Λοντίγκιν: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει αποκτήσει χαρακτήρα»

Newsroom
Λοντίγκιν: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει αποκτήσει χαρακτήρα»

bet365

Ο γκολκίπερ του «Αγιαξ της Ηπείρου» στάθηκε στον παράγοντα αυτοπεποίθηση που έχουν όλοι στην ομάδα.

Δια χειρός ενός φίλου ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι η μία εκ των τριών εμφανίσεων της ομάδας την επόμενη σεζόν, καθώς στον «Αγιαξ της Ηπείρου» αποφάσισαν να «τρέξουν» το σχετικό project. Πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 17/4 όποιος θέλει θα μπορεί να καταθέτει το σχέδιό του (λεπτομέρειες του που και πώς θα γίνουν σύντομα γνωστές) και μετά όλα θα τεθούν σε ψηφοφορία και όποιο έρθει πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου θα επιλεγεί από το club.


Το σχετικό εγχείρημα παρουσίασαν σήμερα (23/3) σε εκδήλωση που έγινε στη μπουτίκ του συλλόγου, όπου παραβρέθηκε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκεί ο Γιούρι Λοντίγκιν μίλησε τόσο για την πορεία της ομάδας και την επόμενη ημέρα της στα play offs. «Είμαστε μία δεμένη ομάδα, με ωραίο κόσμο, σε μία πόλη που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Φάνηκε και στη σημερινή εκδήλωση του χορηγού μας. Μας είχαν λείψει τέτοιες στιγμές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα που ήρθε και αρκετός κόσμος», σχολίασε αρχικά.

Μετά του μεταφέρθηκε η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. «Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις με λόγια, αλλά πιο πολύ με πράξεις. Ο κόσμος κρίνει τις πράξεις και όχι τις λέξεις. Τους ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη, η αγάπη είναι αμοιβαία και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε όλη τη σεζόν. Να μπαίνουμε στο γήπεδο και να μη βλέπουμε φανέλες και ομάδες. Όλοι είναι ίδιοι και θα διεκδικούμε τη νίκη».

Για το αν η αυτοπεποίθηση που υπάρχει οδήγησε τον ΠΑΣ στη φετινή του πορεία είπε ότι «πάνω απ’ όλα η δουλειά, η αφοσίωση σ’ ένα πλάνο που μας έφερε εδώ που είμαστε. Σίγουρα αποκτήσαμε και αυτοπεποίθηση στην αρχή, αλλά υπάρχει συνδυασμός πραγμάτων. Έχει να κάνει και με τους χαρακτήρες που υπάρχουν στην ομάδα, έχει αποκτήσει ταυτότητα η ομάδα και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Και λέω είμαστε, γιατί η δουλειά συνεχίζεται σε καθημερινή βάση».

Για το τι κρατάει από τη μέχρι τώρα παρουσία του στα Γιάννινα σχολίασε πως «σίγουρα γνώριζα για την αγάπη των φιλάθλων προς την ομάδα. Ήταν ένας παραπάνω λόγος να έρθω. Ολοκληρωτικά θα μπορούσα να σας απαντήσω στο τέλος της σεζόν. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Όσο κι αν φαίνεται ότι είναι πλέι οφ και πρέπει να παίζουμε χωρίς άγχος ή ότι πρέπει να απολαύσουμε τα ματς, εμείς έχουμε στόχους και ο βασικός είναι να κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Είτε είναι τελευταίο παιχνίδι είτε έχει ή δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, πρέπει να είμαστε εγωιστές και να είμαστε νικητές. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλη τη σεζόν.
Ακόμα κι αν η ομάδα μας δεν έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, δείχνουμε ότι με χαρακτήρα, με δουλειά, με αυτό που πιστεύεις και μη βάζοντας όρια, γιατί υποσυνείδητα κάποιες φορές μπαίνουν όρια με μεγαλύτερους αντιπάλους και δεν έχεις την αυτοπεποίθηση που πρέπει, κάπου ψηλά θα φτάσεις. Αν έχεις πιο ανοιχτή σκέψη και μεγαλύτερο στόχο,σίγουρα φτάνεις κάπου ψηλά».

Κλείνοντας ρωτήθηκε αν μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές των play offs υπολογίζουν πλέον περισσότερο τον ΠΑΣ, «Στην αρχή της σεζόν δεν μας υπολόγιζαν πολύ, μετά άρχισαν να μας ψάχνουν περισσότερο. Όλα τα ματς ήταν δύσκολα. Κάποια στιγμή είχε πει και ο Γιάννης (σ.σ. Κάργας) ότι ένας φίλος του από Θεσσαλονίκη δεν μας ήθελε στα πλέι οφ, γιατί θα ήμασταν δύσκολη ομάδα. Πιστεύω πολλές ομάδες δεν μας ήθελαν, γιατί δεχόμαστε δύσκολα γκολ και μπορούμε να κερδίζουμε και στις πιο δύσκολες έδρες και το πιστεύω πραγματικά αυτό. Μπορεί να μην παίζουμε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά το να κάνεις 500 πάσες και να χάνεις δεν λέει κάτι. Το αποτέλεσμα μετράει. Δεν παίζουμε άσχημα, κάνουμε κι εμείς κατοχή μπάλας. Μπορεί να μην έχουμε 60%-70%, αλλά η κατοχή που κάνουμε τουλάχιστον είναι ουσιώδης», απάντησε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα