ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ο Ακπομ... γκρέμισε το τείχος του Λοντίγκιν!

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ο Ακπομ... γκρέμισε το τείχος του Λοντίγκιν!

bet365

Ο Ακπομ με γκολ στο 91' λύτρωσε τον ΠΑΟΚ (1-0) και νίκησε τον Λοντίγκιν που με τις μεγάλες του επεμβάσεις ως εκείνο το λεπτό χάριζε στον ΠΑΣ Γιάννινα ένα πολύτιμο βαθμό που θα του επέτρεπε να ονειρεύεται ακόμη περισσότερο Ευρωπαϊκά!

Ο ΠΑΟΚ πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο, πίεσε αφόρητα την άμυνα του ΠΑΣ στο β’ μέρος, μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου, βρίσκοντας το γκολ που έψαχνε επίμονα στις καθυστερήσεις με τον Τσούμπα Άκπομ.

Φουλ του…rotation από Λουτσέσκου

Ουδείς «έπεσε από τα σύννεφα» στην πρώτη ανάγνωση της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μας είχε προϊδεάσει από την παραμονή για τις πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Βλέπετε, ακολουθεί ο «τελικός» με τη Γάνδη και το μυαλό του Ρουμάνου ήταν (και) εκεί…

Με τους Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Αουγκούστο και τον τιμωρημένο Καντουρί να μένουν εκτός αποστολής ήταν αναμενόμενο το εκτεταμένο rotation, που έφερε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ. Μπροστά τους ήταν οι Σοάρες και Κούρτιτς.

Οι παρεμβάσεις του Λουτσέσκου συνεχίστηκαν με τη μη χρησιμοποίηση των Τσιγγάρα, Άκπομ, αλλά και του Άντρια Ζίβκοβιτς, έστω κι αν ο Σέρβος θα χάσει τη ρεβάνς με τη Γάνδη. Ο Μπίσεσβαρ παρέμεινε ακλόνητος στην ενδεκάδα, αλλά σε ρόλο «δεκαριού» και όχι στα άκρα, εκεί όπου επιλέχθηκαν οι Μουργκ και Ζαμπά, ενώ ο Τσόλακ βρέθηκε εκ νέου στην ενδεκάδα και στην κορυφή της επίθεσης.

Χωρίς τον προπονητή του ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ πήγε στην Τούμπα με 17 ποδοσφαιριστές και χωρίς τον προπονητή του. Ο Ηρακλής Μεταξάς έμεινε, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, στα Γιάννινα με τον Θανάση Στάικο να παρατάσσει τους φιλοξενούμενους χωρίς τους δύο βασικούς μπακ, Σάλιαγκα και Πίρσμαν, σ’ ένα 4-4-2 με προωθημένους τους ταχύτατους Περέα και Μορέιρα.

Ανούσια κατοχή του ΠΑΟΚ

Ο «Δικεφαλος» μπήκε καλά στο ματς. Απείλησε πρώτος με Ζαμπά και Σοάρες πριν την συμπλήρωση δέκα λεπτών στο παιχνίδι. Η αναγκαστική αλλαγή του Γιάννη Μιχαηλίδη στο 15ο λεπτό, λόγω τραυματισμού, δεν άρεσε καθόλου στον Λουτσέσκου ενόψει Γάνδης χωρίς να αλλάξει κάτι στην προσέγγιση του αγώνα με την είσοδο του Κρέσπο, ο οποίος πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από το μπράτσο του Μπίσεσβαρ, που ήταν για μόλις δεκαεπτά λεπτά ο «κάπτεν».

To βασικό πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ ήταν η σύνδεση των γραμμών του. Μάταια φώναζε και έδιναν έξτρα οδηγίες ο «Μπίσε» κι ο Κούρτιτς. Οι δύο εσωτερικοί μέσοι, κυρίως ο Σοάρες, έπαιζαν έναν και δύο χρόνους πιο κάτω από τους υπόλοιπους της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο «Δικέφαλος» είχε μια ανούσια κατοχή στο 72% και αρκετές τελικές προς την εστία, όπως αυτή με τον Τσόλακ στο 36ο λεπτό, αλλά επί της ουσίας οι παίκτες του δεν απείλησαν τον Λοντίγκιν.

Επεσαν πάνω σε... τείχος

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει σε υψηλά ποσοστά, άνω του 70%, την κατοχή της μπάλας, έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ.

Η είσοδος του Μιτρίτσα έδωσε ταχύτητα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και μέσα σ’ ένα εξάλεπτο - επτάλεπτο οι γηπεδούχοι απείλησαν τρεις φορές την εστία του ΠΑΣ. Όμως και οι τρεις προσπάθειες τους σταμάτησαν πάνω στο τείχος που ύψωσε ο Λοντίγκιν. Ο έμπειρος «πορτιέρε» είδε τον Μιτρίτσα να προσπαθεί να τον νικήσει από μακριά (64’), έξι λεπτά αργότερα τον Κούρτιτς με μια φαρμακερή εκτέλεση φάουλ και τον Ζαμπά (71’) με σουτ στην κίνηση. Βγήκε και τις τρεις φορές νικητής.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις από Άκπομ

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να διαφοροποιηθεί το σκηνικό. Οι «ασπρόμαυροι» πίεζαν αναζητώντας το γκολ, οι φιλοξενούμενοι το άγγιξαν με την κεφαλιά του Ντομίνγκες στο 88ο λεπτό πριν έρθει ο Άκπομ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ και με την κεφαλιά να νικήσει τον ανίκητο μέχρι τότε Λοντίγκιν γράφοντας το τελικό 1-0.

MVP: Ο Τσούμπα Άκπομ με το δέκατο φετινό γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη λύση που μάταια έψαχνε ο «Δικέφαλος» όλο το 90λεπτο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν δεν υπήρχε το γκολ του Άκπομ στις καθυστερήσεις σίγουρα ο τίτλος του MVP θα πήγαινε στον Λοντίγκιν.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι δύο αλλαγές του Λουτσέσκου στο ημίχρονο (Σοάρες και Μουργκ) απόλυτα δικαιολογημένες βάσει της εικόνας και των δύο ποδοσφαιριστών στο πρώτο ημίχρονο.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Στο 71ο λεπτό ο Ζαμπά πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα του Μιτρίτσα, που έμεινε απορημένος να κοιτάει τον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Διαμαντόπουλος δεν είχε κάποια δύσκολη φάση. Θα περνούσε απαρατήρητος αν δεν έλειπε η ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων στο φινάλε του αγώνα.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Το είχε κάνει στην πρεμιέρα της κανονικής περιόδου, το επανέλαβε και στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Μέχρι να έρθει το γκολ του Άκπομ το ματς έμοιαζε να είναι μια επανάληψη σχεδόν όλων των αγώνων, που ο «Δικέφαλος» έδωσε όλη τη σεζόν πριν και μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Χωρίς καμία πνευματική ετοιμότητα, άδειος μετά από έντονες ευρωπαϊκές βραδιές. Στο τέλος κρατάει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17’ Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σοάρες, Μουργκ (46’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (73’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (66’ Άκπομ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Ντομίνγκες, Σνάιντερ, Μορέιρα (85’ Παντελάκης), Μπρένερ (73’ Λώλης), Περέα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα