ΠΑΣ Γιάννινα: Πολλές οι αλλαγές, αλλά οι στόχοι μένουν ίδιοι (vids)

ΠΑΣ Γιάννινα: Πολλές οι αλλαγές, αλλά οι στόχοι μένουν ίδιοι (vids)

bet365

Νέο ομάδα θα είναι όπως όλα δείχνουν ο ΠΑΣ Γιάννινα της νέας χρονιάς, με τους Ηπειρώτες ωστόσο να έχουν τους ίδιους στόχους. Διαβάστε ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και οι θέσεις που θα χρειαστούν ενίσχυση.

Μια από τις ομάδες που ξεχώρισαν την φετινή χρονιά, ήταν χωρίς αμφιβολία ο ΠΑΣ Γιάννινα. Για την ακρίβεια δεν ήταν, αλλά παραμένει ομάδα που ξεχωρίζει, με τους Ηπειρώτες μετά την πρόκρισή τους στα playoffs, να δείχνουν κάθε αγωνιστική πως άξιζαν και με το παραπάνω να βρεθούν σε αυτή την θέση. Με το βάρος στην άμυνα, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά σκληρό καρύδι για τους θεωρητικά μεγάλους του ποδοσφαίρου μας.

Με το καλοκαίρι να έρχεται όμως, στα Γιάννενα κοιτάζουν και το μέλλον. Ένα μέλλον που όσον αφορά το ρόστερ σίγουρα θα είναι διαφορετικό με το παρόν, αλλά όσον αφορά τους στόχους θα είναι ίδιοι. Θα είναι η ομάδα να μπορέσει να βρεθεί και πάλι στα playoffs και εκεί να καταφέρει να πάει ακόμα καλύτερα και από φέτος.

Οι 10 που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Οι 10 που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Ποιοι φεύγουν σίγουρα

Ποιοι φεύγουν σίγουρα

Αυτοί που βρίσκονται προς την έξοδο

Αυτοί που βρίσκονται προς την έξοδο

Θέλουν Λοντίγκιν, αλλά δύσκολα μένει, δεν γίνεται να μην πωληθεί ο Περέα

Θέλουν Λοντίγκιν, αλλά δύσκολα μένει, δεν γίνεται να μην πωληθεί ο Περέα

Οι δύο που μένουν σίγουρα

Οι δύο που μένουν σίγουρα

Η «μεταγραφή» Κόντε και οι θέσεις που θα χρειαστεί άμεση ενίσχυση

Η «μεταγραφή» Κόντε και οι θέσεις που θα χρειαστεί άμεση ενίσχυση

Το φετινό καλοκαίρι έτσι και αλλιώς είναι δύσκολο για την ομάδα του ΠΑΣ όσον αφορά το ρόστερ, καθώς μένουν ελεύθεροι 10 ποδοσφαιριστές. Εκ' των πραγμάτων θα λέγαμε πως είναι απίθανο να μείνουν και οι 10 και στην προκειμένη δεν είναι απίθανο να αποχωρήσουν όλοι. Αναλυτικά οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι στους Ηπειρώτες είναι οι: Γιούρι Λοντίγκιν, Μάρβιν Πέερσμαν, Μανώλης Σάλιακας, Αντώνης Οικονομόπουλος, Άγγελος Λάσιος, Χουάν Ντομίνγκεθ, Στέφανος Σιόντης, Αλέξης Τριάδης, Μίκαελ Γκαρντάφσκι, Φαμπρίτσιο Μπρένερ (τελειώνει ο δανεισμός από Κλουμπ Ατλέτικο Μπελγράνο).

Ας ξεκινήσουμε με αυτούς που όπως όλα δείχνουν, σίγουρα δεν θα βρίσκονται και τη νέα χρονιά στους «Ζωσιμάδες» με τους δύο να αποτελούν «κλειδιά» παίζοντας στα δύο άκρα και έχοντας συνολικά κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Αρχικά ο Μάρβιν Πέερσμαν ήδη πρέπει να θεωρείται παίκτης του Άρη. Ο Βέλγος αριστερός μπακ είχε συμφωνήσει από τον Δεκέμβρη και επειδή οι δύο ομάδες δεν τα βρήκαν θα αποχωρήσει λίγους μήνες μετά για τη Θεσσαλονίκη. Ο 31χρονος αριστερός μπακ ήταν όπως αναφέραμε κομβικός παίκτης για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, έχοντας αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκοράροντας και 2 φορές.

