47 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός: Οι επτά σωματοφύλακες του τίτλου

47 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός: Οι επτά σωματοφύλακες του τίτλου

bet365

Ο Ολυμπιακός είχε επτά κομβικούς παίκτες μέσα στη φετινή χρονιά που τον βοήθησαν στην κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος αλλά και του 3ου συνεχόμενου που πήρε.

Οι Ερυθρόλευκοι σφράγισαν και μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημά τους και το 3ο στη σειρά τα τελευταία χρόνια. Αυτό έγινε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Για να φτάσουμε στο σήμερα όμως χρειάστηκαν τουλάχιστον επτά κομβικοί παίκτες του Ολυμπιακού.

Τόμας Βατσλίκ

Τόμας Βατσλίκ

Παπέ Αμπού Σισέ

Παπέ Αμπού Σισέ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Γιαν Εμβιλά

 Γιαν Εμβιλά

Αγκιμπού Καμαρά

Αγκιμπού Καμαρά

Γιώργος Μασούρας

Γιώργος Μασούρας

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Με πάνω από 25 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα της Super League Interwetten ο Τσέχος διεθνής γκολκίπερ αποδείχθηκε ίσως η τοπ φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού. Με σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια, αξιοπιστία και σημαντικές επεμβάσεις. Στη φετινή περίοδο έπιασε και πέναλτι στο ματς με τον Βόλο.

Ναι είχε τα πάνω και τα κάτω του στη φετινή σεζόν (σε κάποιες περιπτώσεις), ωστόσο ήταν σημαντικός και αμυντικά αλλά και από πλευράς σκοραρίσματος. Τα 4 γκολ του Παπέ Σισέ σε 19 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια συν το γκολ του στα play offs βοήθησαν τον Ολυμπιακό σε μία χρονιά όπου οι Πειραιώτες είχαν ζητήματα και στο δημιουργικό σκέλος αλλά και στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

Μπορεί να μην είναι η τοπ σεζόν της καριέρας του, ωστόσο είναι μία χρονιά που έχει συμβάλλει αισθητά με την απόδοσή του στο πρωτάθλημα κυρίως στο αμυντικό και το τακτικό σκέλος. Στο φετινό πρωτάθλημα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε επίσης και γκολ και ασίστ.

Ο Γάλλος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος φετινός χαφ στον Ολυμπιακό. Ο μόνος που ξεχώρισε τόσο πολύ σε μία χρονιά όπου το κέντρο των Πρωταθλητών δεν στάθηκε σε καμία των περιπτώσεων στο ύψος του και ειδικά παίκτες όπως ο Μαντί Καμαρά. Και ο Εμβιλά είχε γκολ / ασίστ. Μάλιστα ήταν ο παίκτης που έδωσε τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ναι καιρό τώρα ο Αγκιμπού Καμαρά είναι ντεφορμέ δείχνει έξω από τα... νερά του και θεωρητικά στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά, που είχε επίσης θετικό πρόσημο σε ένα διάστημα. Ωστόσο για περίπου ένα εξάμηνο ο 20χρονος Αγκιμπού Καμαρά ήταν αποκάλυψη και επίσης έδωσε στον Ολυμπιακό 5 γκολ - με τη γκολάρα με την ΑΕΚ να ξεχωρίζει - και 5 ασίστ.

Τα επτά του γκολ αλλά και οι ασίστ του στη φετινή αγωνιστική διαδικασία του πρωταθλήματος της Super League Interwetten βοήθησαν σημαντικά τον Ολυμπιακό παρότι είχε μείνει... άσφαιρος για καιρό. Ο Γιώργος Μασούρας και φέτος ήταν μέσα στους τοπ σκόρερ του Ολυμπιακού και συνολικά ήταν για ένα σημαντικό διάστημα ο κορυφαίος εξτρέμ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Ναι εδώ θα μπορούσε να μπει ο Ροντρίγκες, όμως ο Μασούρας είχε και φέτος σημαντική συμβολή.

Παρότι φέτος δεν έκανε την τοπ σεζόν του με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν ξανά ο κορυφαίος στράικερ του και από τους πλέον σημαντικούς και επιδραστικούς παίκτες του. Ο Ελ Αραμπί έφτασε και φέτος σε διψήφιο αριθμό γκολ στο πρωτάθλημα (10 στην κανονική διάρκεια και 3 στα play offs) και ενώ είχε και ασίστ. Ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην κατηγορία. Στο ματς της Τούμπας και το 1-2 που... κλείδωσε τον τίτλο είχε συμμετοχή και σε ένα από τα δύο γκολ της ομάδας.

@Photo credits: INTIME