H A.E.K. και η επιβεβαίωση!

H A.E.K. και η επιβεβαίωση!

H A.E.K. και η επιβεβαίωση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο ουσιαστικό μήνυμα της Α.Ε.Κ. από το ισόπαλο αποτέλεσμα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να επιτευχθεί το μίνιμουμ της υποχρέωσης για φέτος και έχει υστερόγραφα.

Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ δεν γίναμε... σοφότεροι για την επόμενη μέρα διεκδίκησης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου από τις συγκεκριμένες ομάδες. Κερδισμένη ομάδα είχε το ισόπαλο αποτέλεσμα από τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν την απόσταση ασφαλείας από τους «πράσινους» και ταυτόχρονα εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Άρη. Ωστόσο δεν άλλαξε στην ουσία τους τα δεδομένα και τα... ζητούμενα για τις ομάδες.

Η ομάδα του Οφρυδόπουλου απέδειξε το αυτονόητο: ότι έχει ποιοτικότερο ρόστερ, μεγαλύτερο βάθος και ουσία σε επίπεδο επιλογής ποδοσφαιριστών, τόσο στο κομμάτι της ενδεκάδας, όσο και για να διαχειριστεί το ματς από τον πάγκο, αλλά στο τέλος της ημέρας έμεινε η πικρή γεύση. Διότι όντως όλοι στα αποδυτήρια της Λεωφόρου ήταν... σκασμένοι! Δικαιολογημένα εκτιμούσαν ότι έπρεπε να φτάσουν στη νίκη, είχαν τις πλέον καθαρές ευκαιρίες να το κάνουν και τις ακόμη περισσότερο καθαρές προϋποθέσεις (με Τσούμπερ, Άμραμπατ, Μισελέν, Γκαρσία, Αραούχο, Γέβτιτς)...

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε όμως το γεγονός ότι πρόκειται για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία. Σε ένα ματς που έμοιαζε με εκείνο του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ με διαφορετικούς ρόλους για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Με τη διαφορά -επειδή το είδα ξανά το ματς- πως η Ένωση είχε πιο σημαντικές ευκαιρίες για να βρει και δεύτερο γκολ, από νωρίς στο ματς, έως προς το τέλος του... Ωστόσο κυριάρχησε σε αντίστοιχο επίπεδο στην έδρα του Παναθηναϊκού όπως το 'χε κάνει εκείνος στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Αυτό που... σφράγισε, επιβεβαίωσε πιο σωστά, η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Αθήνας είναι ότι εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια και τη δική της εικόνα (άρα και αποτελέσματα) αν θα... ιδρώσει να φτάσει στην εξασφάλιση του μίνιμουμ της υποχρέωσής της για φέτος: να κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο κοινώς... Σημαντική επιβεβαίωση για το εσωτερικό της ομάδας. Αποδείχτηκε με τους «πράσινους» στην έδρα τους πως η Ένωση έχει τον πρώτο λόγο και αν καταφέρει να κερδίσει (επιτέλους) το δεύτερο ντέρμπι για φέτος την Κυριακή (με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ) στο ΟΑΚΑ ενδέχεται να βάλει τέλος από νωρίς (αφού την ίδια ώρα διεξάγεται το Άρης – Παναθηναϊκός)...

Να κλειδώσει την 3η θέση στον πρώτο γύρο!

Φάση από το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Εδώ επιτρέψτε μου να σημειώσω (κάτι που θαρρώ το γνωρίζουν στην ΑΕΚ σε απόλυτο βαθμό) ότι απαιτείται η κατάκτηση μίνιμουμ της 3ης θέσης στη διαδικασία του μίνι αυτού -αλλά απαιτητικού- πρωταθλήματος για την ομάδα προκειμένου να μην... αγχωθεί τι μπορεί να συμβεί με άλλη... οδό! Κοινώς με τον τελικό Κυπέλλου που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να... αυτοκτονήσει για να μη βρεθεί σε αυτόν αφού έχει -αν όχι εύκολο- βατό αντίπαλο... Άρα δεν πρέπει να σκέφτεται κάποιος ότι αν την περάσει ο Άρης θα αρκεί η θέση.

Άσχετα που θα συνιστά εκ νέου ντροπή να σε περάσει δεύτερη σερί σεζόν η συγκεκριμένη ομάδα με τόσο χαμηλό οικονομικό ταβάνι. Όσο και αν δεν παίζει μπάλα το χρήμα πάντα, σίγουρα κάνει τη διαφορά και εκτοξεύει την ποιότητα και τις επιλογές! Ο Άρης παίζει δίχως φορ να θυμίσω... Κι όμως αγωνιστικά έχει δείξει καλύτερα πράγματα από την ΑΕΚ (και φέτος) έχοντας μάλιστα να κουβαλάει σε όλο το διάστημα της σεζόν ένα... καταδικαστικό -6. Κατάφερε όμως να το ξεπεράσει...

