Αρης: Η νέα περιπέτεια του Χερμάν Μπούργος μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη επένδυση

Αρης: Η νέα περιπέτεια του Χερμάν Μπούργος μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη επένδυση

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρης: Η νέα περιπέτεια του Χερμάν Μπούργος μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη επένδυση

bet365

Ο Χερμάν Μπούργος χρησιμοποίησε τον όρο «νέα περιπέτεια» για να περιγράψει τη νέα σελίδα στην καριέρα του στην τεχνική ηγεσία του Άρη.

Η εποχή Μπούργος άρχισε στον Άρη από την ώρα επισημοποίησης της συμφωνίας του με τους «κίτρινους» και της υπογραφής συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2024. Κάπως έτσι πιστοποιήθηκε ότι οι μέρες που μεσολάβησαν από την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη έως και σήμερα, χρησίμευσαν ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουν πράγματα που αφορούν το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών καθώς επίσης και ότι δεν υπήρξε στιγμή αμφιβολίας για την επίτευξης της τελικής συμφωνίας.

Μάλιστα, ο Άρης είναι η πρώτη ομάδα που επιδεικνύει τόσο υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στον 53χρονο προπονητή ο οποίος επί εννιά χρόνια ήταν στο πλευρό του Ντιέγκο Σιμεόνε – αρχικά στην Κατάνια και στη συνέχεια στην Ατλέτικο Μαδρίτης – πριν αποφασίσει την αποχώρησή του από το τεχνικό επιτελείο του συμπατριώτη του για να ακολουθήσει καριέρα πρώτου προπονητή. Η αρχή έγινε στη Νιούελς Ολντ Μπόλις η οποία, σε αντίθεση με τον Άρη, είχε δεσμευτεί μαζί του μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-21 κι αυτό είχε να κάνει με το καθεστώς διοίκησης της ομάδας της Αργεντινής. Για την ακρίβεια, στο τέλος εκείνης της σεζόν είχαν προγραμματιστεί οι εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και η τότε διοίκηση δεν είχε το δικαίωμα να δεσμεύσει τον σύλλογο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, προσαρμόστηκε αναλόγως και το διάστημα της συμφωνίας.

Αν η υπογραφή πολυετούς συμβολαίου συνιστά αλλαγή για τον Λατίνο τεχνικό, αυτή η απόφαση είναι πιο ηχηρή για τον Άρη. Είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να επενδύσει στον θεσμό του προπονητή με την υπογραφή διετούς συμβολαίου, γεγονός το οποίος προφανέστατα υποδηλώνει την απόφαση αλλαγής μοντέλου (αγωνιστικής) διοίκησης, αν και οι λεπτομέρειες αυτής θα γίνουν γνωστές στην επίσημη παρουσία του Χερμάν Μπούργος. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν πράγματα τα οποία αυτή τη στιγμή αιωρούνται, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο Αργεντίνος θέλει να καθορίσει το αγωνιστικό μοντέλο που θα αποκτήσει ο Άρης, ξεκινώντας από τις ακαδημίες έως φυσικά και την πρώτη ομάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο, στις πρώτες δηλώσεις του, είχε εκφράσει την πρόθεση «επιβολής» μεγάλων αλλαγών στον ποδοσφαιρικό οργανισμό του Άρη.

Ο Μπούργος

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Χερμάν Μπούργος έγραψε στον λογαριασμό του «μια νέα περιπέτεια άρχισε» εννοώντας φυσικά την πρόσληψή του από την ΠΑΕ Άρης και το έκανε γιατί πραγματικά το πιστεύει. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε κάτι που είχε σημειώσει το Gazzetta από την περασμένη εβδομάδα. Τις δεύτερες σκέψεις που είχαν συνεργάτες του γι’ αυτή τη συνεργασία και το γεγονός ότι έδειχναν αρνητικοί σ’ αυτή την προοπτική. Ο 53χρονος τους άκουσε, έκρινε και τελικώς αποφάσισε να «πάρει» τη δουλειά, εκτιμώντας ότι μπορεί να παράξει έργο και να ταιριάξει στην ιδιοσυγκρασία του περιβάλλοντος του Άρη.

Ποστ Μπούργος

Το επιτελείο του

Πλην του Τόλη Τερζή ο οποίος θα παραμείνει στο τεχνικό επιτελείο ως γνώστης της ομάδας αλλά και του ελληνικού Πρωταθλήματος, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να γίνουν γνωστά όλα τα ονόματα και των υπολοίπων συνεργατών του. Αυτοί δεν θα είναι οι Ντε Λα Μορένα, Πουέμπλα. Μάλιστα ο πρώτος κοινοποίησε την απόφασή του να μην ακολουθήσει τον Μπούργος στην Ελλάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο 53χρονος τεχνικός προχώρησε σε επαφές με τον γυμναστή Χουάν Μανουέλ Αλφάνο ο οποίος ήταν σήμερα (22/2) στην προπόνηση της ομάδας. Ο Αλφάνο υπήρξε στο τεχνικό επιτελείο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στις Ίντερ, Μαγιόρκα και Βαλένθια, παράλληλα όμως έχει προσωπική σχέση με τον Αργεντίνο. Εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να προστεθεί στο επιτελείο του Μπούργος ένας ακόμη προπονητής καθώς αυτό προβλέπει η συμφωνία τους «κίτρινους».

Η διδακτική εμπειρία στη Νιούελς

Ο «El Mono» θα κάνει ντεμπούτο στον αγώνα (23/2, 18:00) με τον Ατρόμητο στο «Κλ. Βικελίδης», ήδη έχοντας εικόνα από το παραδοσιακό ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ το οποίο παρακολούθησε από τη σουίτα του Θόδωρου Καρυπίδη. Η λογική λέει ότι θα αποφύγει τις πολλές αλλαγές καθώς παραμένει σε διαδικασία ανάγνωσης των παικτών και της ομάδας, παρότι έχει σχηματίσει εικόνα περί της δυναμικής της αλλά και των χαρακτηριστικών των ποδοσφαιριστών μέσα από το οπτικό υλικό που του παραδόθηκε.

Μπούργος και Τερζής

Το πιθανότερο είναι να αποφύγει να κάνει αυτό που προηγήθηκε στη Νιούελς Ολντ Μπόις το οποίο, εκ του αποτελέσματος, δεν του βγήκε. Πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία, η Νιούελς Όλντ Μπόις συνήθιζε να χρησιμοποιεί τετράδα στην άμυνα. Ο Μπούργος επέλεξε να αλλάξει τον σχηματισμό, στα 14 από τα 15 παιχνίδια στα οποία κάθισε στον πάγκο πριν την πρόωρη ολοκλήρωση της συνεργασίας. Χρησιμοποίησε είτε το 3-4-3, είτε παραλλαγές του. Κοινώς, προχώρησε σε συντριπτικές αλλαγές οι οποίες δεν του βγήκαν. Η βασική διαφορά εκείνης της περίπτωσης με την τωρινή είναι η παρουσία του Τόλη Τερζή στο επιτελείο, δηλαδή ενός ανθρώπου ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τόσο τους ποδοσφαιριστές του Άρη όσο και το ελληνικό Πρωτάθλημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Μπούργος δεν συμφώνησε απλά, αλλά τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Βεροιώτη στο τεχνικό επιτελείο, τουλάχιστον για τους αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Interwetten Superleague.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα