Ολυμπιακός: Όποιος νομίζει πως θα είναι εύκολο το ματς με την ΑΕΚ ας το ξανασκεφτεί

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Όποιος νομίζει πως θα είναι εύκολο το ματς με την ΑΕΚ ας το ξανασκεφτεί

bet365

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σοβαρός, συγκροτημένος και όχι επιθετικά αφελής για να πάρει το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Εάν υπάρχει μία σωστή βάση για να ξεκινήσουμε την όποια κουβέντα για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ της Κυριακής αυτή θα είναι στα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς στη NOVA. «Περιμένουμε μία δυνατή ΑΕΚ και δεν κοιτάμε τα τελευταία αποτελέσματά της», είπε σχετικά.

Ειδικότερα ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε πως «οποιεσδήποτε και εάν είναι οι συνθήκες πρέπει όταν παίζεις με την ΑΕΚ να αναγνωρίζεις πως θα παίξεις ένα δύσκολο παιχνίδι και ότι η ομάδα αυτή έχει ποιότητα και θα είναι ανταγωνιστικός αντίπαλος και θα δημιουργήσει δυσκολίες στους αντιπάλους της. Επομένως δεν κοιτάμε τα τελευταία αποτελέσματα της ΑΕΚ αλλά πως είναι παραδοσιακά ένας δυνατός αντίπαλος. Κοιτάμε τη δική μας θέση. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, τη νίκη. Παίζουμε στο Καραϊσκάκη. Περιμένουμε μία ΑΕΚ δυνατή και ανταγωνιστική. Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και προσεκτικοί».

Για να βάλουμε λοιπόν κάτω τα δεδομένα σε σχέση με τον αντίπαλο του Ολυμπιακού. Για την ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι υπάρχουν τα εξής στοιχεία:

Α) Το ένστικτο αυτοσυντήρησης και το γεγονός ότι πρόκειται για ντέρμπι: Πάντα η ψυχολογία μίας ομάδας αλλάζει ειδικά όταν βρίσκεται υπό πίεση και μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων. Βγαίνει αυτό το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Β) Η ανάγκη για ένα θετικό αποτέλεσμα: Όλες οι ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό θέλουν αποτέλεσμα. Το ίδιο θα θέλει και η ΑΕΚ σε αυτή τη δύσκολη για εκείνη συγκυρία.

Γ) Η βαθμολογική... επιβίωση: Η ΑΕΚ έχει μείνει 3η με 39 βαθμούς και... κυνηγά τον 2ο ΠΑΟΚ. Άρα όποιον παραπάνω βαθμό πάρει τόσο θα συνεχίζει να βρίσκεται στη διεκδίκηση της 2ης θέσης.

Ο Μαρτίνς τα ξέρει όλα αυτά. Και στον Ολυμπιακό γενικότερα ξέρουν το τι θα περιμένουν. Ο Ολυμπιακός είχε και το συν ότι ξεκούρασε στο Κύπελλο αρκετούς βασικούς του παίκτες σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε τον ΠΑΟΚ και άρα τέτοιο περιθώριο δεν υπήρχε.

Το γρήγορο γκολ και η ανάγκη για έλλειψη επιθετικής αφέλειας και το κέντρο

Για τον Ολυμπιακό υπάρχουν δύο σημαντικοί τομείς για το ντέρμπι της Κυριακής. Το πρώτο κομμάτι είναι να μπορέσει να βρει γκολ νωρίς, να πάρει το πάνω χέρι στον αγώνα και μετά να βάλει και ένα 2ο τέρμα για να... σφραγίσει τη νίκη. Άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάσει τη διαφορά που έχει από τον 2ο ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο σκέλος που είναι σπουδαίο για το παιχνίδι είναι το κέντρο των Πειραιωτών. Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να ανταποκριθούν στην πίεση των αντιπάλων χαφ αλλά και των επιθετικογενών παικτών της ΑΕΚ.

Κακά τα ψέμματα ο Ολυμπιακός το θέλει πολύ αυτό το ματς. Και κρίνοντας από τα όσα είπε ο Μαρτίνς αντιλαμβάνεται πως το ματς δεν θα είναι εύκολο. Όποιος νομίζει ότι για τους Ερυθρόλευκους θα είναι εύκολη η αποστολή τους την Κυριακή ας το σκεφτεί ξανά γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων. Ο Ολυμπιακός εκτός από τα παραπάνω θα πρέπει να είναι συγκροτημένος, σοβαρός και να σταματήσει την επιθετική του αφέλεια. Τις φάσεις που θα βγάλει να τις κάνει γκολ και να έχει τα καλύτερα δυνατά τελειώματα. Και μετά την ΑΕΚ βέβαια ακολουθεί η Αταλάντα αλλά αυτό το παιχνίδι είναι μία άλλη ιστορία.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.