Για την Ένωση ευτυχώς εξελίχθηκαν έστω και (πολύ) αργά έτσι τα πράγματα που έφεραν την αλλαγή προπονητή προτού μπει στη διαδικασία των πλέι οφ με αποτέλεσμα να 'χει ελπίδες η ομάδα (για μένα έστω) ακόμη και για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση εφόσον επικρατήσει την Κυριακή του ΠΑΟΚ... Ας μη το πάω τόσο μακριά όμως ακόμη... Προέχει να κλειδώσει την 3η θέση και αν γίνεται να το πετύχει με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της διαδικασίας των πλέι οφ, ακόμη καλύτερα.

Η εικόνα όλων των ομάδων ήταν μάλλον μέτρια έως προβληματική για να μη δύναται να ελπίζει σε κάτι τέτοιο η ΑΕΚ. Στο πιο -θεωρητικά- εύκολο παιχνίδι της η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε τη νίκη πολύ δύσκολα. Βέβαια από τον ΠΑΣ είχε χάσει στην Τούμπα πρεμιέρα... Στο Φάληρο επίσης ο Άρης δεν ήταν σούπερ και αν ο Κουέστα δεν αντιδρούσε στο πέναλτι σωστά μάλλον θα έχανε πιο εύκολα απ' ότι τελικά συνέβη... «Ενώ η ΑΕΚ μάγεψε ε;» θα πει κάποιος με μεγάλη δόση ειρωνίας και το κατανοώ: όχι δεν μάγεψε αλλά έπαιζε και το πιο δύσκολο ματς μετά τον Άρη και ήταν κυρίαρχη σε αυτό!

Πάντα έχει σημασία άλλωστε με ποιον παίζεις και αν είναι στην έδρα του (όταν δεν πρόκειται για το ΟΑΚΑ)...

Ο Κριχόβιακ πανηγυρίζει γκολ με τη Λοκομοτίβ

Υγ: Η περίπτωση του Κριχόβιακ είναι τέτοια που προφανώς και αποτελεί δύσκολη -σε άλλη εποχή ανέφικτη- για να μείνει και μετά τα εννέα ματς που θα δώσει με την ΑΕΚ. Τελευταία του συμμετοχή είναι στις 20/02 και αυτό είναι καλό για την ΑΕΚ αφού δούλευε σωστά, δεν είχε πρόβλημα και μπορεί να βοηθήσει άμεσα, από την Κυριακή, διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να αποκτηθεί εκτός αν ερχόταν για 2-3 παιχνίδια... αμισθί! Όμως θα παίξει και μάλιστα άμεσα, με τον ΠΑΟΚ, προφανώς και με τον Σιμάνσκι δίπλα του αφού θα είναι διαθέσιμος... Η κουβέντα για να συνεχίσει είναι εξαιρετικά δύσκολη με δεδομένο ότι το ψάχνουν οι Ρώσοι της Κράσνονταρ για να δικαιωθούν αφού φεύγουν και να πάρουν... μαρούλι, ο ίδιος δεν μένει σίγουρα, αλλά το καλοκαίρι ως ελεύθερος θα έχει αναμφισβήτητα μεγάλο... σουξέ εντός και εκτός Ευρώπης! Αν σε αυτό το διάστημα προκύψει τρόπος να ταιριάξει τόσο που να θέλει να μείνει, τότε ναι, θα υπάρχει ελπίδα και το οικονομικό θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί...

Υγ2: Υπάρχει δουλίτσα που συνεχίζει να γίνεται με την αγορά της Ρωσίας (και ίσως μπαίνει στο... κόλπο η Ουκρανία) για την ΑΕΚ και μετά τον Κριχόβιακ! Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι (δεν ξέρω αν εξακολουθεί ή τελικά ναυάγησε) το ψάχνουν και για άλλη αντίστοιχα δυνατή περίπτωση και μάλιστα για deal που δεν θα αφορά μόνο έως το τέλος της σεζόν. Μπορεί να μην υπήρξε αποτέλεσμα, ή να είναι ακόμη σε διαδικασία επαφών και συζητήσεων. Πολύ σωστά το κάνουν διότι όπως λέμε τα αρνητικά (και δικαιολογημένα ήταν πολλά) και πήγαμε σε σκληρή κριτική, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και τα σωστά! Να καταλάβαιναν και νωρίς πόσο ανάγκη είχε η ομάδα αλλαγή προπονητή θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερα ήδη τα πράγματα και τα αποτελέσματα (και δεν θα είχε χαθεί ο στόχος του Κυπέλλου)!

@Photo credits: eurokinissi, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...