Το σπάνιο φαινόμενο του Γιάκουμπ Μπράμπετς

Το σπάνιο φαινόμενο του Γιάκουμπ Μπράμπετς

Το σπάνιο φαινόμενο του Γιάκουμπ Μπράμπετς

bet365

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς δεν έχει χάσει ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής στους αγώνες του Άρη κι αυτή η συνέπεια συνδυάζεται με το γεγονός ότι συνεχίζει να είναι από τους ελάχιστους αμυντικούς που δεν έχουν αντικρίσει την κίτρινη κάρτα.

Είναι ευνόητο ότι η περίπτωση του Τσέχου κεντρικού αμυντικού θα γραφτεί στα κατάστιχα της Interwetten Superleague καθώς είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο αυτό που έχει πετύχει φέτος. Βγάζοντας δηλαδή από την εξίσωση τους τερματοφύλακες λόγω ιδιαιτερότητας της θέσης αλλά και γιατί είναι σύνηθες να «βγάζουν» το σύνολο των αγώνων, σπανίως θα συναντήσει κανείς ποδοσφαιριστές να μην έχουν χάσει ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής από τα παιχνίδια της ομάδας τους στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Αυτό έχει πετύχει ο διεθνής ποδοσφαιριστής απαριθμώντας 2.482 λεπτά συμμετοχής τα οποία αντιστοιχούν σε 95.4 λεπτά ανά αγώνα. Στην ίδια συνομοταξία θα μπορούσε να είναι και ο Μανώλης Σάλιακας του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς κι αυτός δεν έχασε παιχνίδι, αλλά υστερεί κατά 22 λεπτά διότι είχε αντικατασταθεί στον αγώνα του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό στο 68ο λεπτό κι έτσι ο δικός του μέσος όρος υπερβαίνει ελαχίστως τα 94’ λεπτά συμμετοχής επίσης σε 26 αγώνες.

Στην πραγματικότητα, η συνέπεια του Μπράμπετς είναι ακόμη εντονότερη αν συνυπολογίσει κανείς και τους αγώνες του Κυπέλλου. Προσθέστε δηλαδή (τουλάχιστον) ακόμη 390 λεπτά συμπεριλαμβανομένης και της παράτασης στον δεύτερο αγώνα με τη Λαμία. Ο ίδιος είπε πρόσφατα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Άρης ότι… «χαίρομαι για τα ρεκόρ και τους αριθμούς αλλά η στατιστική ποτέ δεν μ’ ενδιέφερε».

Κι όμως, έχει τη σημασία της, πολλώ δε μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο 29χρονος δεν έχει σταματήσει να παίζει από το περασμένο καλοκαίρι. Βάζοντας δηλαδή στην εξίσωση τους έξι αγώνες που έδωσε με τη Βικτόρια Πλζεν στο πλαίσιο του Conference League, άλλοι τόσοι για το πρωτάθλημα της Τσεχίας, τη συμμετοχή με την εθνική ομάδας της χώρας του… Τουτέστιν, 43 αγώνες. Σε λεπτά συμμετοχής αγγίζει τα 3.727 και η αλήθεια είναι ότι έχει δρόμο μπροστά του δεδομένου του ότι ακολουθούν οι αγώνες των Playoffs. Ήδη έχει ξεπεράσει τους περσινούς χρόνους του, δηλαδή τα περισσότερα από 3.500 λεπτά συμμετοχής.

Ο Μπράμπετς

Η διαβολική σύμπτωση των στόπερ

Έχοντας υπόψη τους παραπάνω αριθμούς, αντικείμενο ενασχόλησης δεν είναι αν κάποιος έχει χάσει παιχνίδι της ομάδας του αλλά το σύνολο των λεπτών συμμετοχής. Για παράδειγμα, την περασμένη σεζόν ο Τάσος Δουβίκας εμφάνιση τρομερή συνέπεια αγωνιζόμενος στον Βόλο αλλά δεν εξάντλησε τα λεπτά συμμετοχής. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Λουίζ Ντομίνγκεζ του Απόλλωνα Σμύρνης καθώς δεν ξεκίνησε σ’ ένα παιχνίδι κι αυτό του κόστισε στη μαγεία της στατιστικής.

Αυτό που δεν έκανε πέρυσι, το πέτυχε όμως τη σεζόν 2018-19 αγωνιζόμενος στον Πανιώνιο καθώς το κοντέρ έγραψε 30 συμμετοχές (σ. σ. 16 συμμετέχουσες ομάδες τότε). Μόνο που τότε δεν ήταν ο μοναδικός που είχε καταφέρει να μη χάσει λεπτό. Παρέα είχε δύο ακόμη κεντρικούς αμυντικούς. Τον Άνχελ Κρέσπο του ΠΑΟΚ και τον Ντάνιελ Ατζέτζο της Λαμίας. Και οι τρεις όμως δεν έχουν καταφέρει αυτό που έχει πετύχει ο Γιάκουμπ Μπράμπετς. Αυξάνοντας δηλαδή τα κριτήρια, ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός είναι ο μοναδικός που δεν έχει αντικρίσει την κίτρινη κάρτα. Αυτό κι αν είναι επίτευγμα αλλά και δείγμα ικανότητας. Κρέσπο και Ατζέτζο είδαν δει από δύο, ο δε Ντομίνγκεζ «κιτρινίστηκε» τρεις φορές.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα