Ολυμπιακός: Oι έξι λόγοι της κακής κατάστασής του στα play offs

Ολυμπιακός: Oι έξι λόγοι της κακής κατάστασής του στα play offs

bet365

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Λεωφόρο, έμεινε για τρίτο συνεχές ματς μακριά από τη νίκη στα play offs και το Gazzetta επιχειρεί να εξηγήσει το γιατί.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Λεωφόρο, κάνοντας έτσι την πρώτη ήττα του στη διαδικασία των play offs αλλά μην έχοντας νίκη σε δύο αγώνες με ΠΑΣ και ΑΕΚ και τώρα με Παναθηναϊκό, άρα σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις. Γενικά η εικόνα των Πειραιωτών δεν ικανοποιεί κανέναν και σίγουρα περισσότερο από κάθε άλλον τους ίδιους. Οι αιτίες για αυτό είναι συγκεκριμένες και το Gazzetta επιχειρήσει να αναλύσει το πως και το γιατί...

Η προσέγγιση των αγώνων και η επίδραση από το βαθμολογικό... μαξιλαράκι

Ο Ολυμπιακός συνολικά μπήκε στα play offs επιδιώκοντας να πετύχει γρήγορα την πρώτη του νίκη για να πάρει μία διαφορά ασφαλείας για τον τίτλο. Η διαχείριση και η προσέγγιση των αγώνων του στη συνέχεια έδειξαν πως είναι αρκετά έως εξαιρετικά πιθανό να έχει επηρεαστεί από αυτήν τη διαφορά του +11 στην κορυφή της βαθμολογίας και έτσι δεν βγάζει την κατάλληλη νοοτροπία και στάση απέναντι στα ματς που έχει. Ακόμα δηλαδή με την ήττα στη Λεωφόρο λόγω της ήττας του ΠΑΟΚ διατηρήθηκε το +11.

ΛΑΛΑ

Ζήτημα ατομικής ποιότητας για ορισμένους παίκτες

Είναι αναμφισβήτητο πως ο Ολυμπιακός φέτος από αρκετές μεταγραφές του δεν πήρε πράγματα. Δεν είναι μόνο αυτό.

Για αρκετούς ή έστω ορισμένους παίκτες γενικότερα τίθεται και ζήτημα ατομικής ποιότητας. Για το εάν μπορούν να σταθούν σε επίπεδο Ολυμπιακού δηλαδή ή όχι και προφανώς αυτό δεν αφορά μόνο τα άκρα της άμυνας, δηλαδή τους Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, που λογίζονται ως βασικοί ακραίοι μπακ στην ομάδα. Αφορά και τους εξτρέμ (τους περισσότερους) αλλά και άλλες περιπτώσεις. Ακόμα και από παίκτες όπως ο Τικίνιο (που αποκτήθηκαν για τα βασικά πλάνα) ο Ολυμπιακός περίμενε περισσότερα.

ΜΑΤΣ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Αρκετοί... σκασμένοι παίκτες

Το δίχως άλλο υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που είναι αισθητά... φορτωμένοι με αγώνες.

Παίκτες όπως οι Μασούρας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά και άλλοι, που εδώ και πολύ καιρό παίζουν σερί ή που λόγω της ανεπάρκειας άλλων παικτών στο αγωνιστικό σκέλος (συμπαικτών τους) τραβάνε παραπάνω... κουπί. Και αυτή είναι μία ακόμα παράμετρος που παίζει ρόλο. Ο Ολυμπιακός σε αρκετούς αγώνες δείχνει κουρασμένος και επιβαρυμένος. Σαν να μην έχει την απαιτούμενη αγωνιστική... φλόγα και την ένταση.

Κομβικοί ποδοσφαιριστές που είναι στα... κάτω τους

Ο Ολυμπιακός έχει φέτος και παίκτες που από εκεί που ήταν σούπερ και έβγαζαν... μάτια, κάνοντας τη διαφορά είναι ντεφορμέ. Τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πολύ κακός καιρό τώρα Μαντί Καμαρά, για τον οποίο προέκυψε και εσωτερικό θέμα πριν το ντέρμπι με αποτέλεσμα να μείνει τελείως εκτός αποστολής με τον Παναθηναϊκό. Ένα θέμα που όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του Μαρτίνς έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του και κάτι που ενόχλησε τον προπονητή και την ομάδα.

ΜΑΡΤΙΝΣ 2

Η έλλειψη σαφούς αγωνιστικού σχεδίου από τον Μαρτίνς και η κακή εικόνα μακριά από το Φάληρο

Η ευθύνη της εικόνας αυτής εννοείται ότι βαραίνει και τον προπονητή. Με αφορμή και τις επιλογές του Μαρτίνς στο ντέρμπι στη Λεωφόρο επί τάπητος τίθεται και το σκέλος της διαχείρισης από την πλευρά του. Όχι μόνο σε επιλογές προσώπων 11άδας αλλά αλλά για το συνολικό αγωνιστικό σχέδιο που δείχνει να λείπει κάποιες φορές σε μία ομάδα που εξακολουθεί να δυσκολεύεται στο σκέλος της σωστής δημιουργίας και της καλής ανάπτυξης. Και ακόμα και για τις αλλαγές, όπως στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Με άλλα λόγια ο Πορτογάλος τεχνικός θα έπρεπε να είχε βοηθήσει περισσότερο το τελευταίο διάστημα την ομάδα με τις επιλογές του αλλά και τις αλλαγές του. Παράλληλα ο Ολυμπιακός μακριά από το γήπεδο Καραϊσκάκη δεν παρουσιάζει την ίδια εικόνα με το γήπεδό του. Γενικά εκτός έδρας οι Ερυθρόλευκοι βγάζουν συχνά από μέτρια έως κακή εικόνα.

Οι μεταγραφές που δεν βγήκαν σε μία απαιτητική σεζόν και ειδικά στα άκρα του σε άμυνα και επίθεση

Προφανώς και συνδέεται και με το κομμάτι της ατομικής ποιότητας ορισμένων παικτών. Υπάρχουν φέτος μεταγραφές που δεν βοήθησαν και δεν είναι και λίγες. Ο Καρμπόβνικ π.χ. πήγε καιρό τώρα στη β' ομάδα, ο Λόπες έχει τεθεί εκτός των βασικών πλάνων, ο Κούντε έχει χαθεί από τα βασικά... σχέδια του συλλόγου ενώ για τον Ονιεκούρου τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα καιρό τώρα. Σε μία τόσο απαιτητική σεζόν - όπως είναι κάθε χρονιά για τον Ολυμπιακό - με Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη αυτό σε βάθος χρόνου στοιχίζει και στοιχίζει για τα καλά. Και ειδικά όταν αρκετές προσθήκες στα άκρα του σε άμυνα και επίθεση δεν... περπάτησαν για τα καλά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα