Ολυμπιακός: Τι είδε από τον Κανέ ο Μαρτίνς και του έκανε ειδική αναφορά;

Ολυμπιακός: Τι είδε από τον Κανέ ο Μαρτίνς και του έκανε ειδική αναφορά;

Ολυμπιακός: Τι είδε από τον Κανέ ο Μαρτίνς και του έκανε ειδική αναφορά;

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς έσπευσε να κάνει ειδική αναφορά στον Μαμαντού Κανέ μετά το 0-1 του Ολυμπιακού εναντίον του Άρη και το Gazzetta καταγράφει όλα αυτά που εντυπωσίασαν τον Πορτογάλο προπονητή με την εικόνα του Αφρικανού.

Όταν ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης» εναντίον του Άρη, ο Πέδρο Μαρτίνς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όλους. Ξεχωρίζω τον Κανέ, είναι έτοιμος παίκτης και τον υπολογίζουμε για το μέλλον». Ο χαφ από τη Γουινέα έδωσε μόλις το δεύτερο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα με τους «ερυθρόλευκους» μετά από εκείνο στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Πορτογάλος προπονητής έσπευσε να κάνει γι' αυτόν ειδική αναφορά; Τι έδειξε όμως ο 25χρονος χαφ για να εντυπωσιάσει τόσο πολύ τον Ίβηρα κόουτς;

Κατ' αρχήν ο διεθνής μέσος έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στα 94 λεπτά τον είδαμε να είναι ο πρώτος που ζητούσε τη μπάλα από την άμυνα, από τους ακραίους μπακ και από τους κεντρικούς αμυντικούς κι αργότερα επεδίωκε είτε να τη δώσει μπροστά του στον Κούντε, είτε να τη μοιράσει στα άκρα. Σπάνια κρατούσε τη μπάλα για αρκετή ώρα στην κατοχή του και ήταν ελάχιστα τα λάθη που έκανε. Κατέγραψε το εντυπωσιακό 90% στις πάσες, αλλά η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές προτιμούσε να τη δώσει δίπλα του. Δεν διακινδύνευε το λάθος δηλαδή. Οι τρεις από τέσσερις μακρινές του μπαλιές, βέβαια, ήταν επιτυχημένες. Ήταν εξαιρετική αυτή στον Φαντιγκά, στο 17ο λεπτό, όταν χωρίς να κοντρολάρει, με γρήγορη σκέψη, βρήκε τον Γάλλο στο αριστερό φτερό. Εντυπωσιακή ήταν και η πιρουέτα στο 53', όταν απέφυγε με υπέροχο τρόπο τον Πάλμα και πέταξε μπροστά για τον Τικίνιο, τον οποίο όμως πρόλαβε ο Κουέστα. Επίσης πάρα πολύ καλό ήταν το τάκλιν με το οποίο πήρε τη μπάλα από τον Εμπακατά και ακολούθως η μακρινή πάσα με το αριστερό για τον Τικίνιο.

Κανέ

Παρότι δεν είναι το πρώτο μπόι (1.72), τον είδαμε να παίρνει κεφαλιά από τον Μπράμπετς (1.86), αλλά και να κάνει 4-5 σημαντικά κοψίματα, όπως στο 87', όταν δεν επέτρεψε να φτάσει η μπάλα στον Γκάμα από την κοντινή πάσα του Εμπακατά. Νωρίτερα, στο 29' απέσπασε τη μπάλα από τον Ιτούρμπε που κινούνταν έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού. Στις μονομαχίες που κλήθηκε να μπει ο Κανέ, παρατηρήσαμε ότι δεν είχε την παραμικρή διάθεση να βγει χαμένος. Ακόμα και τις φορές που ο αντίπαλός του έφτασε μια... ανάσα από το να τον ξεπεράσει, ο Αφρικανός θα του έκανε φάουλ για να δώσει τέλος στη φάση.

Ο Μαμαντού Κανέ κέρδισε πολλούς πόντους με την εικόνα του στη Θεσσαλονίκη και η αίσθηση που υπάρχει είναι πως όσο παίρνει παιχνίδια, τότο καλύτερη θα είναι η εικόνα του. Από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό είναι ελάχιστες οι ευκαιρίες που έχει πάρει (τρία ματς με την πρώτη ομάδα, δύο με τη δεύτερη), αλλά τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της σεζόν όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται. Η ατάκα του Μαρτίνς για τον Κανέ, βέβαια, ίσως και να είχε ένα επιπλέον κίνητρο, πέρα από τη θετική παρουσία του ποδοσφαιριστή του: Να ταρακουνήσει τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα