Νίκολιτς στο Gazzetta: «Ηγέτης και σταρ ο Κριχόβιακ για την ΑΕΚ»

Νίκολιτς στο Gazzetta: «Ηγέτης και σταρ ο Κριχόβιακ για την ΑΕΚ»

Δημήτρης Βέργος
Νίκολιτς στο Gazzetta: «Ηγέτης και σταρ ο Κριχόβιακ για την ΑΕΚ»

bet365

Η ΑΕΚ πάει να ολοκληρώσει το «μπαμ» με τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ και ο Μάρκο Νίκολιτς, προπονητής του την περσινή σεζόν στη Λοκομοτίβ, μιλάει στο Gazzetta για τα τεχνικά και πνευματικά του χαρίσματα, περιγράφοντας τον ως παίκτη – ηγέτη.

Το απόγευμα του Σαββάτου η αποκάλυψη από την Πολωνία για τις προχωρημένες επαφές της ΑΕΚ με τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ προκειμένου να τον αποκτήσει τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν προκάλεσε αίσθηση. Οι κιτρινόμαυροι άμεσα το επιβεβαίωσαν και η Ένωση προσπαθεί να βρει τρόπο για να φέρει τον 32χρονο Πολωνό μέσο της Κράσνονταρ όσο πιο σύντομα γίνεται στην Ελλάδα καθώς οι μετακινήσεις από τη Ρωσία αυτήν την περίοδο δεν είναι εύκολες εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα μεταγραφικό «μπαμ» με έναν χαφ από το πάνω ράφι, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο Europa League με τη Σεβίλλη και έχει πάρει μεταγραφή 27,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια ο Κριχόβιακ αγωνίζεται στη Ρωσία. Πριν πάρει μεταγραφή το περσινό καλοκαίρι στην Κράσνονταρ έπαιζε στη Λοκομοτίβ Μόσχας, η οποία είχε δαπανήσει 12 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Παρί.

Ένας από τους πλέον κατάλληλους για να μιλήσουν για τον 32χρονο Πολωνό διεθνή μέσο είναι δεδομένα ο Μάρκο Νίκολιτς. Ο 42χρονος Σέρβος τεχνικός, προπονητής του Κριχόβιακ την περσινή σεζόν στη Λοκομοτίβ, μίλησε στο Gazzetta και έκανε λόγο για έναν ποδοσφαιριστή με σπουδαία τεχνικά και πνευματικά χαρακτηριστικά που του αρέσει να παίρνει υπευθυνότητες μέσα στο γήπεδο.

Ο Νίκολιτς στο ΑΕΚ-Βίντι

«Ένας box to box μέσος με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά»

Ο Νίκολιτς δεν χρησιμοποιούσε τον Κριχόβιακ ως αμυντικό χαφ, αλλά κυρίως ως οκτάρι καθώς όπως εξηγεί στο Gazzetta η καλή τεχνική του κατάρτιση τον βοηθούσε σημαντικά σε αυτό το κομμάτι.

«Δεν τον χρησιμοποιούσα ως εξάρι, αλλά ως έναν box to box μέσο, ως οκτάρι δηλαδή. Κι αυτό γιατί μου άρεσε η ικανότητά του στο σκοράρισμα, αλλά και στο να μοιράζει ασίστ. Την περσινή σεζόν μαζί μου στη Λοκομοτίβ είχε σημειώσει 11 τέρματα. Έχει καλό σουτ και πατάει περιοχή. Στην Εθνική Πολωνίας τον βάζουν κυρίως ως αμυντικό χαφ, αλλά και στην Παρί Σεν Ζερμέν και στη Σεβίλλη είχε την ικανότητα να παίξει και στις δύο θέσεις στο κέντρο, και στο “6” και στο “8” και αυτό είναι το προσόν του. Είναι ένας μέσος πολύ καλός τεχνικά, βοηθάει στο build up και στο πρέσινγκ και έχει την ικανότητα να σπάει το πρεσάρισμα του αντιπάλου με καλή πρώτη πάσα», ανέφερε αρχικά ο Νίκολιτς.

«Είναι ηγέτης και σταρ, ερχόταν δύο με τρεις ώρες πριν την προπόνηση»

Μιλώντας για τον Κριχόβιακ, ο Νίκολιτς στάθηκε στο ηγετικό του προφίλ και στον τεράστιο επαγγελματισμό του, τονίζοντας ότι ερχόταν πάντα δύο με τρεις ώρες πριν ξεκινήσει η προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Λοκομοτίβ, ενώ στους αγώνες του αρέσει να παίρνει υπευθυνότητες.

«Στη Λοκομοτίβ ήταν ηγέτης. Είχαμε μια εξαιρετική ομάδα την περσινή σεζόν με παίκτες όπως ο Κριχόβιακ, ο Τσόρλουκα, ο Μίραντσουκ που πήγε στην Αταλάντα, ο τερματοφύλακας ο Γκιγέρμε, ο Ζοάο Μάριο που τώρα είναι στην Μπενφίκα. Πάρα πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Ο Κριχόβιακ ήταν από τους leaders της ομάδας. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι πρόκειται για έναν αληθινό επαγγελματία. Ερχόταν πάντα δύο με τρεις ώρες πριν την έναρξη της προπόνησης και έπαιρνε υπευθυνότητες στον αγωνιστικό χώρο», υπογράμμισε ο 42χρονος Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Είχε καλή σχέση με τους οπαδούς και γενικότερα του άρεσε στη Λοκομοτίβ και γι' αυτό είχε καλές εμφανίσεις. Κατέκτησε τρόπαια, ήταν μέλος αυτής της επιτυχημένης ομάδας και μπορώ να πω ότι ήταν ένας από τους σταρ του ρόστερ. Όπως ανέφερα πριν διαθέταμε πολλούς καλούς παίκτες την περσινή σεζόν, ποδοσφαιριστές διεθνείς με τις χώρες τους, και ο Κριχόβιακ ήταν ένα από τα αστέρια της Λοκομοτίβ».

Ο Κριχόβιακ πανηγυρίζει με την Εθνική Πολωνίας

«Θα κάνει άμεσα τη διαφορά στην ΑΕΚ, θέλει να πάει στο Μουντιάλ με την Πολωνία»

Ο Νίκολιτς είναι πεπεισμένος ότι ο Κριχόβιακ με την ποιότητα που διαθέτει θα κάνει αμέσως τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην ΑΕΚ, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει ως μεγάλο στόχο να πάει και στο επόμενο Μουντιάλ με την Εθνική Πολωνίας.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Κριχόβιακ θα κάνει αμέσως τη διαφορά στην ΑΕΚ. Θέλει να έχει ρόλο και να παίρνει υπευθυνότητες. Επειδή παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και τους αγώνες είμαι σίγουρος ότι θα προσθέσει ποιότητα στην ΑΕΚ», τόνισε ο Νίκολιτς και συνέχισε λέγοντας:

«Από τη Λοκομοτίβ έφυγε σε μια περίοδο που τα πράγματα στην ομάδα είχαν αρχίσει να αλλάζουν. Βρισκόταν στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, είχε μια πολύ καλύτερη πρόταση οικονομικά από την Κράσνονταρ και πήρε μεταγραφή εκεί. Εκεί πήρε το περιβραχιόνιο, εξακολουθούσε να έχει καλές εμφανίσεις και ήταν σημαντική μονάδα για την ομάδα του. Ήταν κάτι σημαντικό γι' αυτόν καθώς θέλει να διατηρήσει τη θέση του βασικού και στην Εθνική Πολωνίας και να πάει στο Μουντιάλ. Γι' αυτό θέλει να έχει ρυθμό και η μεταγραφή του στην ΑΕΚ θα τον βοηθήσει».

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα