ΠΑΟΚ: Μετά τη Μαρσέιγ και πριν τον Ολυμπιακό…

ΠΑΟΚ: Μετά τη Μαρσέιγ και πριν τον Ολυμπιακό…

ΠΑΟΚ: Μετά τη Μαρσέιγ και πριν τον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα Άρη-ΠΑΟΚ με όλες τις ιδιαιτερότητές του, ειδικά από την πλευρά του Δικεφάλου.

Εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ… Ο πιο δύσκολος και ο πιο μεγάλος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ήταν η Μαρσέιγ. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Τυχαίνει λοιπόν να έρχεται το ματς με τον Άρη μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, ανάμεσα στην μεγάλη αναμέτρηση με τους Γάλλους και το πρώτο (από τα τέσσερα) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έτυχε…

Από εκεί και πέρα όμως το σημερινό Άρης-ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, μπορεί να αποτελέσει και ορόσημο στο πρωτάθλημα. Μπορεί μετά από αυτή τη βραδιά, να μιλάμε με διαφορετικούς όρους για το πρωτάθλημα. Το ξέρουν και οι Ολυμπιακοί αυτό. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο… Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Άρη και ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό, η κουβέντα αλλάζει. Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι απλός ο συνδυασμός. Μπορούν όμως τα αποτελέσματα των δυο αγώνων να «καθίσουν» καλά στον ΠΑΟΚ και μετά να περιμένουμε πώς και πώς τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός του πρωταθλήματος. Μπορεί όμως να έχουμε και το αντίστροφο. Να χάσει ο ΠΑΟΚ και να αρχίσει πλέον να βλέπει μόνο προς τα κάτω… Ποιος ξέρει; Εγώ όχι! Για σενάρια γράφω… Αν κάποιος είναι σίγουρος για τα δυο αποτελέσματα, ας τα παίξει να οικονομήσει. (Το μόνο βέβαιο είναι ότι όπως πάντα θα έχουμε μετά Χριστόν προφήτες που… τα έλεγαν).

Το πρώτο δεδομένο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες! Μετά τη διακοπή δεν έχει φέρει ούτε ισοπαλία! Είχε δύσκολα ματς, αλλά το φαινόμενο είναι παράξενο για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Το επίσης παράδοξο είναι ότι σε αυτή την περίοδο των ηττών, έπαιξε με τα λιγότερα προβλήματα. Προηγήθηκε ένα διάστημα όπου ο ΠΑΟΚ έπαιζε… μισός, αλλά κέρδιζε τη Γάνδη εντός, τη Γάνδη εκτός, αλλά και την ΑΕΚ εκτός. Ήταν μια φάση όπου ο ΠΑΟΚ δυσκολεύονταν να παίξει όπως ήθελε, περιορίζονταν σε παθητικό ρόλο, αλλά κατάφερνε και κέρδιζε ακόμη και αν χρειάζονταν να «κλέψει» τα ματς. Μετέπειτα, ο Λουτσέσκου παρέταξε ενδεκάδες με τους πιο ποιοτικούς παίκτες στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ «έπαιξε», κράτησε μπάλα εκτός από το πρώτο μέρος στη Γαλλία, ήταν ο ΠΑΟΚ που ήθελε ο προπονητής του, αλλά ήταν και ένας ΠΑΟΚ που έφευγε ηττημένος από το γήπεδο. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει, ειδικά τώρα πριν από ένα ματς με αυτόν τον Άρη.

Τι έχει ο Άρης; Όλοι γνωρίζουν ότι είναι ομάδα που όταν έχει την μπάλα και αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες, δεν μπορεί να επιτεθεί, να σκοράρει και φυσικά να κερδίσει. Όταν ο Άρης βρει χώρους, τότε είναι πολύ δυνατός και επικίνδυνος. Σήμερα ο Άρης δεν θα έχει τον Σάσα που είναι πολύτιμος σε όλο το ποδοσφαιρικό του πλάνο, αλλά και ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σε καθεστώς… απουσιών.

Βρε μπας και είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ να παίζει με απουσίες και κάπως έτσι να μαζεύεται; Δεν είναι και πολύ καλό αυτό, δεν είναι ωραίο για τον Λουτσέσκου να παίζει και να κερδίζει με άλλο τρόπο, αλλά…τι να κάνουμε; Φέτος, αυτούς έχει, έτσι θα πορευτεί. Του χρόνου που πρέπει να έχει καλύτερους, ας κερδίζει όπως θέλει και όχι όπως… μπορεί.

* Ο Λουτσέσκου δεν ανακοίνωσε αποστολή και… θα δούμε αν σε αυτή συμμετέχει ο Ολιβέιρα ή όχι. Για τον Πορτογάλο συμπληρώθηκαν 8 μήνες από τον τραυματισμό, αλλά ο ίδιος ακόμη κάτι φοβάται. Σε τέτοιες περιπτώσεις το μυαλό παίζει μεγάλο ρόλο και πρέπει να αρχίσει να αγωνίζεται για να το ξεπεράσει. Για να παίξει πρέπει κάποιος άλλος να μείνει απέξω, για να μείνει άλλος πρέπει ο Πορτογάλος να δείξει πιο χρήσιμος, αλλά σε αυτή τη φάση μάλλον ο ΠΑΟΚ πρέπει να βοηθήσει τον παίκτη και μετά… αυτός τον ΠΑΟΚ. Τόσο σύνθετη είναι η κατάσταση. Το μόνο απλό και σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος έλειψε πάρα πολύ από την ομάδα και αυτό μεγάλωσε την έλλειψη ποιότητας που υπάρχει μπροστά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.