τέλει, το ζήτημα των ανανεώσεων θα τεθεί επί τάπητος μετά τον αγώνα της Τρίτης (17/5) με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και δεν θα γίνει με τα δεδομένα που ήθελαν οι «κίτρινοι» γιατί εκκρεμεί η απόφαση του CAS.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα