Ολυμπιακός: Η ήττα και η εικόνα με τον Παναθηναϊκό ανεβάζει τον αριθμό των αλλαγών στο ρόστερ

Ολυμπιακός: Η ήττα και η εικόνα με τον Παναθηναϊκό ανεβάζει τον αριθμό των αλλαγών στο ρόστερ

bet365

Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε για τα καλά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τα... κανονάκια για αρκετούς παίκτες τελείωσαν και οι αλλαγές θα είναι περισσότερες.

Σε έναν οργανισμό όπως ο Ολυμπιακός πάντα ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει ειδικό βάρος. Υπό αυτό το πρίσμα η εικόνα στο ντέρμπι του Φαλήρου με την ήττα με 2-1 προβληματίζει για τα καλά. Μία ήττα που ήρθε παρά την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 στη διάρκεια του ματς (για να παίξουν μαζί Ελ Αραμπί και Τικίνιο δηλαδή και να πατήσει παραπάνω περιοχή ο Ολυμπιακός) και τις περισσότερες φάσεις από πλευράς των Ερυθρόλευκων σε σχέση με άλλα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός ήταν κυνικός και ουσιαστικός επιθετικά και ο Ολυμπιακός - όπως είπε και ο ίδιος ο Μαρτίνς - ήταν προβλέψιμος, χωρίς επιθετική φαντασία αλλά και αργός και δίχως την απαιτούμενη ένταση και ενέργεια.

Πέραν όλων αυτών των εμφανών διαπιστώσεων αυτό το ντέρμπι λειτούργησε σε βάρος ορισμένων παικτών, που χάνουν τα... κανονάκια τους. Περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ για παράδειγμα, που παραμένουν για τα καλά μετέωροι. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Αρκετά βαριά χαρτιά με τον Παναθηναϊκό (ακόμα και παίκτες του κέντρου αλλά και ο Ελ Αραμπί, παρότι είχε ασίστ στη φάση του 2-1 του Τικίνιο) δεν στάθηκαν στο ύψος τους και ένα τέτοιο παιχνίδι δείχνει ικανό στο να μεγαλώσει τον αριθμό των αλλαγών στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Κάτι που φαίνεται πως θα γίνει (να είναι δηλαδή παραπάνω οι αλλαγές). Ας μην ξεχνάμε και το οικονομικό σκέλος υπό την έννοια των μεγάλων συμβολαίων που υπάρχουν για αρκετούς παίκτες του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού. Και μεγάλα συμβόλαια για περιπτώσεις παικτών που δεν τα έχουν δικαιολογήσει σε καμία των περιπτώσεων.

ΜΑΝΤΙ 1

Ο Ολυμπιακός έτσι και αλλιώς ενόψει της νέας σεζόν ψάχνεται για δύο ακραία μπακ, δύο χαφ, δύο εξτρέμ και ακόμα και έναν φορ. Δηλαδή τουλάχιστον για επτά νέες προσθήκες. Στο δε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εάν εξαιρέσει κανείς τον Τικίνιο, που σκόραρε ξανά στο πρωτάθλημα, οι περισσότερες αλλαγές δεν... τράβηξαν. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αντέδρασε άλλωστε ως γνωστόν, περιμένοντας παραπάνω ένταση, περισσότερο πάθος αλλά και μία συνειδητοποίηση του τι σημαίνει ντέρμπι. Υπάρχουν και παίκτες στον Ολυμπιακό που εννοείται πως ξέρουν το τι εστί Παναθηναϊκός. Υπήρχαν και παίκτες που όμως η εικόνα τους έδειξε το αντίθετο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ντέρμπι ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο και Ρέαμπτσιουκ. Μαντί Καμαρά και Εμβιλά συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Λόπες, στο αριστερό ο Ροντρίγκες και ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Σε επίπεδο αλλαγών στο 46' βγήκε ο Αβραάμ, που είχε κίτρινη και ήταν αδύναμος κρίκος για την άμυνα, για να μπει ο Σισέ και ο Τικίνιο αντικατέστησε τον Αγκιμπού Καμαρά. Μετά στο 79' μπήκαν οι Κανέ και Μασούρας αντί των Εμβιλά και Λόπες ενώ στο 64' είχε βγει ο Ροντρίγκες για να μπει ο Βαλμπουενά. Γενικά ήταν ένα ματς που δύσκολα θα βρεθεί πραγματικός διακριθέντας για τον Ολυμπιακό σχετικά με το ντέρμπι.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα