Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να πάρει βοήθειες και από άλλους παίκτες

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να πάρει βοήθειες και από άλλους παίκτες

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με το τεχνικό επιτελείο να έχει δύο βασικά μέτωπα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός μετά το φιλικό ειρήνης και αγάπης με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ επικεντρώνεται στην επόμενη αγωνιστική του υποχρέωση που είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που παραδοσιακά φέτος του έχει δημιουργήσει δυσκολίες στο πρωτάθλημα (στα μεταξύ τους παιχνίδια δηλαδή). Είναι και ένα ματς στη Λεωφόρο, που δεν είναι το ίδιο με έναν αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός έχει δύο ζητούμενα. Το πρώτο είναι η εικόνα του και το επίπεδο της ετοιμότητας που θα έχει μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 3 Απριλίου και ενώ όλο αυτό το διάστημα δεν είχε άλλον επίσημο αγώνα.

Άρα είναι ένα βασικό θέμα το πως θα παρουσιαστεί και μάλιστα σε μία κλασική... μάχη των δύο αιωνίων αντιπάλων. Στο πιο μεγάλο ελληνικό ντέρμπι. Το πως θα παίξει σε αυτό το παιχνίδι και τι εμφάνιση θα έχει.

Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν

Υπάρχει και ένα άλλο σκέλος όμως. Σε αυτό το πρώτο διάστημα των play offs ο Πέδρο Μαρτίνς μπήκε σε μία διαδικασία να εμπιστευθεί περισσότερο τα βασικά του... όπλα από το ρόστερ του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αυτούς ξέρει περισσότερο και αυτούς εμπιστεύεται.

Ωστόσο σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός ο Μαρτίνς είναι πια υποχρεωμένος να κοιτάξει και αλλού στο ρόστερ. Δεν είναι μόνο ο Φορτούνης που υπάρχει ως επιλογή και μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις δημιουργικά και επιθετικά.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπως π.χ. του Καρβάλιο αλλά και του Κούντε. Ο Κούντε που μπορεί να μην ήταν σούπερ με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ όμως έβγαλε θετική διάθεση και όρεξη (και είχε συμμετοχή στη φάση του γκολ του Τικίνιο), κάτι που έκανε και ο Ρόνι Λόπες (για τον Ονιεκούρου τα έχουμε γράψει τόσες φορές και μόνο εάν άλλαζε κάτι θεαματικά ως προς το αγωνιστικό του πρόσωπο θα άξιζε να αναφέρουμε κάτι άλλο). Με άλλα λόγια ο Πορτογάλος κόουτς έχει και άλλες επιλογές πέραν 13-14 παικτών που έχει - και είχε γενικά το τελευταίο διάστημα - κατά νου.

Το ερώτημα εδώ βέβαια είναι το εάν οι παίκτες που δεν ήταν στα βασικά πλάνα και οι οποίοι ενδεχομένως επιστρατευθούν θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα πάντα δίνεται στο γήπεδο. Επειδή όμως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του και ντέρμπι στο πρωτάθλημα και σημαντικά ματς στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ θα χρειαστεί κάθε δυνατή βοήθεια από το ρόστερ του. Και πάνω σε αυτό ο Ολυμπιακός και φυσικά το τεχνικό του team και κυρίως ο Μαρτίνς θα κάνουν και την τελική αξιολόγησή τους ενόψει της νέας χρονιάς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.