Ολυμπιακός: Ένας Πρωταθλητής που έδωσε ξεκάθαρες αγωνιστικές απαντήσεις και κέρδισε παίκτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ολυμπιακός: Ένας Πρωταθλητής που έδωσε ξεκάθαρες αγωνιστικές απαντήσεις και κέρδισε παίκτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

bet365

Ο Ολυμπιακός παίζοντας με καθαρά πειραματική 11άδα πήρε ένα σπουδαίο από πλευράς πρεστίζ διπλό με τον Άρη, έδωσε τις απαντήσεις του, αλλά το σημαντικότερο ήταν οι παίκτες που κέρδισε. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Η απόφαση που είχε ληφθεί μέρες τώρα από τον Πέδρο Μαρτίνς αλλά κυρίως η γνωστοποίηση της αποστολής του Ολυμπιακού είχε ξεκινήσει μία σειρά από συζητήσεις τα προηγούμενα 24ωρα για το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Συζητήσεις που έσβησαν μονομιάς όμως με τις δυνατές και ξεκάθαρες αγωνιστικές απαντήσεις που έδωσε ο Ολυμπιακός. Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι οι απαντήσεις είναι τόσο ηχηρές, που δεν υπάρχει περιθώριο για να ειπωθεί ή να τονιστεί το οτιδήποτε.

Τι και εάν είχε τόσες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Τι και εάν δεν έπαιζε με καθαρό δεξιό μπακ (ο Ανδρούτσος ως γνωστόν δεν είναι δεξιός μπακ) αλλά και καθαρό αριστερό μπακ (και ο Κίτσος τώρα δοκιμάζεται σε αυτή τη θέση); Τι και εάν Κανέ και Κούντε δεν έχουν δοκιμαστεί μαζί καλά καλά στις προπονήσεις;

Ο Ολυμπιακός για ένα σημαντικό διάστημα του ματς με τον Άρη έβγαλε φρεσκάδα, ωραία εικόνα, ενέργεια, αποφασιστικότητα και πήρε ένα ματς που δεδομένα σε κάποιες στιγμές του ήταν ανώτερος του αντιπάλου του. Ένα διπλό που δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον αμφισβητήσει παρά αυτό το εκτεταμένο ροτέισον που έγινε από τον Πορτογάλο τεχνικό και μάλιστα για πρώτη φορά τόσο πολύ σε επίπεδο Πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι δε ότι υπήρχαν οπαδοί των Πειραιωτών στο γήπεδο του Άρη έδωσε μία άλλη αξία στο διπλό, φτιάχνοντας τη ψυχολογία αλλά και το πρεστίζ των παιδιών αυτών που αγωνίστηκαν.

KANE

Και να που από ένα ματς κάποιοι παίκτες γυρίζουν το χαρτί

Μετά το παιχνίδι με τον Άρη ο Μαρτίνς αναφέρθηκε στον Κανέ και τον 37χρονο Αβραάμ Παπαδόπουλο. Δεν είναι όμως οι μόνοι παίκτες που κέρδισε από το ματς αυτό ο Ολυμπιακός. Υπήρχε ο Κούντε που έβγαλε θετικό πρόσημο, είχε συμμετοχή στη φάση του 0-1 και το πάλεψε πολύ και καλά. Υπηρχε ο Κίτσος με το ποδοσφαιρικό του θράσος. Ο Τζολάκης που δεν έκανε λάθη και όποτε χρειάστηκε επενέβη και ο Μπαγκαλιάνης που στάθηκε στο ύψος του ως στόπερ. Υπάρχουν γενικά παιδιά που έδειξαν πως έχουν μέλλον και προοπτική.

K

Παιδιά τα οποία εφόσον δουλευτούν και αξιοποιηθούν ακόμα πιο καλά στο μέλλον έχουν να δώσουν πράγματα. Και αυτό ακριβώς είναι και το μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό μετά από αυτή την αγωνιστική βραδιά με τον Άρη. Ναι ότι βρήκε παίκτες που να πάνε να γυρίσουν το χαρτί έστω από ένα παιχνίδι. Μπορεί αυτός να είναι ο Κανέ, μπορεί και κάποιος άλλος. Ακόμα και έναν με δύο παίκτες να βρήκε ο Ίβηρας κόουτς που να είναι σε θέση να του δώσουν έξτρα βοήθειες για του χρόνου είναι σπουδαίο.

Κατά τα λοιπά ο Ολυμπιακός έχει μετά μπροστά του τρία ντέρμπι. Δύο ματς στο Φάληρο με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και μετά την ΑΕΚ εκτός έδρας. Ματς στα οποία θα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό κλείσιμο.

Ο Τικίνιο το είχε ανάγκη αυτό το γκολ

Ο Βραζιλιάνος (με πορτογαλικό επίσης διαβατήριο) φορ έχοντας να βρει δίχτυα από τον Φλεβάρη σίγουρα είχε μία παραπάνω πίεση. Ήταν σημαντικό για τον Τικίνιο πως σκόραρε στο παιχνίδι με τον Άρη.

Είχε την αξία του αυτό το γκολ σε μία χρονική συγκυρία όπου τα πάντα είναι ρευστά σε σχέση με τους στράικερ στον Ολυμπιακό (και παρά το γεγονός πως ο Τικίνιο έχει συμβόλαιο ενώ του Ελ Αραμπί το υπάρχον εκπνέει). Βέβαια οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο προσεχές διάστημα και για ρόστερ και για ότι άλλο χρειαστεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.