Ο άλλος παίκτης του ΠΑΣ που σίγουρα θα αποτελέσει παρελθόν είναι ο Μανώλης Σάλιακας. Ο 26χρονος δεξιός μπακ, ίσως από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) στην φετινή Super League Interwetten, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ζανκτ Πάουλι, η οποία παλεύει τις 2 τελευταίες αγωνιστικές να ανέβει στην Bundesliga. Ο Σάλιακας μέχρι τώρα για το πρωτάθλημα έχει παίξει σε 31 παιχνίδια στέλνοντας μία φορά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Ένας από τους παίκτες που θα αποτελέσουν παρελθόν, είναι και ο Φαμπρίτσιο Μπρένερ. Ο 24χρονος Αργεντινός αμυντικός είναι δανεικός από την Μπελγκράνο με τον δανεισμό του να ολοκληρώνεται και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά την τελευταία στιγμή δεν θα παραμείνει. Ο Μπρένερ φέτος είχε στο πρωτάθλημα 20 συμμετοχές και 1 γκολ.

Εκτός ομάδας θεωρούνται σίγουρα και τα αδέρφια Τριάδη. Ο Παναγιώτης και ο Αλέξης δεν θα συνεχίσουν στους «Ζωσιμάδες» που ουσιαστικά αποτελούν ήδη παρελθόν. Τέλος ξεχωριστή κατηγορία θα λέγαμε πως είναι ο Στέφανος Σιόντης με τον 35χρονο αμυντικό να είναι σίγουρο πως δεν θα συνεχίσει αγωνιστικά στον ΠΑΣ, ωστόσο του έχει γίνει πρόταση να παραμείνει από άλλο πόστο και το τι θα γίνει με την συγκεκριμένη πρόταση θα εξαρτηθεί με το αν ο ίδιος θέλει να σταματήσει ή να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Εκτός από τους σίγουρους, είναι και οι παίκτες που οι πιθανότητες να παραμείνουν είναι σαφώς λιγότερες από αυτές να φύγουν. Στην κατηγορία αυτή βρίσκεται ο Αντώνης Οικονομόπουλος, με τον 24χρονο αμυντικό να έχει φέτος 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι κοντά στην έξοδο, αλλά μπορεί να υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής, αν δεν βρεθεί κάτι καλό στο μεταγραφικό παζάρι. Τα ίδια ισχύουν και με τον Άγγελο Λιάσο. Ο 22χρονος μέσος που φέτος είχε 22 συμμετοχές είναι πιο κοντά στο να αποτελέσει παρελθόν, με το αλλά όμως να κάνει την εμφάνισή του.

Όσον αφορά τον Καλέμπ Στάνκο, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ο Αμερικανός αποκτήθηκε για 6 μήνες με οψιόν ανανέωσης για ακόμα 2 χρόνια που έχουν οι Ηπειρώτες. Στο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Στάνκο έπαιξε σε 16 παιχνίδια, έχοντας συνολικά θετική παρουσία και μένει να δούμε αν τελικά ενεργοποιηθεί η οψιόν από τον ΠΑΣ. Αν αυτό δεν γίνει, πάει να πάει πως οι Γιαννιώτες βρήκαν κάτι καλύτερο για την συγκεκριμένη θέση.

Ακόμα δύο παίκτες στους οποίους έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι Γιούρι Λοντίγκιν και Χουάν Χοσέ Περέα. Ο 32χρονος τερματοφύλακας ήταν και φέτος εξαιρετικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεδομένα θέλει να τον κρατήσει, αλλά από την άλλη οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν πως είναι δύσκολο να τα καταφέρουν. Ο Λοντίγκιν με τις δύο τελευταίες χρονιές είναι εξαιρετικά πιθανό να βρει καλό συμβόλαιο στο εξωτερικό και αυτό είναι βασική του προτεραιότητα. Αν δεν βρει αυτό που και ο ίδιος θα ήθελε, τότε ο ΠΑΣ είναι στις βασικές του σκέψεις, όμως ξαναλέμε πως οι πιθανότητες να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδας, από το να μείνει στον ΠΑΣ είναι πολλές περισσότερες. Όσον αφορά για την αξία του, φέτος κάθισε 28 φορές κάτω από τα δοκάρια και εκτός από τις αποκρούσεις, ήταν ο ηγέτης συνολικά της άμυνας και από τους καλύτερους στην συγκεκριμένη θέση σε όλο το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον 22χρονο επιθετικό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνει και να μην πωληθεί. Ο Κολομβιανός φέτος είχε 29 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 10 φορές. Μια εξαιρετική χρονιά που έχει αυξήσει κατακόρυφα την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Αυτό λογικά θα θελήσει να εκμεταλλευτεί και ο ΠΑΣ, προκειμένου να βγάλει όσα περισσότερα χρήματα από έναν ποδοσφαιριστή που και εξαιρετική χρονιά έχει κάνει και είναι και σε εξαιρετική ηλικία. Πραγματικά θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν πωληθεί ο Περέα είτε σε Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Στην δεκάδα πάντως υπάρχουν και δύο που θα παραμείνουν και τη νέα χρονιά στον ΠΑΣ παρότι λήγουν τα συμβόλαιά τους. Για την ακρίβεια υπάρχει είτε πρόθεση, είτε καταρχήν συμφωνία, αλλά τίποτα επίσημο. Ξεκινάμε με τον Γερμανό, Μίκαελ Γκαρντάφσκι. Ο 32χρονος μέσος αποκτήθηκε με μονοετές συμβόλαιο έχοντας φέτος στο πρωτάθλημα 19 συμμετοχές και 1 γκολ. Με δεδομένο το ότι μπορεί να παίξει και δεξιά και αριστερά ως μέσος και εξτρέμ, στον ΠΑΣ θα του κάνουν πρόταση θέλοντας να τον κρατήσουν είτε για ένα, είτε για περισσότερα χρόνια.

Αυτό θέλουν και για τον Χουάν Ντομίνγκεθ. Ο επίσης 32χρονος Ισπανός μέσος έκανε φέτος εξαιρετική χρονιά και δεν είναι λίγοι όσοι τον θεωρούν από τα κλειδιά στο κέντρο του ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες θέλουν να τον κρατήσουν και να συνεχίσουν να ποντάρουν επάνω του και οι πιθανότητες να τα βρουν οι δύο πλευρές είναι πολλές.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, σίγουρα πρώτη μεταγραφή στον ΠΑΣ περιμένουν όλοι να είναι ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς καθώς λόγω του σοβαρού τραυματισμού του ουσιαστικά την έχασε όλη. Τη νέα χρονιά όλοι στα Γιάννενα περιμένουν να δουν τον παίκτη που είχε κάνει την διαφορά και στο προηγούμενο πέρασμά του από τους «Ζωσιμάδες» και να αποτελέσει όχι απλά μεταγραφή, αλλά την μεγάλη μεταγραφή της ομάδας.

Πάμε τώρα να δούμε τι άλλες θέσεις που θα κινηθούν οι Ηπειρώτες για άμεση ενίσχυση με λεγόμενους βασικούς παίκτες. Αρχικά αν όπως όλα δείχνουν δεν μείνει ο Λοντίγκιν θα αποκτηθεί βασικός τερματοφύλακας. Σίγουρα θα αποκτηθούν δεξιός και αριστερός μπακ, αλλά και 2 εξτρέμ. Τέλος και ο σέντερ φορ είναι θέση που θα υπάρξει ενίσχυση, καθώς ξαναλέμε πως είναι σχεδόν σίγουρη η πώληση του Περέα. Σε μια μεταγραφική περίοδο και ειδικά την καλοκαιρινή είναι συνηθισμένες και οι εκπλήξεις όχι μόνο σχετικά με τις αποχωρήσεις, αλλά και με τις προσθήκες, με το βασικό πλάνο να είναι αυτό, ένα βασικό πλάνο που φυσικά μπορεί να αλλάξει αν υπάρξουν προτάσεις και για άλλους παίκτες όπως ας πούμε ο Καραχάλιος ή αν βρεθούν ποδοσφαιριστές σε θέσεις που δεν χρειάζεται, αλλά αυτοί οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να κάνουν την διαφορά.