ΑΕΚ: Η πιο μεγάλη ώρα (και απόφαση) είναι τώρα!

ΑΕΚ: Η πιο μεγάλη ώρα (και απόφαση) είναι τώρα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Η πιο μεγάλη ώρα (και απόφαση) είναι τώρα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η απόφαση απόκτησης προπονητή συνιστά για την Α.Ε.Κ. το πλέον σημαντικό γεγονός για το αγωνιστικό, εστιάζει σε Αλμέιδα και έχει ένα υστερόγραφο...

Μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή της ΑΕΚ στα πατρογονικά της εδάφη, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, γεγονός που μετατρέπει σε απόλυτα απαραίτητη προϋπόθεση για το αγωνιστικό να μη λαθέψει ξανά στο θέμα του προπονητή! Δεν γίνεται 19 χρόνια μετά που η ομάδα επιστρέφει στην πόλη της να μην παρουσιάσει μια απόλυτα ανταγωνιστική ομάδα και για να συμβεί αυτό πρέπει να λύσει το πλέον σημαντικό πρόβλημά της.

Προφανέστατα βέβαια δεν είναι η επιστροφή στο γήπεδό της ο μοναδικός λόγος για να πετύχει η ΑΕΚ στην πιο σοβαρή και κρίσιμη απόφαση που αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ίσως ο σημαντικότερος αλλά δεδομένα όχι ο μοναδικός. Υπάρχουν μια σειρά από λόγοι που συνιστούν υποχρέωση επιτέλους να ανταποκριθεί η διοίκηση του club στην επιλογή του πιο σημαντικού προσώπου για το αγωνιστικό της!

Ένας από αυτούς τους λόγους, εξίσου σημαντικός, είναι το γεγονός ότι παρά το συγκλονιστικό μέγεθος της αποτυχίας της ΑΕΚ και τη φετινή σεζόν δεν επιδιώχθηκε καμία αλλαγή ουσίας στους υπεύθυνους του αγωνιστικού σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι με αυτούς τρέχει και την επόμενη σεζόν άρα απαιτείται ένας προπονητής που θα φέρει αποτέλεσμα και στο κομμάτι διαμόρφωσης του ρόστερ...

Επιπλέον η μεγαλύτερη υποχρέωση του προσώπου που θα αποκτηθεί για να ηγηθεί του κιτρινόμαυρου πάγκου είναι η δημιουργία ΟΜΑΔΑΣ... Όχι μόνο ενός υγιούς ανταγωνιστικού συνόλου, αλλά και μιας οικογένειας, ενός γκρουπ ποδοσφαιριστών που θα συνιστούν μια σημαντική μεγάλη παρέα. Δεν είναι εύκολο έργο να συμβεί αυτό και θαρρώ το έχουμε εμπεδώσει όλοι μας αυτά τα τέσσερα σερί χρόνια τραγικής αγωνιστικής αποτυχίας με κορυφαία τη φετινή!

Η δύσκολη απόφαση του Μελισσανίδη...

Ο Μελισσανίδης στα Σπάτα

Για τον λόγο αυτό άλλωστε και υπάρχει τόσο μεγάλη (και πολλή) σκέψη και ανάλυση όλων των δεδομένων για το θέμα του επόμενου τεχνικού. Ούτε αυτό όμως μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα κουμπώσει αυτός που θα διαλέξεις, πως θα σου βγει, όσο και αν το έχεις ψάξει! Εκατοντάδες τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω με προπονητάρες να μη δύναται να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα λοιπόν για την ΑΕΚ και η πλέον δύσκολη απόφαση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη που το παίρνει πάνω του σε ότι αφορά στο... ζύγισμα την υποψηφίων και την τελική απόφαση. Όχι επειδή έχει τη τεχνογνωσία και τα κριτήρια τα ποδοσφαιρικά για να επιλέξει μέσω τακτικών προσεγγίσεων, προφανώς δεν λέει κανείς αυτό, αλλά επειδή είχε προσωπική επαφή με υποψήφιους και ίσως διέκρινε κάτι στην προσωπικότητά τους. Ίσως...

Είναι εξίσου σημαντικό ότι σε επίπεδο προεργασίας και με βάση τα πρόσωπα που διατηρήθηκαν να τρέχουν τα θέματα αυτά σε υπεύθυνα πόστα, μοιάζει να έγινε σωστή δουλειά. Οι περιπτώσεις προπονητών ήταν πολλές και εκείνες που προκρίθηκαν, είτε αρέσουν είτε όχι, σημαντικές σε επίπεδο δυνατοτήτων και ικανοτήτων. Άσχετα με το αν θα βγει ο οποιοσδήποτε επιλεχθεί. Δεν θα μπω στη διαδικασία να γράψω ξανά τα ονόματα γιατί είναι γνωστά σε όλους πλέον ΟΛΑ.

Όπως και να χει είναι όπως διαπιστώνετε και εσείς πολλοί και σημαντικοί οι λόγοι που καθιστούν στο πλέον σημαντικό το γεγονός απόκτησης προπονητή. Όλες οι περιπτώσεις έχουν ρίσκο, όσο σωστή κι αν έχει προηγηθεί δουλειά (αν γράφω γιατί δεν ξέρω αν είναι 100% αποτέλεσμα σωστής αναζήτησης ή προτάσεων σωστών ατζέντηδων, ότι και να συμβαίνει οι περιπτώσεις δείχνουν καλή προεργασία επαναλαμβάνω και το εύχομαι), αλλά απαγορεύεται το λάθος!

Ξεχωρίζει (και μου αρέσει) η υποψηφιότητα Αλμέιδα!

Ο Ματίας Αλμέιδα

Τώρα στο ερώτημα που μου έχουν θέσει αρκετοί φίλοι, γνωστοί, κολλητοί και αυτοί που λέμε "αδέρφια" (και κυριολεκτικά) "ποιος από όσους έχουν προκύψει υποψήφιους θα προτιμούσες Τσακ;", οφείλω να ομολογήσω ότι έχει προκύψει μια αδυναμία στο δικό μου κεφάλι... Όσο μάλιστα ψάχνω την περίπτωσή του τόσο και περισσότερο μου κουμπώνει και τον θέλω στην ΑΕΚ, σαν προσωπικότητα, ηγετική φυσιογνωμία και ψυχοσύνθεση...

Πρόκειται για τον Ματίας Αλμέιδα! Αυτόν έχω ξεχωρίσει και αυτός με έχει κερδίσει. Η στάση και ο τρόπος που λειτουργεί σαν προπονητής, το δέσιμο με τους παίκτες του, το κλίμα στα αποδυτήρια, ο τρόπος που ζει στον πάγκο κάθε Κυριακή σα να είναι η τελευταία, όλα αυτά με έχουν κερδίσει όπως και η φιλοσοφία του. Δεν έχω να πω για τακτικές και αγωνιστικά ζητήματα γιατί δεν έχω ιδία άποψη και θα ήταν άδικο. Στοιχεία όμως προσωπικότητας και ανθρώπου έχουμε πολλά και μας κάνει ταμάμ!

Νομίζω θα κουμπώσει και με τον κόσμο της ΑΕΚ σε απόλυτο βαθμό. Έτσι συνήθως συμβαίνει με τους Αργεντινούς διαχρονικά στη χώρα μας διότι λίγο πολύ μοιάζουμε... Αν εμπεριέχει ρίσκο η επιλογή του; Προφανέστατα όπως όλες πλην του Σάντος, μην επαναλαμβανόμαστε άλλωστε, αυτή είναι η πραγματικότητα για όποιον επιθυμεί βέβαια να τη δει κατάματα...

Αν υπάρχει ένας προβληματισμός σημαντικός αυτός αφορά τις πορείες των ομάδων του σε επίπεδο πρωταθλήματος. Στη διαδικασία νοκ άουτ αγώνων έχει καταγράψει ιστορικές επιτυχίες στη δεκαετία που ασχολείται ως προπονητής, σημαντικές και ιστορικές, όχι όμως και στις πορείες πρωταθλητισμού. Ωστόσο πρέπει να παίξει και καθοριστικό ρόλο το πόσο το επιθυμεί και ο ίδιος όπως αποδεικνύεται από το ταξίδι που έκανε από την άλλη άκρη του κόσμου για να πάρει τη δουλειά. Το θέλει, το γουστάρει και το επιδιώκει. Και αυτό λέει πολλά...

Υγ: Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας καλή Ανάσταση με υγεία και μόνο ευτυχισμένες στιγμές σε εσάς, τις οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ας προκαλέσει η Ανάσταση του Κυρίου όλα όσα επεδίωξε να μας χαρίσει με τον λόγο Του: την αγάπη, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό για όλους και όλα σε τούτο το κόσμο... Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης