ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0: Τρίτη και φαρμακερή!

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0: Τρίτη και φαρμακερή!

bet365

Το VAR δύο φορές (σωστά) στέρησε από τον Περέα και τον ΠΑΣ Γιάννινα την χαρά του γκολ, όμως την τρίτη που παραβιάστηκε η εστία του Πασχαλάκη όλα έγιναν κανονικά. Με το τέρμα του Σνάιντερ ο «Άγιαξ» επικράτησε με 1-0 του κακού και με απουσίες ΠΑΟΚ και πήρε την πρώτη νίκη στα playoffs.

Καλύτερος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ο ΠΑΣ νίκησε τον ΠΑΟΚ (1-0) και βάζει σε περιπέτειες τον «Δικέφαλο», που έχοντας να παίξει με Άρη (Τούμπα), Ολυμπιακό (Καραϊσκάκη), Παναθηναϊκό (Τούμπα) μπροστά του ως το φινάλε των playoffs νιώθει να κινδυνεύει η 2η θέση, αν όχι και κάτι περισσότερο…

Με βασικό τον Νέλσον Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα πήρε στους «Ζωσιμάδες» φανέλα βασικού για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από τον σοβαρό τραυματισμό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε και πάλι πολλές απουσίες στις οποίες πριν από το ματς προστέθηκαν κι αυτές των Λύρατζη (έμεινε εκτός γιατί είχε κάποιες ενοχλήσεις στον δικέφαλο) Άντρια Ζίβκοβιτς (δεν αισθανόταν καλά μετά την ίωση που είχε τις προηγούμενες μέρες).

Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε τον Πασχαλάκη (51η συμμετοχή στα 54 παιχνίδια στη φετινή σεζόν) κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ. Οι Κούρτιτς - Τσιγγάρας ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι με τον Τέιλορ, Μουργκ, Μιτρίτσα στη μεσοεπιθετική γραμμή πίσω από τον Ολιβέιρα.

Η εικόνα του πάγκου με Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδη (δύο τερματοφύλακες) Τσαούση, Σβαμπ, Σοάρες, Άκπομ, Τσόλακ, Κούτσια (τρεις σέντερ φορ) και Κουλιεράκη ήταν ενδεικτική των πολλών απουσιών που είχε και σήμερα ο «Δικέφαλος».

Όλοι μέσα για τον Μεταξά

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής Μεταξάς είχε διαθέσιμους όλους τους βασικούς και παράταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τον Λοντίγκιν κάτω από την εστία, τους Σάλιακα, Ερασμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν στην τετράδα της άμυνας, τους Καραχάλιο, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ στη μεσαία γραμμή και προωθημένους τους Ντομίνγκες, Περέα.

Ένα ημίχρονο με δύο φάσεις

Τα πρώτα είκοσι λεπτά πέρασαν δίχως κάτι αξιόλογο. Στην πρώτη φάση για τον ΠΑΣ (24’) η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη από το εξ επαφής πλασέ του Περέα, μια οριακή φάση που εξετάστηκε από τον Λετονό Τρεϊμάνις και μετά από τέσσερα λεπτά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Την ώρα που έκανε επαφή με τη μπάλα ο Γκαρντάβσκι, ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος, όπως φάνηκε κι από τις γραμμές στο VAR.

O ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στον πολύ καλά οργανωμένο ΠΑΣ. Ούτε από τον άξονα, ούτε από τα άκρα, ούτε όταν η μπάλα μετά κόπων και βασάνων έφτανε στον Ολιβέιρα. Κι όμως, οι «ασπρόμαυροι» είχαν τη μεγαλύτερη (χαμένη) ευκαιρία των πρώτων 45 λεπτών. Από την πάσα του Τσιγγάρα στον Σάστρε, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα, ο Μιτρίτσα το πλασέ, με την μπάλα να κοντράρει στον Σάλιακα, ενώ στη συνέχεια χτύπησε στο σώμα του Ολιβέιρα και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αναγκαστικές αλλαγές για την ομάδα των Ιωαννίνων. Οι Ντομίνγκες και Σνάιντερ έμειναν στα αποδυτήρια, λόγω ενοχλήσεων, με τους Κύρκο και Λιάσο να παίρνουν τις θέσεις τους. Στο 53ο λεπτό η μπάλα από την κεφαλιά του Περέα πέρασε πολύ κοντά από το δοκάρι του Πασχαλάκη, με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στο ματς Σβαμπ και Τσόλακ προσπαθώντας κάτι να αλλάξει στην κακή εικόνα της ομάδας του.

Αυτή τη φορά μέτρησε…

Στο 63ο λεπτό ο Περέα έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, ωστόσο και πάλι με την παρέμβαση του VAR το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα το γκολ του Σνάιντερ μέτρησε, όσο κι αν η κερκίδα στους «Ζωσιμάδες» φώναζε «οφσάιντ»! Ο Γερμανός ήταν σε κανονική θέση από την εξαιρετική συνεργασία των δύο μπακ του ΠΑΣ, Σάλιακα και Πίρσμαν, και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ όσο κι αν προσπάθησε, όπως… προσπάθησε, στα υπόλοιπα λεπτά δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Ούτε μια φάση της προκοπής.

MVP: Ο Περέα ήταν μέσα σ’ όλες τις φάσεις του ΠΑΣ. Πέτυχε δύο γκολ στα οποία οριακά ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά αυτό δεν αφαιρεί κάτι από την πολύ καλή εμφάνισή του Κολομβιανού επιθετικού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι δύο ακραίοι του ΠΑΣ, Σάλιακας και Πίρσμαν, μαζί με τον Καραχάλιο ήταν σε εξαιρετική μέρα. Ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο του ΠΑΟΚ ήταν ο Μιχάι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μιτρίτσα, όσο αγωνίστηκε, χαλούσε ότι καλό επιχειρούσε να κάνει στο γήπεδο η ομάδα του. Κακό παιχνίδι και από τον Σίντκλεϊ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ένας ΠΑΟΚ για… λύπηση ειδικά στο β’ μέρος ήταν η παραφωνία του απογεύματος στα Ιωάννινα.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο «Δικέφαλος» ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μιτρίτσα από τον Κάργα, με τον Σιδηρόπουλο και το VAR (που παρέμβει και στις δύο φάσεις με τα γκολ του Περέα που δεν μέτρησαν) να μη δικαιώνουν τους «ασπρόμαυρους» για τα παράπονά τους.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη αυτή ήταν ο ΠΑΣ και την πήρε με το σπαθί του. Πέτυχε τρία γκολ, μέτρησε το ένα. Αρκετό για να του δώσει την πρώτη νίκη στα playoffs μετά από επτά αγωνιστικές. Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν αποκαρδιωτική από την αρχή ως το τέλος και δίκαια έμεινε για ένατο σερί παιχνίδι δίχως νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβκσι (46’ Λιάσος), Σνάιντερ, Ντομίνγκες (46’ Κύρκος, 93’ Παντελάκης), Περέα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (78’ Σοάρες), Μουργκ, Μιτρίτσα (64’ Άκπομ), Ολιβέιρα (56’ Τσόλακ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα