ΑΕΚ: Ο Στάνκοβιτς, η νοοτροπία νικητή και η σταθερότητα στον «άσο»

ΑΕΚ: Ο Στάνκοβιτς, η νοοτροπία νικητή και η σταθερότητα στον «άσο»

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Στάνκοβιτς, η νοοτροπία νικητή και η σταθερότητα στον «άσο»

bet365

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς έχει επανέλθει στην εστία της ΑΕΚ. Οι επεμβάσεις του που υπενθυμίζουν πόσο καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει και οι δηλώσεις του που σχετίζονται με τη νοοτροπία νικητή που έχει τονίσει πως διαθέτει.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 5 Δεκεμβρίου ήταν το τελευταίο για τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς πριν ο 29χρονος Αυστριακός γκολκίπερ περάσει την πόρτα του χειρουργείου για τον καθαρισμό στο γόνατο. Ήταν κάτι που τον άφησε εκτός για περισσότερο διάστημα από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί. Κάτι που τον επηρέασε πολύ ψυχολογικά. Επέστρεψε στις 30 Ιανουαρίου στην ήττα από τον Βόλο, αλλά συνέχιζε να νιώθει ενοχλήσεις. Μετά από ενάμιση μήνα έκανε την επανεμφάνισή του στην εστία της ΑΕΚ στην πρεμιέρα των play offs με τον Παναθηναϊκό, δηλώνοντας πως ό,τι συνέβη ανήκει στο παρελθόν.

Στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ με δύο σημαντικές επεμβάσεις μετά το 0-1 διατήρησε την ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν τελικά να αποφύγουν την ήττα. Οι αποκρούσεις του υπενθύμισαν πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι στην προσπάθεια της ΑΕΚ να πετύχει τη μίνιμουμ υποχρέωση που έχει. Δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη, σε μια συνολικά αποτυχημένη χρονιά. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι κάθε εβδομάδα ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω των ενοχλήσεων που εξακολουθεί να αισθάνεται έπειτα από την επέμβαση, δείχνοντας ότι καταφέρνει να το ελέγχει.

Έχει νοοτροπία νικητή και το εκφράζει σε κάθε δήλωσή του

Ο Στάνκοβιτς είναι ένας τερματοφύλακας που από την πρώτη στιγμή μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ είχε σταθεί στο γεγονός ότι θέλει να νικάει και να κατακτάει τίτλους. Το ίδιο είχε υποστηρίξει και σε δηλώσεις του στο Gazzetta μετά το διπλό στον Βόλο, ενώ και οι περισσότερες τοποθετήσεις του μετά τους αγώνες περιστρέφονται πάντα γύρω από αυτό. Έχει τη νοοτροπία του νικητή και το βγάζει μέσα στο γήπεδο. Γι' αυτό και οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που προέρχονταν από τη στενοχώρια του για την εξέλιξη της σεζόν. «Ήρθα στην ΑΕΚ για να κερδίσω κάτι μέσα στη σεζόν, όμως δεν κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ, ούτε τον Ολυμπιακό και όλο χάνουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων. Πάντως μία ημέρα αργότερα θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας και αφοσίωσης με ανάρτησή του στο Instagram έγραψε «μόνο ΑΕΚ» δείχνοντας απόλυτα προσηλωμένος στα καθήκοντά του στους κιτρινόμαυρους.

Κομβικός σε τέσσερις νίκες της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο

Τη φετινή σεζόν, παρά την ευάλωτη ανασταλτική λειτουργία που δεν διορθώθηκε, η ΑΕΚ βρήκε περισσότερη ηρεμία στην εστία της με τον Αυστριακό τερματοφύλακα, ο οποίος μέχρι να υποβληθεί στην επέμβαση, είχε αποδειχθεί καθοριστικός σε αρκετές νίκες της Ένωσης. Είχε φυσικά κάνει και λάθη, υπηρετώντας βέβαια μια νευραλγική θέση. Στο διπλό επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (1-3) είχε συνολικά οκτώ επεμβάσεις, στο διπλό επί του Βόλου (1-3) έξι αποκρούσεις, στην εντός έδρας νίκη επί του Άρη (2-1) επτά επεμβάσεις και στην εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού (1-0) είχε τέσσερις αποκρούσεις. Διάφορες από αυτές με βαθμό δυσκολίας δεχόμενος είτε καθόλου είτε λιγότερα τέρματα από τα xGoals των αντιπάλων. Μάλιστα στα σημεία που έγιναν αυτές οι αποκρούσεις, αποδείχθηκαν πολύτιμες για να πάρει η ΑΕΚ και στα τέσσερα αυτά ματς τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο φετινός μέσος όρος αποκρούσεων ανά ματς

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή σεζόν στην ΑΕΚ ο Στάνκοβιτς μετράει σύμφωνα με το Wyscout τις περισσότερες επεμβάσεις μέσο όρο ανά ματς σε σύγκριση με τις προηγούμενες τρεις σεζόν κατά την οποίες αποτελούσε τη βασική επιλογή στην εστία της Σάλτσμπουργκ. Φέτος δέχεται μέσο όρο 3,53 τελικές στην εστία ανά ματς, αποκρούοντας τις 2,5 από αυτές. Τη σεζόν 2020-2021 δεχόταν μέσο όρο 3,57 επεμβαίνοντας στις 2,37 ανά παιχνίδι, τη σεζόν 2019-2020 δεχόταν 3,26 έχοντας 2,14 αποκρούσεις μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ τη σεζόν 2018-2019 που ήταν και η κορυφαία του είχε μέσο όρο ανά ματς σε 2,92 τελικές στην εστία, 2,19 αποκρούσεις.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα