Ο ΠΑΟΚ και οι μεταγραφές του μέχρι τώρα

Ο ΠΑΟΚ και οι μεταγραφές του μέχρι τώρα

Ο ΠΑΟΚ και οι μεταγραφές του μέχρι τώρα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει όλα όσα μεταγραφικά προδιαγράφονται για τον ΠΑΟΚ που δείχνει να κινείται γρήγορα, γνωρίζοντας τι ακριβώς θέλει να πετύχει.

Έχω την εντύπωση ότι μετά από τόσα και τόσα κείμενα, αλλά ειδικά μετά από τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες, δεν χρειάζεται να «ξοδευτούν» πια πολλές σειρές για να εξηγηθεί πόσο δύσκολο είναι και το επόμενο ματς του Δικεφάλου στα Γιάννινα. Πρέπει να είσαι ξεροκέφαλος ή εντελώς άμπαλος για να μην καταλαβαίνεις το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ που επιδεινώνεται όσο περνούν οι μέρες. Τα πολλά ματς, οι πάρα πολλές απουσίες, τα αρνητικά αποτελέσματα και η επιβάρυνση όσων λίγων έμειναν να παίζουν και αναγκάζονται να αγωνίζονται συνέχεια.

Από την άλλη, αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα σε κάθε ματς εμφανίζεται όλο και καλύτερος! Μπράβο τους και πάλι μπράβο, αφού βελτιώνονται ποδοσφαιρικά και παθιάζονται για το αποτέλεσμα, παρά το ότι έχουν χάσει τις ελπίδες τους να μην βγουν τελευταίοι στην εξάδα. Κάπως έτσι η σημασία, αλλά και η δυσκολία του αγώνα, έχει γίνει κατανοητή με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τη μία νίκη που θα του δώσει λίγο παραπάνω χρόνο να κάνει καλύτερη διαχείριση της κατάστασης. Αν δεν κερδίσει και αύριο τότε… έσφιξε.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο θέμα και έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με όλα τα παραπάνω, από όποια πλευρά και αν εξετάσεις το ζήτημα. Το βάθος; Η ποιότητα, η προσωπικότητα; Οι θλάσεις; Η διαφορά από τον Ολυμπιακό; Όλα εκεί καταλήγουν. Είναι κι αυτός ένας λόγος που η ερχόμενη μεταγραφική περίοδος αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού το ροστερ θα αλλάξει σε ένα ποσοστό.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ

Τι ξέρουμε μέχρι αυτές τις ημέρες για το πώς διαμορφώνεται το μεταγραφικό σκηνικό.

  • Ο Ιβάν Σαββίδης έχει διαμορφώσει το βασικό πλάνο και την φιλοσοφία που καλείται να υπηρετήσει ο Χοσέ Μπότο, με τη συμμετοχή και την έγκριση του Ραζβάν Λουτσέσκου.
  • Ο ΠΑΟΚ προφανώς θα στοχεύσει και τη νέα περίοδο στον πρωταθλητισμό και στην καλή ευρωπαϊκή πορεία, προφανώς και στο κύπελλο.
  • Μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ θα είναι και η οικονομική αυτάρκεια, που θέλουν να πετύχουν κερδίζοντας αγωνιστικούς στόχους, δίνοντας όμως και υπεραξία σε νέους ως επί το πλείστον παίκτες που μπορούν να πουληθούν.
  • Ο Μπότο είχε πει για το μεταγραφικό πλάνο του ΠΑΟΚ: «Θέλουμε να αλλάξουμε και να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ μας. Ψάχνουμε παίκτες σε μικρή ηλικία, 21, 22 ή 24-25 ετών αλλά με εμπειρία που έχουν παίξει πολλά παιχνίδια στα πρωταθλήματα τους. Γιατί ψάχνουμε σε αυτές τις ηλικίες; Θέλουμε να έχουμε στο ρόστερ μας παίκτες με προοπτικές και μεταπωλητική αξία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μια ομάδα που όχι μόνο αγοράζει, αλλά μπορεί και να πουλάει συστηματικά παίκτες, όπως το κάνει τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι ηλικίες είναι σημαντικές για την αγορά. Από αυτές τις ηλικίες μπορούν να κάνουν το άλμα και να πάνε σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα».
  • Κάπως έτσι, με βάση τα παραπάνω κριτήρια, αποκτήθηκαν ήδη ο Σάστρε και ο Σοάρες. Με τα ίδια κριτήρια έρχονται ο Ουρουγουανός Κουαλιάτα και ο Νορβηγός Νάσμπεργκ.
  • Επειδή πρωταθλητισμός δεν γίνεται μόνο με νεοφερμένους 22χρονους, ο ΠΑΟΚ έχει δείξει μία πρώτη διάθεση να κρατήσει Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Πασχαλάκη, χωρίς βέβαια να έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές.
  • Ο ΠΑΟΚ μπορεί και να παραχωρήσει παίκτες, ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα αποκτήσει 1-2-3 ποιοτικούς 30άρηδες τύπου Κούρτιτς ή Ολιβέιρα.
  • Στην τελευταία του συνέντευξη στο City Of Primo, ο Κυριάκος Κυριάκος τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό ο κορμός της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν να κλείσει σε ένα ποσοστό 90% μέχρι τα τέλη Ιουνίου που ξεκινάει η προετοιμασία.

Συμπέρασμα

Ο ΠΑΟΚ έχει πλάνο, έχει συγκεκριμένο στόχο, ξέρει τι θέλει, κινείται γρήγορα, οι άνθρωποί του συνεργάζονται καλά, η ομάδα αλλάζει τον Μέσο Όρο ηλικίας της και μένει να δούμε αν με αυτές τις κινήσεις , θα καταφέρει τους αγωνιστικούς στόχους και κυρίως τον πρωταθλητισμό στην Ελλάδα. Όταν ξεκαθαρίσει η απόκτηση των 2-3 πιο ποιοτικών και εγγυημένων παικτών μικρού ρίσκου, τύπου Κούρτιτς, αν ο ΠΑΟΚ κάνει τέτοιες μεταγραφές, τότε –κατά την άποψή μου- θα μπορούμε να βγάλουμε και πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα, γνωρίζοντας πάντα ότι ο Λουτσέσκου όποιο υλικό και να πάρει μπορεί να το ανεβάσει ένα επίπεδο, χωρίς όμως να κάνει και θαύματα απέναντι σε πολύ πιο ισχυρούς αντιπάλους, ειδικά αν δεν έχει όσα υλικά θα ήθελε.

* Πολύ ωραίες οι μέχρι τώρα κουβέντες ενόψει τελικού για τα πώς, το πότε, την ώρα, τις λεπτομέρειες, το τι θέλει ο καθένας, τι επιθυμούν οι χορηγοί και οι διάφορες επιχειρήσεις που εμπλέκονται με κάθε τρόπο. Οι άνθρωποι που και πώς λογαριάζονται σε όλα αυτά; Οι φίλαθλοι; Ειδικά όσους θα ταξιδέψουν και θα ξοδέψουν και αυτοί τη φορά, κανείς δεν τους υπολογίζει; Ο καθένας την πάρτη του; Μετά θα φταίει ο κόσμος αν τους ξεφωνίζει όλους μαζί;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.