Tα δύο «γκολ» του Βέλεθ, ο μόνος αντίπαλος του Παναθηναϊκού και το πρόγραμμα-παρωδία!

Tα δύο «γκολ» του Βέλεθ, ο μόνος αντίπαλος του Παναθηναϊκού και το πρόγραμμα-παρωδία!

Tα δύο «γκολ» του Βέλεθ, ο μόνος αντίπαλος του Παναθηναϊκού και το πρόγραμμα-παρωδία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις καίριες επεμβάσεις του Ισπανού στόπερ στο αθηναϊκό ντέρμπι, την κόπωση που «απειλεί» τον Παναθηναϊκό, τον «τελικό» με τον ΠΑΣ και το τραγελαφικό φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ανασταλτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού αποτελεί το μεγάλο όπλο του φετινού συνόλου και φυσικά αυτό το αγωνιστικό κεκτημένο δεν αφορά μόνο την αμυντική γραμμή αλλά είναι μία λειτουργία που βασίζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου, με τους «πράσινους» να αποτελούν μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος στην άμεση επανάκτηση της κατοχής. Στο αθηναϊκό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ το «τριφύλλι» δέχθηκε μεγαλύτερη πίεση σε σημεία που δεν το συνηθίζει μέσα στη χρονιά, δηλαδή στο αμυντικό του τρίτο, με τον Φραν Βέλεθ να πραγματοποιεί μία συγκλονιστική εμφάνιση, την καλύτερη με την πράσινη φανέλα σε αυτή την διετία που ανήκει στον σύλλογο.

Ο Ισπανός στόπερ σύμφωνα με το Wyscout ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με την «Ένωση»:

  • Με 8 κοψίματα, τα 6 μέσα στην περιοχή.
  • Με 11 επανακτήσεις της κατοχής.
  • Mε 67% κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες, 100% εναέριες
  • Με 86% στις μεταβιβάσεις

ηηη

Ο πίνακας με τα 8 κοψίματα του έμπειρου κεντρικού αμυντικού στο ΟΑΚΑ

Δύο καθοριστικές επεμβάσεις

Οι επιθετικοί «τρέφονται» από τα γκολ και οι κεντρικοί αμυντικοί από τις καθοριστικές, τις καίριες επεμβάσεις τους μέσα στην περιοχή. Ο Βέλεθ είχε δύο από αυτές. Μία στο πρώτο ημίχρονο όπου έβαλε εξαιρετικά και στοχευμένα το σώμα του για να κόψει το σουτ του Κριχόβιακ από το ύψος του πέναλτι και με τον Πολωνό αμαρκάριστο και μία στο φινάλε της αναμέτρησης σε προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία εντός περιοχής, όπου και πάλι λειτούργησε σωτήρια και σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς την εστία του Μπρινιόλι.

fff

hhh

H παρουσία του 31χρονου στόπερ ήταν καθοριστική τόσο στις παραπάνω φάσεις όσο και σε ολόκληρο το παιχνίδι. Φυσικά η εικόνα αυτή του Βέλεθ δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, καθώς έχει καταφέρει να εξελιχθεί στον φυσικό αρχηγό αυτής της έκδοσης.

Μόνος αντίπαλος η κόπωση, «do or die» το ματς με τον ΠΑΣ

Από κει και πέρα, το «δώρο» του Ολυμπιακού με το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη, διατήρησε τον Παναθηναϊκό σε ρόλο φαβορί για μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς βρίσκονται στο +2 από ΑΕΚ και Άρη και «έχουν» και τις ισοβαθμίες, στοιχείο πολύ σημαντικό από την στιγμή που όλα θα κριθούν στον πόντο. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να ορίζουν την μοίρα τους και όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, ο μόνος αντίπαλος του «τριφυλλιού» είναι η κόπωση. Καθόλη την διάρκεια της χρονιάς το «τριφύλλι» έχει παρουσιάσει εξαιρετική φυσική κατάσταση, έχουν υπάρξει ντέρμπι που έχει «πνίξει» τον αντίπαλο με το πρέσινγκ και τα τρεξίματά του και σε αυτό το κομμάτι η δουλειά που έχει γίνει είναι του κορυφαίου επιπέδου, όπως έχουμε σημειώσει κι άλλες φορές κατά το παρελθόν.

ddf

Ο Γιοβάνοβιτς πορεύθηκε τους τελευταίους μήνες με 13-14 παίκτες, πόνταρε στη συνοχή, την αποτελεσματικότητα και την «χημεία» της... γνωστής ενδεκάδας(Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης), δικαιώθηκε πέρα για πέρα από αυτή την επιλογή, καθώς μπόρεσε και να «πατήσει» στην τρίτη θέση αλλά και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Πάντα στο ποδόσφαιρο κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις και η κούραση που ήταν εμφανής στο ΟΑΚΑ ήρθε σαν μία απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Εδώ που τα λέμε, όμως, κανείς εκ των αναπληρωματικών δεν έδωσε την δυνατότητα στον προπονητή να σκεφτεί τις αλλαγές, κανείς με την εικόνα του στους αγώνες δεν τον έβαλε στην διαδικασία να σκεφτεί και να επιλέξει μία διαφοροποίηση στο αρχικό σχήμα, πέρα από τις αναγκαστικές αλλαγές, ώστε να ανοίξει παραπάνω το rotation. O Bιτάλ, ο Μαουρίσιο, ο Καρλίτος, ο Χατζηγιοβάνης, οπότε χρησιμοποιήθηκαν δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω ενώ ο Μακέντα ήταν αρκετό καιρό στα pits όπως και ο... μόνιμα τραυματίας, Λούντκβιστ. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Δημήτρης Κουρμπέλης, με τον Έλληνα διεθνή μέσο να είναι πολύ καλός όσες φορές πέρασε από τον πάγκο για να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή.

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κάτι παραπάνω από καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό θα είναι το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πηγαίνει στο Φάληρο για διαχείριση δυνάμεων και ξεκούραση. Κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί φτιαγμένος από «χρυσάφι», όπως έγινε το βράδυ της Κυριακής. Η αναμέτρηση με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι το θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι από αυτά του φινάλε και το «τρίποντο» θα δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο «τριφύλλι».

Η μεγάλη επιτυχία της Super League με τα τέσσερα ματς σε δέκα ημέρες

Tύφλα να έχει η Premier League, η Primera Division και η Serie A. Η ελληνική Super League έβαλε τα γυαλιά και πάλι σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Κανείς μέχρι πρότινος δεν είχε σκεφτεί να προγραμματίσει στο τέλος της σεζόν, τέσσερα παιχνίδια σε δέκα ημέρες. Κανείς δεν σκέφτηκε τους ποδοσφαιριστές, κανείς δεν σεβάστηκε τις ομάδες και είναι να απορεί κανείς, το πως τα μέλη του συνεταιρισμού δέχθηκαν αυτή την παρωδία και επέτρεψαν να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος με την απόλυτη επιβάρυνση των ήδη κουρασμένων παικτών.

Και εις ανώτερα...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.