Ανδρέας Μπουχαλάκης: Το μήνυμα στον Μαρτίνς από το Βουκουρέστι

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Το μήνυμα στον Μαρτίνς από το Βουκουρέστι

bet365

Ο σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας εναντίον της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, Ανδρέας Μπουχαλάκης, έστειλε το μήνυμα στον Πέδρο Μαρτίνς ότι αυτή τη στιγμή, σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, αυτός αξίζει να έχει το προβάδισμα για βασικός παρτενέρ του Γιαν Εμβιλά.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκρινε το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας εναντίον της Ρουμανίας με τη φοβερή του κεφαλιά στο 39'. Όλα τα λεφτά δεν ήταν βέβαια μόνο ο τρόπος που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και η κίνηση που έκανε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, όταν πετάχτηκε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων και σκόραρε. Παρεμπιπτόντως, στον πανηγυρισμό του έδειξε τρία δάκτυλα, ίσως να εννοούσε τον αριθμό των τερμάτων του εφέτος. Ο Κρητικός μέσος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε 58 λεπτά στο Βουκουρέστι, κατά τα οποία εκτός από το γκολ του είχε πάρα πολύ καλή ανασταλτική επίδοση, αγωνιζόμενος λίγο πιο μπροστά από τον Μανώλη Σιώπη, στο πλευρό του Μάνταλου. Εννέα ήταν συνολικά οι φορές που χάρη στη δική του επέμβαση κέρδισε τη μπάλα από τον αντίπαλο η Εθνική. Έβαζε με τέτοιο τρόπο το σώμα ή το πόδι για να κόψει τις ρουμανικές ενέργειες και να αποσπάσει τη μπάλα ή τέλος πάντων να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να αλλάξει η κατοχή υπέρ της «γαλανόλευκης».

Τι άλλο είδαμε από τον «Μπούχα»; Να κερδίζει τουλάχιστον τις μισές μονομαχίες στις ενεπλάκη, να έχει δύο στις τρεις επιτυχημένες μακρινές πάσες, περισσότερες από 30 επιτυχημένες σε σύνολο 35 προσπαθειών, αλλά και τρεις στις οποίες οι επιλογές του κατέληξαν σε αντίπαλο. Το πρόσημο αναμφίβολα ήταν θετικό για τον 28χρονο μέσο του Ολυμπιακού, ο οποίος σε αυτό το σημείο που βρίσκεται η σεζόν, ένα κρίσιμο σημείο αφού οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κατακτήσουν τους αναγκαίους βαθμούς για τον τίτλο, έδειξε ότι αξίζει να είναι αυτός ο παρτενέρ του Γιαν Εμβιλά στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Αυτός σαφέστατα που γνωρίζει περισσότερα και ξέρει καλύτερα τα πράγματα εντός των τειχών του Ρέντη είναι ο Πέδρο Μαρτίνς, όχι εμείς. Στο γήπεδο, τουλάχιστον, ο αριστεροπόδαρος μέσος δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καλύτερη από τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος είχε ξεκινήσει βασικός στο τελευταίο ματς των πρωταθλητών και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο από τον Μπουχαλάκη. Στη φάση του 1-1 των Ηπειρωτών Μπουχαλάκης και Εμβιλά δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τη μπάλα, με αποτέλεσμα να σκοράρει από κοντά ο Περέα, αλλά όταν μπήκε στο ματς ο Κρητικός μέσος, το κέντρο του Ολυμπιακού δούλεψε κάπως καλύτερα.

Αν ο Μπουχαλάκης είναι παίκτης του 6 ή του 7, ξέρεις ότι αυτό τις περισσότερες φορές θα στο δώσει. Το πρόβλημα έχει να κάνει αυτή τη στιγμή με τον Μαντί, του οποίου οι δυνατότητες είναι στο 8 ή και στο 9, αλλά δεν δίνει στην ομάδα αυτό το νούμερο, σε αυτήν την κρίσημη καμπή της σεζόν, ενόψει και των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αλλά πολύ λιγότερο.

Αν συγκρίνει κανείς τις επιδόσεις των δύο ποδοσφαιριστών τούτη την αγωνιστική περίοδο στη Super League Interwetten, με βάση τους αριθμούς του Wyscout, θα διαπιστώσει ότι η πλάστιγγα γέρνει προς τον Μπουχαλάκη, ο οποίος μετρά 36 περισσότερες ανακτήσεις μπάλα από τον Καμαρά, δύο περισσότερα κλεψίματα, καλύτερο ποσοστό στις πάσες (86,1% - 85,3%), 47,1% ποσοστό στα σουτ στον στόχο σε σχέση με το 18.2% του Αφρικανού, έχει πετύχει δύο γκολ ενώ ο Μαντί κανένα, ενώ μετρά ποσοστό 48,9% σε νικηφόρες μονομαχίες σε σχέση με το 48,6% του Αφρικανού. Πού υπερτερεί ο Καμαρά; Έχει καλύτερο ποσοστό στις μακρινές μπαλιές (60,9% - 57,1%), καλύτερες σέντρες (32% - 15,4%) και λιγότερα λάθη (148 - 167). O Καμαρά μετρά 1564 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ 1734 ο Μπουχαλάκης (αμφότεροι έχουν χρησιμοποιηθεί σε 24 ματς).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα