Ολυμπιακός; Ένα παιχνίδι που τελικά τον ζημίωσε από πολλές πλευρές

Ολυμπιακός; Ένα παιχνίδι που τελικά τον ζημίωσε από πολλές πλευρές

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο Gazzetta την καταγραφή για όσα προκλήθηκαν στον Ολυμπιακό, σε σχέση και με τον ΠΑΟΚ, από ένα και μόνο παιχνίδι του.

Ξέρετε τι έχει πει ανεπίσημα ο ΠΑΟΚ στη Λίγκα κ.α. για το αίτημα του να αναβληθεί το προγραμματισμένο για τις 10 Απρίλη παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα;

Ότι το κάνει για να διευκολυνθεί ενόψει των δύο αγώνων του με τη Μαρσέιγ (7 και 14 Απρίλη), γιατί θεωρούν στον ΠΑΟΚ ότι, «αν περάσουμε τη Μαρσέιγ θα πάμε τελικό». Εννοώντας ότι πιστεύουν εφόσον περάσουν την Ολιμπίκ, θα έχουν μεγάλη τύχη πρόκρισης στα ημιτελικά εναντίον της Σλάβια Πράγας η, της Φέγενορντ. Και τα είπαν αυτά από τον ΠΑΟΚ προφανώς θέλοντας να εξηγήσουν ότι δεν είχαν σκοπό να κάνουν άνω κάτω το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, όπως γίνεται τώρα άνω κάτω, αλλά ασκούν το δικαίωμα που τους δίνει ο ΚΑΠ ακριβώς επειδή βλέπουν ότι φέτος παρουσιάζεται στην ομάδα τους μία χρυσή ευκαιρία να φτάσει σε ένα τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Κόνφερενς Λιγκ.

Καλά κάνουν, βεβαίως, στον ΠΑΟΚ και σκέφτονται έτσι-άλλωστε, εγώ είμαι αυτός που έχω γράψει ότι η ρέντα που έχει φέτος ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι για…μεγάλα πράγματα! Από την άλλη, όμως, εδώ υπάρχει κι ένα ερωτηματικό, που δεν συνάδει με όλα αυτά. Γιατί άραγε ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε μετάθεση του αγώνα του με τον Ολυμπιακό μετά την κλήρωση της περασμένης Παρασκευής, έχοντας μάθει τον αντίπαλο του στα προημιτελικά και το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του και στα ημιτελικά αν περάσει από τη φάση των «8», και επέλεξε να κάνει την κίνηση του στις αρχές της εβδομάδας, περιμένοντας άρα τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφς του πρωταθλήματος;

Και βλέποντας ότι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, ο δε Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς στα Γιάννινα, τότε μόνο ο Δικέφαλος κατέθεσε το αίτημα αναβολής του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τον κακίζω τον ΠΑΟΚ, πολύ καλά έκανε, αλλά το αναλύω πρώτον «για να ξέρουμε και τι λέμε» και δεύτερον για να γίνει αντιληπτό πόσο λάθος ήταν ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του στα Γιάννινα.

Ολυμπιακός

Διότι ο Ολυμπιακός με την ισοπαλία που έφερε, σε συνδυασμό και με τη μέτρια εικόνα του, έδωσε άλλη ψυχολογία στον ΠΑΟΚ να πάει για το διπλό στο ΟΑΚΑ εναντίον της ΑΕΚ. Βλέποντας ο ΠΑΟΚ το ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1 πήρε άλλο ηθικό. Εάν, όμως, ο Ολυμπιακός κέρδιζε στα Γιάννινα κι ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι θα παρέμενε το +12 ακόμη κι αν ο ίδιος νικούσε την ΑΕΚ, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα είχαμε τελικό αποτέλεσμα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1. Γιατί είχε άλλο κίνητρο ο ΠΑΟΚ γνωρίζοντας ότι με νίκη του θα μειώνονταν η διαφορά άλλους δύο βαθμούς και μέσα σε μόλις τρεις αγωνιστικές θα γίνονταν +10 από +15 (καθότι είχε προηγηθεί και το Άρης-Ολυμπιακός 2-1).

Κοινώς, ο Ολυμπιακός με την αποτυχία του να κερδίσει στα Γιάννινα, ώθησε τον ΠΑΟΚ αφενός μεν στο να κτυπήσει με όλες του τις δυνάμεις το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αφετέρου δε να αποφασίσει για το αίτημα μετάθεσης του ντέρμπι με τον ολυμπιακό. Και, παράλληλα, ασφαλώς, ο Ολυμπιακός δημιούργησε προβλήματα και στον ίδιο του τον εαυτό, τόσο καθαρά…πρακτικά, με τη μείωση της διαφοράς, έστω κι αν εξακολουθεί κι έχει μία απόσταση ασφαλείας, όσο και από πλευράς κλίματος, με τη μουρμούρα που προέκυψε από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα.

Είναι δε και τέτοια η συγκυρία που υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων κι όχι κάποιο παιχνίδι, ακόμη καλύτερα ίσως μεσοβδόμαδα, ώστε να είχε «απορροφηθεί» σε ένα σοβαρό βαθμό κι η όλη γκρίνια. Ένα περίεργο πράγμα φέτος, σχεδόν σε κάθε διακοπή πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός να πηγαίνει όχι και με τις καλύτερες συνθήκες, αν θυμηθούμε ότι αμέσως πριν από διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων είχε φέρει 0-0 με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, είχε φέρει άλλη ισοπαλία 2-2 με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα αγωνιζόμενος με παίκτη παραπάνω από το 30ο λεπτό και είχε κερδίσει με το ζόρι 1-0 τον Ιωνικό, αμέσως μετά την εντός έδρας ήττα του από την Άϊντραχτ και την απώλεια της πρώτης θέσης στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός

Επιπλέον δε, κι ίσως αυτό είναι και το σημαντικότερο, ο Ολυμπιακός έχει ένα εξτρά πρόβλημα με τη μετάθεση του αγώνα του με τον ΠΑΟΚ, που πιθανότατα δεν θα συνέβαινε ποτέ αν κέρδιζε στα Γιάννινα, καθώς ο ΠΑΟΚ στο -12 μάλλον δεν θα είχε και τη…ζέση για να το κάνει το αίτημα. Και το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι σε διάστημα ενός μηνός, από τις 21 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου, θα έχει δώσει μόλις ένα παιχνίδι, στις 3 Απριλίου, με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται πρώτον για το ρυθμό που θα χάσει ως ομάδα ενόψει του αγώνα του με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο στις 17 Απριλίου και δεύτερον για το πώς θα καταφέρει ο προπονητής κι όλοι στο Ρέντη να «κρατήσουν» την ομάδα στην τσίτα, ώστε να μη χαλαρώσει, επικίνδυνα, διότι ήδη έχει χαλαρώσει όπως φαίνεται.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό πόση μεγάλη ζημιά έκανε για τον Ολυμπιακό αυτό το παιχνίδι στα Γιάννινα, από πολλές μάλιστα και διαφορετικές πλευρές. Ζημιά πολύ μεγαλύτερη απ΄ότι φαίνεται. Τουλάχιστον ας γίνει μάθημα όλη αυτή η ιστορία, για το πόσο πιο καλά προετοιμασμένη πρέπει να πηγαίνει η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια της και δη σε ορισμένα που έχουν μεγάλη σημασία.

Γιατί είναι σαφές ότι κάτι δεν εκτιμήθηκε σωστά πριν από το ματς στα Γιάννινα. Όπου είδαμε έναν ΠΑΣ να παίζει «ζωή η, θάνατος» κι έναν Ολυμπιακό, που προηγήθηκε στο σκορ στο καλύτερο σημείο, στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου, και στο β΄ ημίχρονο έπαιζε για τα 30 πρώτα λεπτά λες και το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα…

Άσχετο: Μέχρι που τους είχε πειράξει ότι ο Μαρινάκης είχε δώσει χορηγία σε 10 ομάδες για την Shopflix. Δηλαδή τι, τους έδωσε διαφήμιση για να…κάθονται να χάνουν από τον Ολυμπιακό (!!!); Βέβαια, μετά την ισοπαλία στην οποία υποχρέωσε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ, έχοντας πάρει τη διαφήμιση για τη Shopflix, είναι σε φάση «δεν είδαμε, δεν ακούσαμε, όλα καλά».

Ρίχνουμε δηλαδή τα καρφιά μας, «κάνουμε τη δουλειά μας» και μετά, που αποδεικνύεται ότι λέγαμε άρες μάρες κουκουνάρες, δεν τρέχει κάστανο. Παρεμπιπτόντως, και για να μην ξεχνιόμαστε, ο ΠΑΣ μία εβδομάδα νωρίτερα είχε πάει στην Τούμπα χωρίς τους δύο βασικούς του ακραίους μπακ και χωρίς τον βασικό του κόφτη, ενώ με τον Ολυμπιακό ήταν ουσιαστικά κομπλέ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.